in

Μια Παπλωματού όνειρο…

IMG_20160207_171910

Η σκηνοθέτης Μαριάννα Τόλη έκανε και πάλι το θαύμα της με τη παραγωγή η Παπλωματού , που φέρει την υπογραφή της, και παρουσιάζεται στη Παιδική Σκηνή ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΛΗ, στο Νέο Θέατρο ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ.

Πρόκειται για το γνωστό παραμύθι της Παπλωματούς, εμπνευσμένο από το πολυβραβευμένο παραμύθι του Τζεφ Μπραμπώ. Αυτή άφησε τη καλοπέραση του παλατιού και θέλησε να μοιράσει χαμόγελα και ροδοπέταλα στους ταλαίπωρους ανθρώπους. Βέβαια, αυτοί παρ’ όλα τα βάσανά τους δεν ξεχνούν να αλληλοβοηθούνται στα δύσκολα και να δίνουν όλο το υστέρημά τους, χωρίς φειδώ. Τι γίνεται , όμως, όταν ένας βασιλιάς συναντά τη παπλωματού και με έπαρση και αλαζονεία της ζητά ένα πάπλωμα ως δώρο;

IMG_20160207_152521

Πολύ έξυπνη η εισαγωγή της σκηνοθέτη, αφού κουβέντιασε με τα παιδιά για την μαγική ιστορία και βοήθησε στην εξοικείωση με τη υπόθεση.
Η παράσταση είναι πλούσια σε τραγούδια και ρυθμικούς χορούς που πλαισιώνουν στο μεγαλύτερο μέρος και ανεβάζουν τη διάθεση του θεατή στα ύψη. Θα ακούσετε μελωδίες από γνωστά τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου που έχουν διασκευαστεί ως προς τους στίχους!

image.ashx
Οι ηθοποιοί, τα διαμάντια της παράστασης, έκτος από το ταλέντο στην υποκριτική, έχουν όλοι υπέροχες φωνές, απίστευτη κίνηση και ρυθμό. Σίγουρα, ξεχωρίσαμε τη Αντιγόνη Ψυχράμη και το Σωκράτη Μαιδώνη, στους ρόλους της σοφής Παπλωματούς και του άπληστου βασιλιά αντίστοιχα.
Ιδιαίτερα προσεγμένα είναι και τα κοστούμια των ηθοποιών! Επιλέχτηκαν φανταχτερά χρώματα για τους κάτοικους του παλατιού και σκούρα για τους φτωχούς και ταπεινούς, τα οποία σε συνδυασμό με το φωτισμό δίνουν τέλειο αποτέλεσμα στη σκηνή.
Διδάγματα πανανθρώπινα και πάντα επίκαιρα, όπως η γενναιοδωρία, η αλληλεγγύη, η προσφορά, η καλοσύνη, πλημμυρίζουν το έργο!

IMG_20160207_171856
Και αν νομίζετε ότι η παράσταση προτείνετε κυρίως για κορίτσια, με τραγούδια και χορούς, κάνετε λάθος! Τα αγόρια ταυτίστηκαν με τα αστεία καμώματα του βασιλιά και τις έξυπνες ατάκες του! Γέλασαν και το ευχαριστήθηκαν πολύ!
Ένα μιούζικαλ υψηλών προδιαγραφών με μηνύματα ουσιαστικά και πάντα επίκαιρα για την Ελλάδα του σήμερα!

Πληροφορίες – κρατήσεις:  κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00

Τηλ.: 2121042777, 2110132002, 2110132003, 2110132004, 2110132005
http://www.vasilakou.theater

 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

7 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Ανήμερα της μέρας των ερωτευμένων αποφασίσαμε να πάμε στ’αστέρια!

Μυστήριο για τους μικρούς Σέρλοκ Χολμς στην “Πέτρα του Βορρά” γράφει η μαμά Κατερίνα