in

Με τον ΙΑΣΟΝΑ και τους Αργοναύτες στο θέατρο BADMINTON από την Δήμητρα!

Πιστοί στην αγάπη μας για τους αρχαιοελληνικούς μύθους , σπεύσαμε να παρακολουθήσουμε την παράσταση με τίτλο Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας, που μόλις ξεκίνησε στο θέατρο BADMINTON.

Αναμφισβήτητα, είναι μια υπερπαραγωγή που μετουσιώνει αρμονικά όλα τα στοιχεία ώστε να χαρακτηριστεί υπερθέαμα , χωρίς να υποβιβάζει το εκπαιδευτικό στοιχείο!

Η πλοκή του έργου θα πρέπει να σας είναι γνωστή. Ο Ιάσονας ,αφού πήρε την σωστή αγωγή και παιδεία από τον κένταυρο Χείρωνα , προκαλεί τη μοίρα του πηγαίνοντας στην πατρίδα του και στο θείο του, Πελία , ώστε να λάβει τη χαμένη εξουσία του θρόνου της Ιωλκού. Το μόνο προαπαιτούμενο που του ετέθη , αλλά και το πιο δύσκολο, για να την ανακτήσει , είναι να φέρει πίσω το χρυσόμαλλο δέρμα από την Κολχίδα… και κάπου εδώ αρχίζει η περιπέτεια των Αργοναυτών με το γοργό καράβι .

Εκπληκτικοί στις ερμηνείες τους είναι όλοι οι ηθοποιοί. Υπάρχει μεγάλη άνεση και μεταδοτικότητα που δικαιολογείται από την εμπειρία τους επί σκηνής. Η σύναξη των θεών με την παντοδυναμία του Δία και την υποταγή των παρευρισκόμενων θεών δηλώνεται χαρακτηριστικά τόσο με τη κίνηση όσο και με την έκφραση . Εμείς θα τονίσουμε ιδιαίτερα αυτούς που ενσαρκώνουν τον Ιάσονα (Γιάννης Στάνκογλου) , το κένταυρο Χείρωνα (Ιβάν Σβιτάιλο ), και τη Μήδεια (Σαβίνα Γιαννάτου) .

Η παράσταση έχει διδάγματα και νοήματα σχετικά με τη σχέση θείου και ανθρώπου, που ακούγονται διάσπαρτα ,αλλά δεν κουράζουν καθόλου τους μικρούς θεατές. Το κείμενο και οι στίχοι των τραγουδιών που επιμελήθηκε ο Παρασκευάς Καρασούλος είναι κατανοητά και βατά ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες, αποπνέουν φρεσκάδα και χαρίζουν γέλιο μα και περισυλλογή.

Θα δείτε τη λεπτομέρεια τόσο στην κίνηση όσο και στην έκφραση των ηθοποιών και του χορού. Θεωρώ ότι σκηνοθετικά η Σοφία Σπυράτου κάνει θαύματα, αφού είναι όλα μελετημένα και προσεγμένα με λεπτομέρεια και επαγγελματισμό! Άλλοτε κινούνται αέρινα και άλλοτε πάλλονται δυνατά οι ηθοποιοί και ο χορός , ανάλογα με τους χαρακτήρες και τα συναισθήματα που εξωτερικεύουν! Σε σχέση με τη μουσική, θα ακούσετε ευχάριστα τραγούδια που έγραψε ο γνωστός Νίκος Κυπουργός .

Μεγάλη προσοχή δόθηκε στα σκηνικά και τα κοστούμια που εμπνεύστηκε ο Μανόλης Παντελιδάκης . Ταιριάζουν απόλυτα στους ρόλους και την εποχή ! Θα παρατηρήσετε ότι κυριαρχεί το χρώμα .

Να μην ξεχάσω την επικοινωνία με το κοινό! Σε πολλά σημεία της παράστασης οι ηθοποιοί έρχονται κοντά στους θεατές και με ευχάριστες αφορμές «κλέβουν» κάτι από αυτούς.

Το σίγουρο είναι ότι το θέατρο BADMINTON μας έχει συνηθίσει σε εκπληκτικές παραγωγές και η συγκεκριμένη παραγωγή το επιβεβαιώνει.

Όλα καταλήγουν στο ότι πρόκειται για ένα υπερθέαμα για όλη την οικογένεια που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή!

θέατρο BADMINTON
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή
τηλ: 210 88 40 600
φαξ: 211 10 100 55
e-mail:

παραστάσεις κάθε Σάββατο 15.00 .
& Κυριακή 11.30 και 15.00

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

5 Comments

Leave a Reply
  1. Η συγκεκριμένη παράσταση, και λόγω συντελεστών, φαίνεται αξιόλογη. Ωστόσο, αναρωτιέμαι εάν ένα παιδάκι 5 ετών, εξοικειωμένο αρκετά με το θέατρο, μπορεί να την παρακολουθήσει

Αφήστε μια απάντηση

Εντυπώσεις από “Μια πεντάμορφη……τέρας”

Εντυπώσεις από “Ο λυκος και τα επτά κατσικάκια”