in

“Με μόνη παρέα το Θεό δακρύζω μπροστά στους πίνακές μου…Εκεί θα τυπωθεί για πάντα η ρευστή ψυχή μου”. Μάθαμε για τον Σαγκάλ αυτή την εβδομάδα στο Αερικό!

Το Σάββατο 11-3 παρακολουθήσαμε ακόμη ένα πρόγραμμα ζωγραφικής, αφιερωμένο αυτή τη φορά στον περίφημο ζωγράφο Μαρκ Σαγκάλ. Παρότι έβρεχε καταρρακτωδώς και νομίζαμε ότι θα είμαστε μόνοι μας, σχεδόν όλα τα παιδάκια που είχαν δηλώσει συμμετοχή ήταν εκεί όταν φτάσαμε, γεγονός που αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Αερικό. Ως συνήθως, τα παιδάκια ξεκίνησαν με το θεωρητικό μέρος και η εικαστικός Καλλιόπη Λιαδή τα μύησε με τη μοναδική της παραμυθένια αφήγηση στη ζωή και το έργο του Σαγκάλ. Έτσι μάθαμε κι εμείς για την πολυμελή οικογένεια στην οποία μεγάλωσε ο ζωγράφος, τους πιο γνωστούς πίνακές του, τη σχέση του με τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Αμερική. Ήταν τόσο ωραία η αφήγηση και οι ερωτήσεις της Καλλιόπης (η οποία έχει σπουδάσει ζωγραφική στη Νέα Υόρκη), που οι πληροφορίες για τον ζωγράφο πέρασαν αβίαστα στα παιδιά.

Η ποίηση, η φαντασία, η παιδικότητα, τα χρώματα του Σαγκάλ ήταν τόσο σχετικά με τα παιδιά μας χάρη στην Καλλιόπη που τους μιλούσε και τους έδειχνε πίνακες του Σαγκάλ που αφορούσαν τα παιδικά του χρόνια σε ρωσικό χωριό, τα όνειρά του, γενικά αναμνήσεις από τη ζωή του, τη γυναίκα του Μπέλα και άλλα πολλά που δεν μπορέσαμε να τα ακούσουμε γιατί οι μαμάδες λέγαμε και τα δικά μας για τα ωραία προγράμματα του Αερικού. Κατόπιν τα παιδάκια εμπνεύστηκαν από το έργο του Σαγκάλ και έφτιαξαν προσχέδια και τους δικούς τους πίνακες με αφορμή έργα του γνωστού ζωγράφου προσθέτοντας και τις δικές τους πινελιές…

Το δικό μας παιδάκι διάλεξε το έργο “Εγώ και το χωριό” και στο τέλος διακρίναμε ακόμη και στο προσχέδιο του μικρού μας πολλά στοιχεία αυτού του πίνακα. Το έργο του δεν το πήραμε μαζί μας για να μη μας το χαλάσει η βροχή (θα το πάρουμε την άλλη φορά), δεν το είδαμε αλλά ό,τι κι αν έφτιαξε το παιδί μας για μας έχει την αξία του και είμαστε πεπεισμένοι ότι έγινε καταπληκτική δουλειά για ακόμη μία φορά. Από τα έργα των άλλων παιδιών πάντως, που ήρθαν για πρώτη φορά, ενθουσιαστήκαμε για ακόμη μία φορά με το αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε Αερικό και Έλα Μαζί!

 

Από t-harris

11 Comments

Leave a Reply
  1. Θα συμπληρώσετε χάρις στο έλαμαζί και τις προσκλήσεις του μια όμορφη συλλογή από έργα πρωτότυπα του παιδιού σας και παράλληλα με αναφορές στους διασημότερους ζωγράφους . Τέλειο!

    • Είμαστε ευγνώμονες με το έλα μαζί και ενθουσιασμένοι με το Αερικό, είναι ένας χώρος κοντά στο σπίτι μας και θα παρακολουθούμε συνεχώς τα προγράμματά του, ήδη έχουμε προγραμματίσει ένα σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς (όχι για παιδιά, εκτός του έλα μαζί), που αφορά το παιγνίδι και την παιδαγωγική του αξία για τα παιδιά. Θα δοθεί και υλικό στους συμμετέχοντες καθώς και βεβαιώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, παρακολούθησα πέρσι με την κόρη μου στο Ίδρυμα Ευγενίδου και από τότε κάθε βράδυ κλείνουμε τη μέρα μας διαβάζοντας κάτι… Ο νέος κύκλος ξεκινά..

Αγαπημένος Κουκουμπλής!!