in ,

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο “Το Πολύτεχνο” στο Χαλάνδρι

 

Τι είναι η Μουσικοκινητική Aγωγή C. ORFF!!!!!

Μωράκι… από 1 έτους έως 2,5 ετών.
Όλοι ξέρουμε ότι σου αρέσει να είσαι με τη μαμά και τον μπαμπά όσο πιο πολύ γίνεται! Σου αρέσει να μιλάς μαζί τους, να τραγουδάς, να χορεύεις, να τους γελάς και να σου γελούν. Να παίζεις μαζί τους, να χαίρεσαι και να μοιράζεσαι κάθε τι καινούργιο γύρω σου. Και εσείς γονείς ξέρετε πόσο σημαντικός είναι ο πρώτος χρόνος, αλλά και ο επόμενος, για το μωρό σας. Σας προσκαλούμε λοιπόν να ανακαλύψετε μαζί με το μωρό σας τον « Κόσμο της Μουσικής». Να χαρείτε μαζί, να ζήσετε δημιουργικές στιγμές με όλη την ομάδα (γονείς και μωρά). Αυτή η επικοινωνία δυναμώνει τις σχέσεις γονέα και παιδιού. Η μουσική και η κίνηση είναι μέσα που προωθούν την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Βελτιώνουν την νοητική και ψυχοκινητική ανάπτυξη, βοηθούν στη γλωσσική ανάπτυξη. Ενισχύουν την κοινωνικοσυναισθηματική ισορροπία.
Σας περιμένουμε στην πρώτη συνάντηση! Θα παίξουμε μαράκες, θα χορέψουμε με κορδέλες, θα τραγουδήσουμε και θα γνωριστούμε τόσο οι μεγάλοι όσο και τα μωράκια μας.

Ηλικίες παιδιών: 1 έτους έως 2,5 ετών και με τη συμμετοχή των γονιών
Ημέρα Έναρξης: Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 Ώρα: 5.30 με 6.30 το απόγευμα.
Κόστος: 45 ευρώ το μήνα
Τόπος: ΣΠΑΡΤΗΣ 22 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΤΗΛ. 210-6859383
Το Θέμα για το πρώτο μας μάθημα : ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ
Σας περιμένουμε στην πρώτη συνάντηση όπου: Θα παίξουμε μαράκες, θα χορέψουμε με κορδέλες, θα τραγουδήσουμε και θα γνωριστούμε τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί. Το πρώτο σου μουσικό σχολείο θα είναι γεμάτο χορό, μουσική και παιχνίδι.

Κόστος για το Πρώτο Μάθημα 10 ευρώ


Τι είναι η Μουσικοκινητική Aγωγή C. ORFF!!!!!

Από 3 ετών έως 5 ετών
Το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και γίνεται ομαδικά. Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της μουσικής με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Το παιχνίδι, το τραγούδι, ο χορός, τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff είναι τα μέσα με τα οποία τα παιδιά βιώνουν τις μουσικές έννοιες, πειραματίζονται, άλλοτε εκτελούν και άλλοτε δημιουργούν μουσικές και κινητικές συνθέσεις. Η ένωση της μουσικής με την κίνηση και τον λόγο δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αγαπούν τη μουσική. Χαίρονται τη συνεργασία, την ομαδικότητα, αποκτούν αυτογνωσία και αναπτύσσουν τη φαντασία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Ηλικίες παιδιών: 3 έως 5 ετών και με τη συμμετοχή των γονιών
Ημέρα Έναρξης: Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 Ώρα: 6.30 με 7.30 το απόγευμα.
Κόστος: 45 ευρώ το μήνα
Τόπος: ΣΠΑΡΤΗΣ 22 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΤΗΛ. 210-6859383
Το Θέμα για το πρώτο μας μάθημα : ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΨΙΧΑΛΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ
Ναι, επιστρέψαμε από τις διακοπές μας και φέρνουμε μαζί μας καινούργια τραγούδια, χορούς και παιχνίδια. Τραγούδια που θα ζωντανέψουν στο πρώτο μας φθινοπωρινό μάθημα, τραγούδια που θα τα συνοδέψουμε με μουσικά κρουστά όργανα, κιθάρα και πιάνο. Μαζί θα βρούμε καινούργιους ήχους από τη φύση. Ήχους που θα τους κάνουμε μουσική.

