in

Μικροί κτηνοτρόφοι εν δράσει… στο paradise park!!

Κυριακή πρωί είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα στον χώρο του Paradise park από όπου τα παιδιά έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις!!

Καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη (περίπου 60 παιδάκια) δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες και η περιπέτεια ξεκίνησε.
Αρχικά τα πιτσιρικάκια (ηλικίες που αφορά το πρόγραμμα 3-12 ετών) φόρεσαν το ψάθινο καπελάκι τους και την ποδιά τους και κατευθύνθηκαν στον αχυρώνα. Εκεί ενημερώθηκαν για τα ζώα που θα γνωρίσουν και για το είδος της τροφής που καταναλώνουν.
Πρώτη στάση ο τάρανδος και το ελάφι και ακολούθησαν η αγελάδα ,τα κατσικάκια ,τα πρόβατα, τα κουνέλια,τα γουρούνια, τα πόνυ, οι κότες, οι γαλοπούλες και οι πάπιες.

Τα παιδάκια είχαν την ευκαιρία να ταΐσουν τα ζώα και να μάθουν αρκετές λεπτομέρειες για την ζωή τους στη φάρμα.

Στη συνέχεια τους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουν τυρί (κεφαλοτύρι και φέτα) με φρέσκο ψωμάκι και γιαούρτι πριν συνεχίσουν με το ψυχαγωγικό κομμάτι του προγράμματος.
Κατασκεύασαν ζωάκια με πηλό ,συμμετείχαν σε παιχνίδια περιπέτειας ,έκαναν βόλτα με το πόνυ ,τοξοβολία και τραμπολίνο.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρεις ώρες και η τιμή του μέσω προσφοράς ήταν στα 9,90.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι γονείς μπορούσαν να πιουν τον καφέ τους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή να ακολουθούν τα παιδιά στις δραστηριότητες(όπως καταλαβαίνεται υπήρχαν και οι δύο κατηγορίες).

Συνολικά ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για τα παιδιά και ζητούν να την επαναλάβουν.
Εγώ πάλι σαν ενήλικας έφυγα στεναχωρημένη καθώς η εικόνα που μου έμεινε είναι αυτή των μεγάλων ζώων στριμωγμένων σε απελπιστικά μικρούς και βρώμικους χώρους…

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Σχόλια

Leave a Reply
  1. παρόλο που η περιγραφή σας είναι πολύ όμορφη, η τελευταία φράση με αποθαρρύνει από το να πάω τα παιδιά μου. πώς είναι δυνατόν να ενισχύουμε μια κατάσταση που στην ουσία λειτουργεί αρνητικά στα ζώα;τί παράδειγμα δίνουμε στα παιδιά μας;αν περνάτε εσείς καλά μη σας νοιάζει για τίποτα άλλο;θα προτιμήσω άλλες βόλτες…

  2. Μου άρεσε πάρα πολύ η πρότασή σας.
    Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε έαν είναι λειτουργικό το πρόγραμμα, δλδ οι ομάδες είναι χωρισμένες με ηλικίες και πόσους οδηγούς-συντονιστές έχει η κάθε ομάδα, γιατί 20 παιδάκια είναι πάρα πολλά. Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει να πάμε αλλά ο δικός μου είναι μικρότερος από 3, μπορεί όμως να ακολουθήσει το πρόγραμμα που αναφέρατε αρκεί να υπάρχει κάποιος συντονισμός.Ευχαριστώ!

  3. Τα παιδιά δεν είναι χωρισμένα σε ηλικιακά γκρουπ κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα μέσα στην ίδια ομάδα να υπάρχουν παιδιά όλων των ηλικιών.. Υπάρχει μόνο μία υπεύθυνη για κάθε ομάδα των είκοσι περίπου παιδιών με αποτέλεσμα τα μικρά παιδιά αν δεν συνοδεύονται από ενήλικα να δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το πρόγραμμα.. Την ημέρα που πήγαμε υπήρχε ένα παιδάκι τριών ετών το οποίο φάνηκε να το διασκεδάζει αλλά καθόλη την διάρκεια του προγράμματος ήταν ο μπαμπάς του μαζί.. Εκ των πραγμάτων ένας υπεύθυνος σε τόσα παιδιά δεν αρκεί αλλά….

    • Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα διασκεδάσει..Να ταϊσει τα ζωάκια!?!!?!!Πω..πω..Θα το συζητάει για καμιά εβδομάδα μετα!!Σίγουρα θα τον συνοδεύουμε, κυρίως και για θέμα ασφάλειας είναι πολύ μικρός.Απλά ρωτησα για να καταλάβω εάν μια ομάδα με τόσα παιδάκια μπορεί να λειτουργήσει αρμονικά ή υπάρχει “αναρχία” (συγγνώμη για τη λέξη δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι πιο ταιριαστό) με συνεχείς διακόπες με αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή στα πιο μικρά και να μην μπορούν να συμμετέχουν .Ευχαριστώ για την απάντηση..θα το δοκιμάσουμε και θα επανέλθω με εντυπώσεις!!

  4. Δεν μου άρεσε… ζωάκια στριμωγμένα σε μικρά κλουβιά… τάισμα μωρών κατσικιών με μπιμπερό… τι μηνύματα περνάμε ακριβώς στα παιδιά μας..;; επίσης, ελάχιστη οργάνωση ως προς τις ομάδες των παιδιών -αν δεν ήμουν μαζί με τον 5,5 χρονών γιο μου, θα είχε φύγει από μπέρδεμα από την ομάδα του (είχε πολύ κόσμο) και η κυρία που είχε την ευθύνη της ομάδας του δεν πήρε χαμπάρι… δεν το προτείνω… υπάρχουν τόσα άλλα μέρη στην Αττική να δει το παιδί ζωάκια σε πολύ πιο όμορφα περιβάλλοντα…

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Comments

0 comments