in

ΣυμπαθητικόΣυμπαθητικό Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Εντυπώσεις από το ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Κυριακή πρωί…. Ένας υπέροχος ήλιος γεμίζει το πρωινό μας ξύπνημα με δεκάδες σκέψεις και ιδέες για βόλτα στην “ανοιξιάτικη” ακόμη Αθήνα, προκειμένου να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά αλλά να περάσουμε ωραία και να χαλαρώσουμε και εμείς οι μεγάλοι ….

Η απόφαση ελήφθη και είναι σύμφωνη όλη η οικογένεια….Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας… Έχουν περάσει δύο χρόνια από την τελευταία μας επίσκεψη…αλλά τώρα τα παιδάκια μας μεγάλωσαν! κοντεύουν 7 ετών! έχουν τόσα πολλά να δουν και να μάθουν από μια τέτοια επίσκεψη….και φυσικά τόσο πολύ να εντυπωσιαστούν από τα “σαν αληθινά” εκθέματα του μουσείου…
Καταφθάνουμε σε μια καταπράσινη ηλιόλουστη Κηφισιά…το μουσείο έχει κόσμο τόσο στον προαύλιο χώρο όσο και στο εσωτερικό του, όχι όμως ασφυκτικό…η ουρά για τα εισιτήρια είχε μια δεκάλεπτη αναμονή…

Τα εκθέματα ήταν το κάτι άλλο!!! ναι είναι τα ίδια με την προηγούμενη φορά κι όμως τόσο μα τόσο εντυπωσιακά…και βέβαια με δύο μικρά παιδιά να τρέχουν γύρω γυρω και από βιτρίνα σε βιτρίνα, ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός για να τα δεις όλα και να τα διαβάσεις όλα…Αν παρατήρησα καλά, αυτό που άλλαξε σε σχέση με δύο χρόνια πριν είναι η διαδραστικότητα του χώρου….πολύ περισσότερες οι διαδραστικές δραστηριότητες ώστε να συμμετέχουν τα παιδιά και να μαθαίνουν με ενδιαφέροντα τρόπο…. Πέραν των εκθεμάτων του ζωικού βασιλείου, είναι πάμπολλες οι πληροφορίες αναφορικά με το περιβάλλον και έξυπνος ο τρόπος παρουσίασης της μόλυνσης και καταστροφής του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο, ώστε να αφυπνιστεί η οικολογική συνείδηση μικρών και μεγάλων!
Και μετά την μιάμιση ώρα εντός του μουσείου, περάσαμε άλλη μία ώρα στον εξωτερικό χώρο πίνοντας καφεδάκι και συζητώντας για όσα ενδιαφέροντα είχαμε δει και μάθει….

Από τις καλύτερες βόλτες μας μέσα στην πόλη!!!

Από celestina

5 Comments

Leave a Reply
    • Εμείς είχαμε πάει πέρσι, που ο μικρός μου ήταν 2 και κάτι λίγο και περάσαμε τέλεια, βαρέθηκε μόνο στα όστρακα και δεν του άρεσε η αντιλόπη κουντου, αλλά ακόμα και στις άλλες εκθέσεις του μουσείου βρήκαμε πράγματα να συζητήσουμε παρά τη μικρή του ηλικία!! Με λίγη δική σας βοήθεια πιστεύω ότι θα κάταλάβει πολλά πράγματα και για τα ορυκτά και για το περιβάλλον! Υπάρχει και ένα δημοτικό μουσείο φυσική ιστορίας στο δήμο Αμαρουσίου σαφέστατα μικρότερο και χωρίς διαδραστικά παιχνίδια αλλά αξιοπρεπέστατο..και με δωρεάν είσοδο!!!!

  1. Νομιζω πως ανετα μπορει να περιηγηθει στο μουσειο ενα πενταχρονο παιδακι αλλα κ ακομη μικροτερα παιδια… Τα ομοιωματα ζωων ειναι πολλα, σε φυσικο μεγεθος κ πολυ εντυπωσιακα… Βρισκονται στο ισογειο… Στον επανω οροφο βρισκονται εκθεσεις κυριως για περιβαλλοντικα θεματα που και παλι στην ηλικια των 5, ακομη και αν δεν τα καταλαβει ολα, θα του μεινουν αρκετα πραγματα. Να το δοκιμασετε!

Αφήστε μια απάντηση

Οι ιστορίες του παππού Αριστοφάνη – Πήγαμε και εμεις !

Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη