in

Είδαμε τον Μότσαρτ παιδί θαύμα και πήγαμε στο Νομισματικό μουσείο

Είδαμε το Μότσαρτ παιδί θαύμα και πήγαμε στο Νομισματικό μουσείο

Την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου είπαμε να συνδυάσουμε θέατρο και μουσείο,μιας και τα δύο ήταν στο κέντρο και ήταν η μέρα δωρεάν εισόδου στα μουσεία.

Πρωτα πήγαμε στο Νομισματικό μουσείο. Πρωτα απ’όλα ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από το κτίριο ,ήταν η κατοικία του αρχαιολογου Ερρίκου Σλήμαν και βέβαια έργο του αρχιτέκτονα Έρνστ Τσίλλερ. Πλουσια η συλλογή νομισμάτων που ξεκινάει από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο και συνεχίζει με την Ελληνιστική, ρωμαϊκή, βυζαντινή και νεότερη εποχή. Το Νομισματικό μουσείο έχει πάνω από 500.000 αρχαία νομίσματα και θεωρείται από τα σημαντικότερα μουσεία τους είδος του στον κόσμο.

Μετά πήγαμε στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας.

Εκεί παρουσιάζεται ένα έργο ύμνο στον Αμαντέους Μότσαρτ, βιογραφία του συγγραφέα και συνθέτη Θωμά Καραχάλιου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Σ. Εσκενάζυ.

Τα σκηνικά πλούσια με μια υπέροχη ομάδα ηθοποιών με τον Αντώνη Λουβαρο στον ρόλο του πατέρα να κλέβει την παράσταση.

Λίγα λόγια για το έργο:
Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1762, η οικογένεια Μότσαρτ επιβιβάζεται σε ένα ποταμόπλοιο από το Σάλτζμπουργκ με προορισμό τη Βιέννη. Το έργο μας ξεκινάει ταξιδεύοντας. Ο μικρός Αμαντέους ταυτίζει τη ζωή του με τη λατρεία του για τη μουσική και καταξιώνεται ως ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες, που γνώρισε ο κόσμος!

Μέσα από την παράσταση οι μικροί και μεγάλοι θεατές συνειδητοποιούν το πώς μπορεί να συνυπάρξει ο παιδικός αυθορμητισμός και η ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι, με την οργάνωση, την μελέτη και τελικά την επιτυχία. Νιώθουν την ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει η δημιουργία.

Στα ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας ο Αμαντέους γνωρίζει τη συνομήλική του Μαρία Αντουανέτα και παρ’ όλο που είναι μόλις επτά ετών την αγαπά και… της κάνει πρόταση γάμου!

Η Νανέρλ η μεγαλύτερη αδερφή του είναι ο φύλακας άγγελός του. Νοιάζεται για την πορεία του, παραμερίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον εαυτό της. Πιστεύει στο ταλέντο του Αμαντέους και κάνει τα πάντα γι αυτόν. Μια σχέση ουσιαστικής αγάπης και αδελφικής υποστήριξης.

Με φόντο τον γαλάζιο Δούναβη και τα παλάτια της Βιέννης τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν καινούργια μέρη και να μεταφερθούν σε μια ατμοσφαιρική εποχή. Εκεί όπου οι σχέσεις, τα παιχνίδια και ο ελεύθερος χρόνος έχουν μια άλλη πιο ανθρώπινη και τρυφερή υπόσταση.

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ! Ένα παιδί θαύμα που μετά από 300 σχεδόν χρόνια εξακολουθεί να μαγεύει με τις ουράνιες μελωδίες του τις καρδιές ολόκληρης της ανθρωπότητας!

Το μήνυμα που περνάει ότι μπορεί να υπάρχει και μελέτη και παιχνίδι πολύ σημαντικό,όπως επίσης ότι η “αυστηρότητα”του μπαμπά ήταν καθοριστική στην εξέλιξη του γιου του. Στο τέλος της παράστασης ο Αντώνης Λουβαρος ήταν στην έξοδο και χαιρετούσε με απίστευτη απλότητα και με χαμόγελο όλον τον κόσμο. Επίσης, οι υπόλοιποι ηθοποιοί ήταν στην έξοδο και έβγαζαν φωτογραφίες.

Περασαμε πραγματικά υπέροχα.

Μια μέρα που έδωσε πολύ τροφή στο μυαλό μας

Αφήστε μια απάντηση

Μια μαύρη διαχρονική κωμωδία

Βόλτα στον εθνικό μας κήπο