in

Μια βόλτα στο Ίδρυμα Ευγενίδου με χρώμα εκπαιδευτικό …

Την διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας σίγουρα θα την έχετε ακούσει που βρίσκεται σταθερά στο ίδρυμα Ευγενίδου και περιλαμβάνει τρεις ενότητες, δηλαδή

1. βιοτεχνολογία 2. ύλη και υλικά 3. ήχος και εικόνα

Στην έκθεση προβάλλονται σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που με διαδραστικό τρόπο μπορούν να προσεγγίσουν όλες οι ηλικιακές ομάδες , η κάθε μια στο δικό της βαθμό.

Τη Κυριακή 12 Οκτωβρίου το elamazi έκανε μια εκπαιδευτική βόλτα στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Έτσι, περιηγηθήκαμε στην έκθεση και προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τους νόμους της χημείας, της φυσικής και της ζωής. Η αλήθεια είναι ότι τα μεγαλύτερα παιδιά θα απολαύσουν περισσότερο την έκθεση. Καταλυτική η συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού που με μεγάλο ενδιαφέρον μας βοήθησε στην κατανόηση των εκθεμάτων. Μας άρεσε αρκετά η έκθεση, αν και δεν εστιάσαμε σε όλα τα εκθέματα.

Παράλληλα με την διαδραστική έκθεση , τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες σχετικές με τα χνάρια της ζωής που γίνονται στον ίδιο χώρο παρακολουθώντας το εργαστήριο με το τίτλο <<Απολίθωμα… για το σπίτι >> , με σκοπό να γνωρίσουμε τη δουλειά του παλαιοντολόγου και την έννοια του απολιθώματος. Το θέμα είναι προσφιλές στα παιδιά, αφού έχουμε διαβάσει πολλά για δεινόσαυρους και τους έχουμε αγαπήσει. Το εργαστήριο πέτυχε το στόχο του, αφού με παιχνίδια και βιωματικό τρόπο άγγιξαν, μάντεψαν και φαντάστηκαν τον κόσμο των απολιθωμάτων. Σίγουρα θα χαμογελάσετε με τις απαντήσεις των παιδιών σας καθώς συνομιλούν με την εμψυχώτρια του προγράμματος ,αλλά και θα μάθετε για τους πρώτους οργανισμούς πάνω στη γη.

Στο τέλος του προγράμματος κατασκεύασαν το δικό τους απολίθωμα και το καλλώπισαν με χρώματα και πολύ φαντασία! Η ζωντάνια και η μεταδοτικότητα είναι στοιχεία που πρέπει να αναγνωρίσω στους επιστημονικούς συνεργάτες, καθώς και η προσπάθεια τους να βελτιώσουν το εργαστήρι εν καιρώ επιτρέποντας στους γονείς να σχολιάσουν ό,τι παρακολούθησαν γραπτώς.

Τα εργαστήρια συνεχίζονται μέχρι τις 19 Οκτωβρίου και η συμμετοχή είναι δωρεάν, εφόσον έχετε προμηθευτεί εισιτήριο( παιδικό 4 ευρώ και ενήλικα 6 ευρώ) για την έκθεση Ε&Τ. Οι δραστηριότητες γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή και υπάρχουν δύο ενότητες :

Διαδραστικό Εργαστήρι: «Απολίθωμα… για το σπίτι» – Ώρα 13:30 – 14:30
(απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά από 7 έως 12 ετών)
Διαδραστικό παιχνίδι: «Σπίνοι του Δαρβίνου» – Ώρα: 16:30 – 17:30
(προτείνεται για παιδιά από 10 ετών)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 9469600
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Λ. Συγγρού 387 – Παλ. Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11)
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ www.eugenfound.edu.gr

μαμά Δήμητρα

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Ημερίδα για γονείς: Σχολική ετοιμότητα – πρώιμη αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών στο Πολύτεχνο

Σεμινάριο Αφήγησης για Ενήλικες «Τί θέλει να πεί… ο Αφηγητής;» στον Παραμυθοπλάστη