in ,

«Μικρό Παρίσι των Αθηνών» στο EL CONVENTO DEL ARTE

Drums & Voice Jazztronica Duet” (Nu Jazz*- ηλεκτρονική, αυτοσχεδιαστική μουσική) στο EL CONVENTO DEL ARTE

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Η vocalist Αγγελική Τουμπανάκη και ο drummer Ηλίας Δουμάνης δημιουργούν το Φεβρουάριο του 2014, τους «Drums & Voice Jazztronica Duet», ένα πρότυπο Nu Jazz ντουέτο τυμπάνων- φωνής.

Το project ξεκίνησε από την ανάγκη των δύο μουσικών να ερευνήσουν και να πειραματιστούν πάνω στα όρια του φυσικού ήχου των οργάνων τους και από την επιθυμία τους να σχεδιάσουν ένα πολυσύνθετο ηχητικό περιβάλλον με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων.

Επέλεξαν να δουλέψουν και να παρουσιάζουν κομμάτια της bebop, modal, hardbop jazz σκηνής αλλά και προσωπικές τους συνθέσεις, δίνοντας βάση στην αυτοσχεδιαστική διάδραση και την ελεύθερη μουσική έκφραση.

Με το ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό drums set, τoυς ψηφιακούς κρουστούς ήχους, τα  effects, samples και τις real time λούπες, ενορχηστρώνουν, εναρμονίζουν και συγχρόνως αποδομούν το συνηθισμένο ρόλο των δύο οργάνων, δίνοντας πολυδιάστατη προσέγγιση στα τύμπανα και extended πολυφωνική παρουσία στη φωνή.

Το “Drums & Voice Jazztronica Duet” αποτελεί για τους δύο μουσικούς μέσο έκφρασης, έρευνας, σύνθεσης και προσωπική αποτύπωση του σύγχρονου αστικού ηχητικού ερεθίσματος.

Το «Drums & Voice Jazztronica Duet» έχει παρουσιαστεί στο Tinos Jazz Festival, Preveza Jazz Festival, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Jazz Full Moon Festival, ζωντανά στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ (“Jazz in the City”) στη Music Expo (Ζάππειο Μέγαρο), Jazz duet Festival, Babel Jazz Festival, 1ο Athens Jazz FX festival, Athens Sofar Sounds, Six D.O.G.S., Βυζαντινό μουσείο (Athens Voice), Ωδείο Φ. Νάκας, Νομισματικό Μουσείο , Melijazz festival κ.α.

YOUTUBE LINKS

Drums & Voice Jazztronica duet @ Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

Drums Voice Jazztronica Duet – One Note Samba @ Preveza Jazz Festival 2017

Drums Voice Jazztronica Duet – Witch Hunt @ Preveza Jazz Festival 2017

Nu Jazz είναι ένα είδος jazz και σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Ο όρος επινοήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και παραπέμψει στη μουσική που συνδυάζει στοιχεία τζαζ με άλλα μουσικά στυλ, όπως funk, soul, ηλεκτρονική μουσική και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Ο Ηλίας Δουμάνης  συστήνεται:

Drummer, composer, educator, mixed-media practitioner, sound designer
Ο Ηλίας Δουμάνης είναι ενεργό μέλος της ελληνικής jazz, rock και blues σκηνής από το 1980, παίζοντας σε διάφορα jazz clubs, μουσικές σκηνές και festivals στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι καθηγητής drums στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από το 1990.  Από το 2014 διδάσκει το πρόγραμμα της “Yamaha Popular Music School Drums” για παιδιά.

Έχει παραδώσει σεμινάρια Master Classes “Ο υπολογιστής στην υπηρεσία των Ηλεκτρονικών Drums”, “Τεχνική και Πολυρυθμική προσέγγιση στo drums set”, όπως επίσης σεμινάρια στα πλαίσια του “Drumfest” με τον Antonio Sanchez.

Απο το 1991 ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική και πειραματίζεται με τις δυνατότητες των συνδυασμών ακουστικού και ηλεκτρονικού drum set. Έχει κάνει σύνθεση/sound design για μουσική επένδυση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων.  Ήταν συνιδρυτής και sound engineer στο Studio ONE.

Ο Ηλίας Δουμάνης ανήκει στην οργανωτική ομάδα του Sofar Sounds Community στην Ελλάδα, και συνεργάζεται έχοντας “endorsment” με τηνYamaha, την Vic Firth και την Zildjian Company. Από το 2008 είναι επίτιμος καθηγητής του London College of Music.

Η Αγγελική Τουμπανάκη συστήνεται:

Vocalist, performer, επιστήμονας, παραγωγός, lead singer,  soundexperimentalist, vocal educator.

Η Αγγελική Τουμπανάκη χρησιμοποιεί τη φωνή σαν μουσικό όργανο, ανιχνεύοντας εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής μέσα από προσωπικές αυτοσχεδιαστικές διαδρομές και διασταυρώσεις μουσικών ιδιωμάτων.

