in

ΟΙ ΧΙΟΝΑΝΟΙ: Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΙΩΣ!

Χάρη στο έλα μαζί, είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε οικογενειακώς μια ακόμα εξαιρετική παράσταση από τους patari project. Για όσους έχουμε παρακολουθήσει παλαιότερες παραστάσεις της συγκεκριμένης ομάδας μας είναι ασφαλώς γνωστό ότι με πολύ λιτά σκηνικά ανεβάζουν πρωτότυπες ιστορίες που βασίζονται στην ευρηματικότητα του σεναρίου τους και το υποκριτικό ταλέντο των συντελεστών της.

Και η φετινή παράσταση κινήθηκε στο ίδιο επιτυχημένο μοτίβο των προηγούμενων χρόνων.

Να σημειώσουμε καταρχήν ότι ταξιθέτες είναι οι ίδιοι οι ηθοποιοί που σε συνοδεύουν με κέφι στις θέσεις σου κάνοντας αστεία με τα παιδιά, τραγουδώντας και χορεύοντας. Λίγο πριν αρχίσει το κυρίως έργο, κάνουν μια αστεία εισαγωγή και μια μικρή διάδραση με το κοινό.

Όσον αφορά το ίδιο το έργο, ο τίτλος του προφανώς παραπέμπει στο γνωστό παραμύθι της Χιονάτης. Μόνο που στην πραγματικότητα, όλα είναι τελείως διαφορετικά. Η ιστορία έχει ως κεντρικές πρωταγωνίστριες μια εγωίστρια βασίλισσα και την πριγκίπισσα Άννυ (Χιονάτη), που εξορίζεται από τη μητριά της και αναγκάζεται να βρει καταφύγιο στο δάσος στο σπίτι πέντε αδερφών. Μόνο που η πριγκίπισσα είναι το ίδιο εγωπαθής και ανυπόφορη και τη μητριά της και κάνει αρχικά αβίωτη τη ζωή των ανθρώπων που τη φιλοξενούν, συμπεριφερόμενη σε αυτούς ως υπηρέτες και ως το μέσο που θα την επαναφέρει στο παλάτι της. Σταδιακά όμως θα μεταμορφωθεί σε μια γλυκιά κοπέλα που απολαμβάνει τις χαρές της ζωής και κάνει τα πέντε αδέρφια να συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα της προσφέρει τη μεγαλύτερη έκπληξη. Την ίδια στιγμή, η κακιά βασίλισσα απομονώνεται όλο και περισσότερο στον εαυτό της και καταστρώνει σχέδια για το πώς θα καταστρέψει την πριγκίπισσα.

Τόσο οι μεγάλοι όσο και οι δύο κόρες μας (11 και 8 χρονών) απολαύσαμε την παράσταση μέχρι και το τελευταίο λεπτό της, αν και πιστεύουμε ότι τελειώνει κάπως απότομα και αφήνει την αίσθηση ότι κάτι ακόμα θα μπορούσε να προστεθεί στο φινάλε. Νομίζω ότι η παράσταση προσφέρεται για παιδιά άνω των 5-6 ετών, για μόνο τον λόγο ότι τα μικρότερα θα μπερδευτούν ίσως με την κλασσική ιστορία και θα ξενιστούν με την εξέλιξη του έργου. Σίγουρα πάντως πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση για κάποιον που θέλει να παρακολουθήσει μια παιδική παράσταση πέρα από τα τετριμμένα.

Να σημειώσω τέλος ότι το πάρκινγκ στη γύρω περιοχή είναι λίγο δύσκολο, εμείς τυχαία βρήκαμε μια θέση ακριβώς μπροστά στο θέατρο.

Ευχαριστούμε πολύ το έλα μαζί για τις προσκλήσεις και του ευχόμαστε να συνεχίσει για πάντα να προσφέρει παιδικά χαμόγελα.

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από Giorgos1975

Σχόλια

Leave a Reply
  1. Ευχαριστούμε για την κριτική σας. Ήθελα πολύ να δω τη συγκεκριμενη παράσταση αλλά δείλιαζα, λόγω της διαφορετικής προσέγγισης από τη γνωστή στα παραμύθια ιστορία. Με την παράθεση της άποψής σας, μου επιβεβαιώσετε ότι μάλλον έπραξα σωστά. Ίσως θα ήταν καλύτερα μα περιμένουμε λίγο….

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Comments

0 comments