Στείλε σε φίλους

NEA

Οικογενειακές εξορμήσεις στη φύση στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού στις 14 Οκτώβρη

6 votes, average: 1,00 out of 1 (6 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Οικογενειακές εξορμήσεις στη φύση στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού στις 14 Οκτώβρη

 

 

Οικογενειακές εξορμήσεις στη φύση

 

 «Ένα δάσος γεννιέται…»

 

ΠΟΤΕ:               Σάββατο  14 Οκτωβρίου 2017, ώρα 11.00 – 13.00 

(Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)

ΠΟΥ:                Στο Αισθητικό  Δάσος Υμηττού,  πίσω από την Μονή Καισαριανής

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ:         Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ:   Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ:    Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό)  παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

 

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί,  η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσκαλεί γονείς και παιδιά να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στη φύση και στο… χρόνο. Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, από την εποχή των παππούδων και των γιαγιάδων μας, μέχρι σήμερα.

 

Μέσα από ένα οικογενειακό παιχνίδι, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν το μυστικό της γέννησης του Αισθητικού Δάσους Υμηττού, θα μάθουν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε και θα τιμήσουν όλους όσους εργάστηκαν για τη δημιουργία του.  Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου που πλησιάζει δεν είναι άσχετη με αυτό το ταξίδι πίσω στο χρόνο…

 

Μικροί και μεγάλοι θα περιηγηθούν στο φθινοπωρινό τοπίο του δάσους, θα συλλέξουν στοιχεία για τη θαυμαστή ιστορία του και θα διαπιστώσουν πως με αγάπη, θέληση, υπομονή και επιμονή μπορούν να γίνουν πολλά!

 

Στο τέλος της φθινοπωρινής οικογενειακής συνάντησης στο βουνό, η παρέα θα μοιραστεί το φθινοπωρινό «ψωμί της συγκομιδής» αλλά και μυρωδάτο,  ζεστό από βότανα που φυτρώνουν στο Φυτώριο  της Φιλοδασικής  Ένωσης Αθηνών, στον Υμηττό!

 

Δείτε το σχετικό event στο facebook!

 

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.

 

Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

 

Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: [email protected]

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

 

Στείλε σε φίλους

4 Σχόλια

  1. Τι ωραία δραστηριότητα! Μακάρι το Σ/Κ να είχε τις διπλάσιες ώρες για να τα προλαβαίνουμε όλα γιατί εμένα τουλάχιστον οι 48 δεν μου φτάνουν!

  2. Όσο ο καιρός είναι καλός, πρέπει να τον εκμεταλλευόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε!

  3. Πραγματικά ένα Σ/Κ είναι πολύ λίγο για να τα προλάβουμε όλα!

  4. υπέροχα

Στείλε το σχόλιο σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Τα αμάραντα” επιστρέφουν στο Θέατρο Faust από τις 11 Οκτωβρίου

  Καλαμιώτου 11 | 210 3234095 | www.faust.gr | [email protected]    Τα αμάραντα. «Η κορυφαία παράσταση της χρονιάς» που μας...

Close