in

Ολοκληρώνεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης στο “Εργαστήρι Μαιρηβή”

Ολοκληρώνεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης στο “Εργαστήρι Μαιρηβή”!

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέλιος Πελασγός

 

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης κλείνει με τη Φρανσουάζ Ντιέπ, μια από τις παλαιότερες αφηγήτριες της Γαλλίας που έχει γυρίσει τον κόσμο όλο με τις ιστορίες της και έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής και του έργου της στην Αφρική.

 

Οι παραστάσεις αφήγησης:

  • «Λένε γι’ αυτές»

Παραδοσιακές ιστορίες για την Γυναίκα.

Σάββατο 6 Μαΐου στις 9μ.μ.

 

Εγώ, εσύ , αυτός, αυτή … εμείς; Από τις παγωμένες ερημιές του Βορρά μέχρι τις ερήμους της Υεμένης, περνώντας από την πατρογονική της γαλλική Προβηγκία, η αφηγήτρια αναζητά των δρόμο των γυναικών, μαζί ή χωρίς ή ενάντια  στους άντρες. Μια γιαγιά λέει ιστορίες για κορίτσια, για γυναίκες και για γιαγιάδες, τονίζοντας την ομορφιά και την χαρά κάθε ηλικίας. Ιστορίες εύθυμες και δραματικές, με λίγο μαγεία, λίγο αλμύρα, μια κουταλίτσα ζάχαρη και πάνω από όλα έρωτα κι αγάπη … πάντοτε και παντοτινά.

Αφήγηση: Φρανσουάζ Ντιέπ

Μετάφραση – Συναφήγηση: Στέλιος Πελασγός

 

  • «Ο άνεμος που έρχεται από την Αφρική»

Αφρικάνικα παραμύθια για παιδιά.

Κυριακή 7 Μαΐου στις 6μ.μ.

 

Η Αφρική είναι μια μεγάλη άγνωστη ήπειρος, μια ήπειρος πλούτου κι όχι φτώχειας, πλούτου γλωσσών και παραδόσεων, πλούτου θρύλων και ιστοριών. Η γιαγιά παραμυθού διάλεξε ιστορίες που θα φέρουν λίγο από το άρωμα και την σοφία της Αφρικής στα σημερινά ελληνόπουλα, θα τους ξυπνήσουν τον θαυμασμό και θα τους γοητέψουν, θα τους κεντρίσουν την περιέργεια και θα τους χορτάσουν με άγνωστες γεύσεις.

Αφήγηση: Φρανσουάζ Ντιέπ

Μετάφραση – Συναφήγηση: Στέλιος Πελασγός

 

Κρατήσεις: 210 5222181, 6942420062

&

Εργαστήρι αφήγησης με την Φρανσουάζ Ντιέπ

 

«Πώς να αφηγούμαστε σε μικρά και πολύ μικρά παιδιά»

 

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

11.30 -14.30

 

Η Γαλλίδα αφηγήτρια είναι γνωστή για την ικανότητα της να κερδίζει το ενδιαφέρον και την συγκέντρωση μικρών και μικρότερων παιδιών με το ύφος, τις τεχνικές και το περιεχόμενο των παραδοσιακών ιστοριών της. Στο σεμινάριο αυτό θα μας μεταφέρει την εμπειρία και την γνώση της από αφηγήσεις που έχει πραγματοποιήσει σε όλο τον κόσμο.

Επιμέλεια – μετάφραση Στέλιος Πελασγός

 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 210 5222181, 6942420062

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φρανσουάζ Ντιέπ

Η Φρανσουάζ Ντιέπ είναι αφηγήτρια, βιβλιοθηκάριος και συγγραφέας. «Δεν άκουσα παραμύθια μικρή, λέει. Διάβαζα αχόρταγα και αυτό με βοήθησε να χτίσω την προσωπικότητα μου. Άκουγα τις ιστορίες ζωής και τις αναμνήσεις των ανθρώπων γύρω μου. Όταν έγινε μητέρα ανακάλυψα τις ιστορίες για παιδιά κι όταν έγινα βιβλιοθηκάριος ανακάλυψα την ανάγκη της προφορικής αφήγησης και ξεκίνησα την μαθητεία μου.» Αφηγείται επαγγελματικά από το 1990 σε διάφορους χώρους από την Ευρώπη ως την Αφρική και έχει γράψει βιβλία για παιδιά και συλλογές λαϊκών ιστοριών. Έχει συλλέξει και εκδώσει λαϊκά παραμύθια από την Μπουρκίνα Φάσο και την Δυτική Αφρική. Είναι δημιουργός του Διεθνούς φεστιβάλ αφήγησης «Palabrages».

 

info
τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ

για ανέργους 6 ευρώ
για ομάδες 7 ευρώ

«Εργαστήρι Μαιρηβή», Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
Τηλ.: 210 5222181, 694 2420062

 

 

“Εργαστήρι Μαιρηβή”
Κουκλοθέατρο

Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

τηλ. 2105222181

κιν. 6942420062

info@mairivi.gr

www.mairivi.gr

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

1 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Ο καλύτερος παιδότοπος!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στρουμφάκια το Χαμένο Χωριό…..καλύτερο από τις προσδοκίες μας!