in ,

ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΙΛΟΥΝ στο ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

«Οι πέτρες μιλούν» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Ιουλίου 11.00 – 13.00

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, συνεργαζόμενο για δεύτερη χρονιά με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, θα φιλοξενήσει την πρωτότυπη και επιτυχημένη δράση «Οι πέτρες μιλούν».

Πρόκειται για θεατρικά δρώμενα από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η γνωριμία των επισκεπτών της πόλης με την αρχαία ελληνική γραμματεία σε συνδυασμό με μουσειακούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Ιουλίου, θα ακούγονται αποσπάσματα από εμβληματικά κείμενα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σοφοκλή, του Αριστοφάνη, του Θουκυδίδη, το προοίμιο της «Οδύσσειας», μελοποιημένο στα αρχαία ελληνικά, αλλά και ο περίφημος μεγάλος ομηρικός ύμνος «Εἰς Ἀφροδίτην» ως γέφυρα σύνδεσης με τη νέα περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου», στην οποία η προσέγγιση του κάλλους και η θεά της ομορφιάς κατέχουν κυρίαρχη θέση.

Συγκεκριμένα οι ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν:

Ομηρικός Ύμνος στην Αφροδίτη (Υ1 [V]) (μετάφραση Δ. Π. Παπαδίτσας, Ε. Λαδιά)

Σοφοκλή, Αντιγόνη (μετάφραση Ν. Παναγιωτόπουλος)

Αριστοτέλους, Ρητορική (μετάφραση Δ. Λυπουρλής)

Πλάτωνος, Συμπόσιο (μετάφραση Σ. Τσιτσιρίδης)

Θουκυδίδη, Ο Επιτάφιος λόγος του Περικλή (μετάφραση Γ. Λιγνάδης)

Αριστοφάνη, Λυσιστράτη (μετάφραση Δ. Δημητριάδης)

Ομήρου Οδύσσεια (μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτης)

Η δραματοποιημένη απαγγελία θα γίνεται σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά) από τις 11.00 έως τις 13.00 στο Αίθριο του Μουσείου με έναρξη στις 6/7. Η είσοδος στο Αίθριο και η παρακολούθηση του δρώμενου είναι ελεύθερη.

Για τη θεατρική απόδοση των αποσπασμάτων στην Aγγλική χρησιμοποιήθηκαν μεταφράσεις των εκδόσεων Oxford και Ηarvard University Press. O ύμνος στην Αφροδίτη είναι σε αγγλική μετάφραση του Gregory Nagy. Aντίστοιχα στη Γαλλική, χρησιμοποιήθηκαν μεταφράσεις των εκδόσεων Les Belles Lettres, La Découverte και Librairie Garnier Frères.

Ερμηνεύουν σπουδαστές ηθοποιοί της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Δήλος»: Νέδη Αγαπίου, Γεωργία Ζάχου, Δημήτρης Νάστος, Σταύρια Νικολάου, Σύνθια Ροδοπούλου, Ναρόντ Σαχινιάν, Κωνσταντίνος Σιώζος.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Έφη Θεοδώρου

Μουσική: Νίκος Πλάτανος

Τα δρώμενα θα λάβουν χώρα στις 6, 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22 και 27, 28, 29 Ιουλίου.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 10682

Τηλ: 213214 4866/ -4893

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 08:00-20:00

Email: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.namuseum.gr

Facebook: www.facebook.com/namuseum/

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Σχόλια

Leave a Reply
  1. ήμουν τυχερή και παρακολούθησα μαζί με μία φίλη την τελική τους πρόβα την Τετάρτη 4 Ιουνίου, όταν τυχαία βρέθηκα στον χώρο του Μουσείου γιατί τα παιδιά μας θα παρακολουθούσαν μια την εκπαιδευτική δράση “Ποτήρι ποτηράκι μου …. σε βρίσκω στο Μουσείο” . Τα μάτια μου δεν χόρταιναν να κοιτούν αυτά τα όμορφα ταλαντούχα παιδιά και τα αυτιά μου δεν χόρταιναν να ακούν αυτά τα υπέροχα κείμενα . Αν βρεθείτε στο χώρο του μουσείου επιλέξτε αυτές τις μέρες και ώρες και δεν θα χάσετε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Comments

0 comments