in

Μια λέξη για να περιγράψει κανείς το “ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ”: απλά “ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

Χάρη στο elamazi, παρακολουθήσαμε με την 5χρονη κόρη μου την – ομολογουμένως – φαντασμαγορική παράσταση «Το Ταξίδι της ζωής”. Το έργο πραγματεύεται την πορεία της ανθρώπινης ζωής, από τη στιγμή της γέννησης, πώς μεγαλώνει ο άνθρωπος συναντώντας δυσκολίες και εμπόδια, αλλά έχοντας στο πλάι του σημαντικές αξίες, όπως την αλήθεια, το θάρρος την αγάπη (προσωποποιούμενα μέσα από τη “νεράιδα της αλήθειας”, την “ακροβάτισσα του θάρρους”, κλπ) και παρακολουθούμε το δρόμο του προς την ενηλικίωση και την προσωπική και επαγγελματική καταξίωση.

Τα διάφορα συναισθήματα που βιώνει ο κεντρικός ήρωας (φόβος, ανασφάλεια, εσωτερική δύναμη, εμπιστοσύνη στο δάσκαλο–εκπαιδευτή, έρωτας, επιμονή – διεκδίκηση της αγαπημένης του, πατρική αγάπη, εγωισμός, “επαγγελματική διαστροφή” και αποξένωση) παρουσιάζονται μέσα από τους διαλόγους, την υπέροχη ατμοσφαιρική μουσική και κυρίως τα τολμηρά ακροβατικά των performers, που σε κάνουν να μένεις με το στόμα ανοικτό: φωτιές (fire show), ξυλοπόδαροι, ζογκλερικά, μονόροδα, εναέριες χορογραφίες συγκλονίζουν το κοινό!

Την παράσταση κλέβει η μικρή Αρετούσα, κόρη στο έργο και στη ζωή του κεντρικού ήρωα Α. Πασβάντη, νομίζω όχι παραπάνω από 8-9 ετών, η οποία επιδίδεται σε ακροβατικά κόλπα που κέρδισαν τα πιο θερμά χειροκροτήματα.
Σημαντικό: φροντίστε να φτάσετε αρκετά νωρίτερα από την έναρξη, ώστε να προλάβετε να καθίσετε όσο πιο κοντά στη σκηνή μπορείτε. Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες και θεωρώ καθοριστικό να είναι κανείς μπροστά για να αισθάνεται την αμεσότητα με τα δρώμενα επί σκηνής.

Τέλος, επειδή είχα διαβάσει αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την ηλικία από την οποία μπορεί να παρακολουθήσει κάποιο παιδί την παράσταση, η προσωπική μου θέση είναι ότι είναι τόσο εντυπωσιακή και “διαφορετική” η παράσταση που δεν μπορεί να αφήσει, ακόμα και τα μικρότερα παιδιά, ασυγκίνητα. Η κόρη μου καθόταν καθηλωμένη και ακούνητη στην καρέκλα της και – για πρώτη φορά – ούτε που καταλάβαμε, αμφότερες, πότε τελείωσε η παράσταση!

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης, τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

10 Comments

Leave a Reply
    • τίποτα απολύτως τρομακτικό! εμένα είναι 5 ετών η κόρη μου και ενθουσιάστηκε. Προφανώς, λένε πάνω από 10 ετών για να μπορεί το παιδάκι να παρακολουθήσει και να καταλάβει όλα τα μηνύματα του έργου. Στην ηλικία που είναι τα δικά μας εντυπωσιάζονται με τα ακροβατικά (εικόνα), έστω και αν δεν “πιάνουν” πλήρως το βαθύτερο νόημα της παράστασης.

  1. θέλουμε να πάμε, αλλά οι θέσεις στο γυαλινο είναι “προβληματικές” και κράτηση δεν κάνουν (τουλάχιστον έτσι λένε, γιατί άλλα έχω δει), υποτίθεται ότι είναι με σειρά προσέλευσεις οι θέσεις που δίνουν

    • Αξίζει να αφιερώσετε μισή ώρα σε αναμονή πριν την έναρξη της παράστασης … θα αποζημειωθείτε !!! Εμείς φτάσαμε έξι παρά τέταρτο και καθίσαμε στις πρώτες. Άλλωστε από τις έξι μπορείς να περάσεις στην αίθουσα και μέχρι να τακτοποιηθείς στη θέση σου ο χρόνος θα περάσει χωρίς να το καταλάβεις.

  2. θέλουμε να πάμε, αλλά οι θέσεις στο γυαλινο είναι “προβληματικές” και κράτηση δεν κάνουν (τουλάχιστον έτσι λένε, γιατί άλλα έχω δει), υποτίθεται ότι είναι με σειρά προσέλευσης οι θέσεις που δίνουν

Αφήστε μια απάντηση

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Πρίγκιπας και φτωχός