Κόστος για το Πρώτο Μάθημα 10 ευρώ

———————————————————————————————————————————————-

Τι είναι το θεατρικό παιχνίδι !!!!
Από 3 ετών έως 5 ετών

Το θεατρικό παιχνίδι είναι η αγωγή τους σώματος και του μυαλού.
Μέσα από τα θεατρικά παιχνίδια, την κίνηση, την παντομίμα, την δραματοποίηση των παραμυθιών και την ομαδική θεατρική συγγραφή και άλλα πολλά. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται σωστά, να σέβονται την άποψη του άλλου, να βάζουν κανόνες παίζοντας, Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνουν τους ορίζοντες τους, παίζοντας ρόλους καταλαβαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο των μεγάλων.

Ηλικίες παιδιών: 3 έως 5 ετών και με τη συμμετοχή των γονιών.
Ημέρα Έναρξης : Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 , Ώρα: 06.30 – 07.30 το απόγευμα.
Κόστος: 45 ευρώ το μήνα
Τόπος: ΣΠΑΡΤΗΣ 22 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΤΗΛ.: 210-6859383
Το Θέμα για το πρώτο μας μάθημα : ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Τα παιδιά θα δραματοποιήσουν το παραμύθι «Το Ταξίδι της Κυρίας Βροχής» Η μουσική και ο χορός θα μας ταξιδέψουν, τα σύννεφα και ο αέρας θα ξυπνήσουν νεράιδα του φθινοπώρου και οι πρώτες ψιχάλες θα πέσουν στην διψασμένη γή. Εργαλεία μας τα Μουσικοκινητικά και Θεατρικά Παιχνίδια.

Κόστος για το Πρώτο Μάθημα 10 ευρώ


Τι είναι το εργαστήριο Κατασκευών – Ζωγραφικής!!!!
Από 3 ετών έως 5 ετών
Οι κατασκευές και η ζωγραφική είναι μια πολύ σημαντική έκφραση της εικαστικής γλώσσας Όταν τα παιδιά φτιάχνουν κατασκευές και ζωγραφίζουν μαθαίνουν να αναγνωρίζουν σχήματα και χρώματα, καλλιεργούν δεξιότητες όπως η λεπτή κινητικότητα, αποκτούν αίσθηση του εικαστικού αλλά και του ευρύτερου χώρου, εξοικειώνονται με την διαδικασία της σύνθεσης. Περπατώντας στο μονοπάτι που οδηγεί στην οργάνωση της μορφής ξεπερνούν εμπόδια, κατακτούν μικρές και μεγάλες νίκες, νοιώθουν την χαρά της δημιουργίας, αποκτούν αυτονομία. Όταν οι κατασκευές γίνονται στα πλαίσια μιας μικρής ομάδας καλλιεργείται η κοινωνικό¬τητα καθώς τα παιδιά μαθαίνουν τόσο την συνύπαρξη όσο και την συνεργασία.
Το Πολύτεχνο ευνοεί την δημιουργικότητα και μέσα από την τρυ¬φερή καθοδήγηση του παιδαγωγού τα παιδιά θα βαδίσουν βήμα – βήμα στο θαυμαστό μονοπάτι που οδηγεί στην γένεση της μορφής, στην αυτονομία και την κοινωνικότητα.

Ηλικίες παιδιών: 3 έως 5 ετών και με τη συμμετοχή των γονιών.
Ημέρα Έναρξης : Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 06.30 – 07.30 το απόγευμα.
Κόστος: 45 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ
Τόπος: ΣΠΑΡΤΗΣ 22 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΤΗΛ. 210- 6859383
Το Θέμα για το πρώτο μας μάθημα : ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ
Μάζεψε και εσύ ξερά φύλα από τα δέντρα και έλα να φτιάξουμε παρέα την δική σου σύνθεση με μπογιές και ξερά φύλα στο δικό σου χαρτόνι. Μπορείς και εσύ να στολίσεις το
παιδικό σου δωμάτιο με την δική σου δημιουργία

