in

Μπήκαμε στο πιο διαδραστικό ΦΩΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

IMG_20160221_164815

Χάρη στο elamazi η εξάχρονη κόρη μου και εγώ είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία από τις πιο επιτυχημένες και πολυσυζητημένες παιδικές παραστάσεις της φετινής χρονιάς.

Οφείλω να ομολογήσω ότι πηγαίνοντας στο θέατρο ήμουν αρκετά επιφυλακτική, έχοντας ακούσει αμφιλεγόμενες κριτικές για το συγκεκριμένο έργο.

Η αίσθηση που αποκόμισα στο τέλος της παράστασης ήταν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά διαδραστικό και καλλιτεχνικά άρτιο θέαμα, που για να το απολαύσει όμως κανείς θα πρέπει να συντρέχουν δύο απαραίτητες κατά τη γνώμη μου προϋποθέσεις.

Πρώτον, να καθίσει σε κάποια από τις μπροστινές σειρές και ιδανικά σε μία από πέντε πρώτες. Το επισημαίνω αυτό γιατί λόγω και της ιδιαιτερότητας του χώρου η διάδραση με το κοινό αφορά κυρίως στους θεατές που κάθονται στις πρώτες σειρές.

Δεύτερον, να έχει την τύχη να μην καθίσει μπροστά του κάποιος που θα του περιορίζει την οπτική επαφή με την σκηνή. Δυστυχώς, όλα τα καθίσματα βρίσκονται στο ίδιο περίπου επίπεδο και έτσι πολλά παιδάκια δυσκολεύονται να δουν το έργο με φυσικό επακόλουθο να δυσανασχετούν.

Όσον αφορά στην ίδια την παράσταση, βασίζεται ιδιαίτερα στην εξαιρετική ζωντανή μουσική της και στην επικοινωνία των ηθοποιών με το κοινό. Η κόρη μου ξετρελάθηκε όταν χάιδεψε τον τεράστιο δράκο που πέρασε πάνω από το κεφάλι της και ενθουσιάστηκε σπάζοντας σαπουνόφουσκες και συμμετέχοντας στο παιχνίδι με την υπερμεγέθη πλαστική μπάλα που πέταξαν οι ηθοποιοί στους θεατές. Το έργο στηρίζεται επίσης πολύ στο παιχνίδι με τις σκιές, ενώ γενικά έχει έντονα καλλιτεχνικά στοιχεία.

Οι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί και πολυτάλαντοι. Τραγουδούσαν, χόρευαν και έκαναν ακροβατικές φιγούρες που ενθουσίαζαν τα παιδιά. Εξαιρετική η παρουσία της αφηγήτριας, που αποτελεί κατά τη γνώμη του την ψυχή της παράστασης. Όλοι όμως οι συντελεστές ήταν υπέροχοι στο ρόλο τους και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την ποιότητα της επικοινωνίας τους με το κοινό.

Να σημειωθεί επίσης ότι κατά την έξοδο κάθε παιδί πήρε ως δώρο μια αφίσα της παράστασης, μαζί με το ζεστό ευχαριστώ των ανθρώπων του θεάτρου.

5 Comments

Leave a Reply
  1. Πραγματικά εντυπωσιακή παράσταση με πολύ καλούς ηθοποιούς, μουσική, κινησιολογία και αστείρευτη φαντασία στην σκηνοθεσία της! Δεν μας άφησε δευτερόλεπτο να βαρεθούμε και ο διαδραστικός χαρακτήρας της την έκανε ακόμα πιο ζωντανή! Μα και πίσω απ’όλα αυτά τα σκηνοθετικά κόλπα και τεχνάσματα που μας άφηναν έκπληκτους μικρούς και μεγάλους, ήταν τα νοήματα που μετέδιδε όσον αφορα την φιλία, την συνεργασία, τα συναισθήματα και πως τα διαχειριζόμαστε, την αγάπη και την ανεκτίμητη παιδική ηλικία με όλους τους θησαυρούς που αυτή κουβαλάει…! Ήταν μια πλούσια απο κάθε άποψη παράσταση!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακολουθήσαμε τους “τρεις χιονάνθρωπους” στο εργαστήρι Μαιρηβή

Είδαμε το μούσικαλ “VICTOR – VICTORIA”