in

Ολόφρεσκο πρόγραμμα για το Παίξε Γέλασε (από 20/9)

paixe sept 16

Καλή αρχή… Γυρίιισατε;;;! Τα νέα του Παίξε Γέλασε είναι γεγονός…

Κάθε Δευτέρα σας καλωσορίζουμε στο σκάκι! Θα γνωριστούμε με βασιλιάδες-βασίλισσες, στρατιώτες, θα κρυφτούμε σε πύργους, θα ιππεύσουμε άλογα για ταξίδια μακρινά… Για όλα αυτά μαζί μας, ο διεθνής προπονητής και δάσκαλος Δημήτρης Γαλανός. Ώρα: 16:00-17:00 (Για τα πιο μικρά παιδιά- 4 έως 6 ετών) και 17:00-18:00 (Για τα πιο μεγάλα παιδιά-6 έως 106). Δηλώστε συμμετοχή-Ετοιμάζονται τμήματα.
Ημέρα γνωριμίας (Τι είναι αυτό; Πως γίνεται; Απορίες-Ερωτήσεις): Δευτέρα 03/10 και ώρα 16:00. Με γονείς και παιδιά μαζί.

Σας καλούμε στην ομάδα Τελίτσα:
• Η ομάδα Τελίτσα, κάθε Τρίτη δημιουργεί πρωτότυπα παιχνίδια, ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά από 10 μηνών έως 4 ετών και τους συνοδούς τους. Με εργαλεία το σωματικό θέατρο, τη μιμική, τους ήχους, τη μουσική και τα πραγματικά αντικείμενα δημιουργούμε συνθήκες που υποστηρίζουν και σέβονται την παράδοξη σκέψη των παιδιών. Σκοπός μας είναι να αναδεικνύουμε την πολυδιάστατη φύση των πραγμάτων γύρω μας και τη δυνατότητα απόλαυσής τους. Γιατί, πιστεύουμε ότι η υποστήριξη της αντίληψης των παιδιών σχετικά με το πόσες διαφορετικές λειτουργίες και μορφές μπορεί να έχει ένα αντικείμενο ενθαρρύνει την εκ νέου δημιουργία. Διάρκεια: Συνολικά 1 ώρα. Υπεύθυνη σχεδιασμού: Μαρία Παυλοπούλου (Βρεφονηπιαγωγός – Ειδικός δημιουργικής εκπαίδευσης Ιστορικός Ευρωπαίκού Πολιτισμού. Δημιουργός βρεφικών θεατρικών παραστάσεων)

Ημέρα γνωριμίας (Τι είναι αυτό; Πως γίνεται; Απορίες-Ερωτήσεις) Τρίτη 20/09 και ώρα 19:00. Μόνο για γονείς, χωρίς παιδιά!

Η ομάδα Τελίτσα, κάθε Τετάρτη λειτουργεί με τα τραγούδια, τους ήχους, τα υλικά τέχνης και τα αντικείμενα της καθημερινότητας και πως αυτά συνδυάζονται και γίνονται παιχνίδια δημιουργικής έκφρασης και μαθηματικής σκέψης! Για παιδιά από 4-6 ετών, ώστε να συμμετέχουν σε μια μοναδική συνάντηση ενεργοποίησης της μαθηματικής αντίληψης και της ατομικής έκφρασης.

Η συνάντησή μας διαρκεί 1 ώρα και χωρίζεται σε 2 στάδια.

Στο 1ο, παίζουμε με τραγούδια, με μουσικά όργανα, αυτοσχέδια και κρουστά, εκφραζόμαστε σωματικά και βιώνουμε συνθήκες άμεσα συνδεδεμένες με τα μαθηματικά (χώρος, χρόνος, βάρος, πρόσθεση, αφαίρεση, διαίρεση, πολλαπλασιασμός, αντιστοίχηση, ταξινόμηση κ.λ.π)

Στο 2ο στάδιο , τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με διάφορα αντικείμενα, να ερευνήσουν και να επέμβουν εμπειρικά και εικαστικά σε ποσότητες, αναλογίες, συνδυαστική χρήση υλικών ώστε τελικά να δημιουργούν κάθε φορά ένα μοναδικό έργο τέχνης!

Ημέρα γνωριμίας (Τι είναι αυτό; Πως γίνεται; Απορίες-Ερωτήσεις) Τετάρτη 21/09 και ώρα 19:00. Μόνο γονείς, χωρίς παιδιά.

paixe sept 16-1

Κάθε Πέμπτη… Καλλιτέχνες μας αγαπημένοι ετοιμαστείτε! Από Οκτώβριο-Μάιο κάθε Πέμπτη ερχόμαστε σε επαφή με όοολα τα υλικά, με όοολους τους τρόπους που μπορούμε να εκφραστούμε. Απελευθερώνουμε, δοκιμάζουμε, διασκεδάζουμε. Θα κάνουμε εκθέσεις, θα χαρίσουμε και θα γνωρίσουμε (φωτογραφία, αρχιτεκτονική-μακέτα, τεχνοτροπίες, πηλός, γύψος κ.ά).

Για παιδιά από 2-9 ετών. Ώρα: 18:00-21:00. Δηλώστε συμμετοχή-Σπεύσετε, τα τμήματα ετοιμάζονται!

• Κάθε Παρασκευή διαφορετικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, για πιο μικρούς και μεγαλύτερους.

Θεατρικό παιχνίδι, παραστάσεις, μαγειρική, πάρτι και άλλα πολλά. Ώρα: 18:00-21:00. Θα ακολουθήσει «δελτίο τύπου» για τις επερχόμενες δραστηριότητες. Δηλώστε συμμετοχή τηλεφωνικά!!!

• Πέμπτη 22/09: Καλή χρονιά σε όλα τα πρωτάκια! Φέτος κάνουμε γιορτή για όλα τα Παίξε-Γελασάκια που θα πάνε 1η φορά στο μεγάλο σχολείο. Για όλα τα παιδάκια που θα πάνε δημοτικό ή νηπιαγωγείο! Τυχεροί θα κερδίσουν δώρα (εισόδους σε προγράμματα κλπ). Εκπλήξεις για όλους! Ώρα 18:00-20:00. Είσοδος ελεύθερη. Δηλώστε συμμετοχή τηλεφωνικά.

• Παρασκευή 23/09: Μαζεύουμε αμύγδαλα από την αμυγδαλιά του κήπου μας! Και γλυκά φτιάχνουμε με το αμυγδαλάκι…μπορεί να είναι και σοκολατάκι!!! (Βιωματική δραστηριότητα). Ώρα: 18:00-21:00. Είσοδος 7,00 το παιδάκι. Δηλώστε συμμετοχή τηλεφωνικά.

Μείνετε συντονισμένοι για τα νέα του Παίξε Γέλασε, έρχονται πολλά ακόμη!

Κυπρίων Αγωνιστών 14
Αργυρούπολη
τηλ.2109957697
http://www.paixe-gelase.gr

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Σχόλια

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0