Κόστος για το Πρώτο Μάθημα 10 ευρώ

———————————————————————————————————————————————

Τι είναι το Θεατρικό Παιχνίδι & Αγγλικά

Από 2 ετών έως 6 ετών

Το Θεατρικό παιχνίδι είναι αγωγή τους σώματος και του μυαλού, είναι ένας τρόπος να οξύνουμε την φαντασία των παιδιών και την επικοινωνία.
Με εργαλείο μας το Θεατρικό παιχνίδι μυούμε τα παιδιά στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας, ενώ παίζουν, ακούν και μαθαίνουν αγγλικά με σωστή προφορά απο έμπειρους παιδαγωγούς – ηθοποιούς
Τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν τη γλώσσα και να επικοινωνούν μέσα από πραγματικούς καθημερινούς διαλόγους, παιχνίδια ρόλων και καταστάσεων. Στη συνέχεια, αποκτούν άνεση και ευχέρεια λόγου ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε συνομιλίες της καθημερινότητας, έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το λεξιλόγιο και τις εκφράσεις τους. Η εμπειρία μας έχει δείξει, πως με αυτόν τον τρόπο η ξένη γλώσσα γίνεται βίωμα και η εκμάθησή της ευκολότερη.
Εργαλεία μας τα θεατρικά παιχνίδια, η αφήγηση των παραμυθιών, οι μουσικοκινητικές δραστηριότητες, το τραγούδι, η δραματοποίηση, η κίνηση, η παντομίμα και ο αυτοσχεδιασμός, μέθοδοι που βοηθούν τα παιδιά να δρουν συλλογικά βελτιώνοντας την ικανότητα επικοινωνίας και συγκέντρωσης – εφόδια απαραίτητα στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

Ηλικίες παιδιών: 2 έως 6 ετών και με τη συμμετοχή των γονιών.
Ημέρα Έναρξης : Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 06.30 – 07.30 το απόγευμα.
Κόστος: 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ
Τόπος: ΣΠΑΡΤΗΣ 22 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΤΗΛ. 210- 6859383

Κόστος για το Πρώτο Μάθημα 12 ευρώ


Μαθαίνουμε Γαλλικά Παίζοντας

Από 3 ετών έως 9 ετών

Εδώ τίποτα δεν θυμίζει μάθημα… Όλα συμβαίνουν χαμογελαστά!
Μέσα από το παιχνίδι, εύκολα και διασκεδαστικά
οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν γαλλικά από έμπειρες Γαλλίδες παιδαγωγούς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οι μικροί μας φίλοι εξοικειώνονται με την γαλλική γλώσσα και ξεκινούν την εκμάθησή της μέσα από την εναλλαγή δημιουργικών και επικοινωνιακών δραστηριοτήτων, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια, παραμύθια, μουσικοκινητική αγωγή, κουκλοθέατρο, γλωσσολογικά παιχνίδια κ.ά.
Τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν τη γλώσσα και να επικοινωνούν μέσα από πραγματικούς καθημερινούς διαλόγους, παιχνίδια ρόλων και καταστάσεων. Η εμπειρία μας έχει δείξει, πως με αυτόν τον τρόπο η ξένη γλώσσα γίνεται βίωμα και η εκμάθησή της ευκολότερη.
Οι καθηγητές μας, πέραν των εξαιρετικών παιδαγωγικών τους δεξιοτήτων, είναι όλοι γαλλόφωνοι, έχοντας ως μητρική, τη γλώσσα διδασκαλίας. Με τον τρόπο αυτό εγγυόμαστε την ορθή εκμάθηση της ξένης γλώσσας από τα πρώτα της στάδια.
Στα μαθήματα ακολουθούνται ειδικές παιδαγωγικές μέθοδοι, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, στις ανάγκες της κάθε ηλικίας και στα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού.
Τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν από νωρίς τη μαγεία των γαλλικών και να μάθουν σε βάθος τη γλώσσα και την κουλτούρα της χώρας, με, πρωτότυπους και ευχάριστους τρόπους
Μέσα σε ένα μικρό χωριό που δεν του λείπει τίποτα, το φαρμακείο, το κομμωτήριο, ο φούρνος, το μπακάλικο, το νοσοκομείο κ.ά. γίνονται το φόντο για να μάθουν τα μικρά παιδιά γαλλικά παίζοντας.

Ηλικίες παιδιών: 3 έως 10 ετών .
Ημέρα Έναρξης : Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 06.30 – 07.30 το απόγευμα.
Κόστος: 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ
Τόπος: , ΤΗΛ. 210- 6859383

Κόστος για το Πρώτο Μάθημα 12 ευρώ

[codepeople-post-map]

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Έξτρα παράσταση για την Carmen στο Ηρώδειο