Έχοντας ολοκληρώσει έναν πολυετή κύκλο επιστημονικής έρευνας – η Αγγελική είναι αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία – και μουσικών σπουδών, επέλεξε ανάμεσα στα δύο το πεδίο της τέχνης και έχει αφιερωθεί πλέον αποκλειστικά στο τραγούδι και τη μουσική.

Από το 2005 δημιουργεί μουσικά projects με Contemporary Vocal Jazz και World Jazz μουσική θεματολογία, τα οποία παρουσιάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Αγγελική διδάσκει «Τεχνική της φωνής» και  «Jazz Αυτοσχεδιασμό» στο Ωδείο Φ. Νάκας, Φωνητική προετοιμασία για ηθοποιούς και performers με βάση την μέθοδο «MUSA» και διοργανώνει «Φωνητικούς Κύκλους» (Circle Singing), όπως τους διδάχτηκε από τον Bobby McFerrin, τη Rhiannon και τον Bob Stollof στην Νέα Υόρκη.

Συντελεστές:

Αγγελική Τουμπανάκη : Voice, Fxs, Loops, Percussions

Ηλίας Δουμάνης : Drums, Voice, Fxs, Loops, Custom Design Programming

Συνεργάτες:
Ηχοληψία: Πασχάλης Κολέτσης

Visual, Media, Real time video projections: Λουίζος Ασλανίδης

Lighting Design: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Πού: στο El Convento Del Arte

Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα

Παράσταση: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Μουσική παράσταση: “Drums & Voice Jazztronica Duet”

Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα

Ώρα προσέλευσης: 21:30 – ‘Ώρα έναρξης: 22:00

Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για ποτό και φαγητό

ΠληροφορίεςΚρατήσεις: El Convento Del Arte – τηλ. 2105200602 –email:

– web address : http://www.elconvento.gr/

Είσοδος:  8 euro


Ioanna Tsagari

Αφιέρωμα στον Μάη του 1968 (Tribute to the Revolution of May 1968) στο EL CONVENTO DEL ARTE

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών»

Γνωρίζουμε την  Ιωάννα Τσάγκαρη α.κ.α  Black Cotton Doll  από τις 2 τελευταίες χρονιές στο φεστιβάλ όπου παρουσίασε  το τελευταίο της εθνικ project WITHIN.

Αυτήν την χρόνια η Ιωάννα,  με αφορμή την γαλλική εξέγερση του Μάη του 1968 ενάντια στην συντηρητική τότε κυβέρνηση,  θα ερμηνεύσει τραγούδια από την Woodstock και  70’ς σκηνής , διαχρονικά  τραγούδια που μιλάνε για την καταπίεση της ανθρώπινης ελευθερίας σε οποιοδήποτε πλαίσιο , Γαλλικά Folk , Και 2 original δικά της τραγούδια που έχουν σκοπό να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να μείνουν πιστοί στην αλήθεια τους και τη μοναδικότητα τους χωρίς να υποταγούν σε καμία νόρμα άλλων που δεν τους ταιριάζει και να μείνουν ακλόνητοι από εξωτερικές αλλοιώσεις και πιέσεις!  Περιττό φυσικά να πούμε ότι μιλάμε για την Ιωάννα. όποτε να περιμένετε ότι θα ακούσετε κάποια γουστόζικα ανατολίτικα twists παντρεμένα αρμονικά με την παραπάνω μουσική.  Η Ιωάννα ως άνθρωπος , γυναίκα και  πρωτοπόρος καλλιτέχνης στηρίζει απόλυτα την ελευθερία έκφρασης και εμπνέει με το παράδειγμα της πολλούς ανθρώπους να μην ντρέπονται ποτέ να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι σε κάθε τους στιγμή. Η μουσική της μας προτρέπει να αγκαλιάσουμε και τις σκοτεινές και τις φωτεινές πλευρές του εαυτού μας και να γιορτάσουμε  την ελεύθερη ύπαρξη μας με τους άλλους χωρίς φόβους  και ενοχές!

Συντελεστές:

Φωνή Συνθέσεις: Ιωάννα Τσάγκαρη

Ούτι: Ανδρέας Ανδρέου

Σαξόφωνο , Κλαρινέτο : Γιάννης Δίσκος

Κιθάρα: Λάμπης Κουντουρόγιαννης

Κρουστά: Στρατής Σκουρέας

Πού: στο El Convento Del Arte

Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα

Παράσταση: Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Μουσική παράσταση: Ioanna Tsagari  Αφιέρωμα στον Μάη του 1968

Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα

Ώρα προσέλευσης: 21:30 – ‘Ώρα έναρξης: 22:00

Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για ποτό και φαγητό

ΠληροφορίεςΚρατήσεις: El Convento Del Arte – τηλ. 2105200602 – email: – web address : http://www.elconvento.gr/

Είσοδος:  6 euro

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Σχόλια

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0