Στείλε σε φίλους

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

Μεγάλη Παρασκευή στην Ιερά Μονή Πεντέλης!

20 votes, average: 1,00 out of 1 (20 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Μεγάλη Παρασκευή στην Ιερά Μονή Πεντέλης!

Μετά από παρότρυνση φίλων, αποφασίσαμε να πάμε την Μεγάλη Παρασκευή στην Ιερά Μονή Πεντέλης, ώστε να παρακολουθήσουμε εκεί την λειτουργία της Αποκαθήλωσης.
Η μέρα ξεκίνησε με πάρα πολύ ωραίο καιρό, ό,τι πρέπει για βόλτα στην εξοχή. Πήγαμε σχετικά νωρίς (περίπου 11:00) και παρκάραμε πολύ εύκολα, αφού υπήρχε μεν κόσμος, αλλά όχι υπερβολικός. Ο περιβάλλοντας τη μονή χώρος είναι καταπληκτικός, με μια ηρεμία να σε κατακλύζει και κάτι να ανακαλύψεις σε κάθε γωνιά. Περιπλανηθήκαμε στο χώρο και βρήκαμε ένα παλιό κελί μοναχού, το οποίο το έχουν διαμορφώσει ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να καταλάβουν πώς ζούσαν παλιότερα οι μοναχοί. Δυστυχώς ο χώρος του κρυφού σχολειού ήταν υπό επισκευή και δεν μπήκαμε….

Όταν πλησίαζε η ώρα της Αποκαθήλωσης και αφού σταμάτησε η καθιερωμένη βροχή, οι ιερείς συνοδεία φιλαρμονικής, προσκόπων και των πιστών ανέβηκαν στο λοφίσκο του «Γολγοθά», έγινε η Αποκαθήλωση, το σώμα του Χριστού μεταφέρθηκε στον τάφο Του (μια σπηλίτσα που έχει φτιαχτεί για το λόγο αυτό)και σφραγίστηκε. Επιστρέψαμε στην εκκλησία όπου είχαν τοποθετήσει ήδη τον Επιτάφιο. Το τελετουργικό ήταν πάρα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον μια που το βλέπαμε για πρώτη φορά και έδωσε μια άλλη διάσταση στα λόγια του Ευαγγελίου, αφού οι μικρές (και όχι μόνο) δεν πολυκαταλαβαίνουν τι λένε οι ιερείς…

Τώρα που το ξέρουμε θα πάμε και σε άλλη παρόμοια περίσταση ή απλά για βόλτα μια που ο χώρος ενδείκνυται και σε πολύ κοντινή απόσταση λειτουργεί και ταβέρνα για φαγητό.

Στείλε σε φίλους

16 Σχόλια

 1. Πολύ όμορφη περιγραφή. Θα το επισκεφθούμε με την πρώτη ευκαιρία.

  • Η πραγματικότητα είναι ακόμη καλύτερη!!! Χρόνια πολλά!!

 2. πάρα πολύ ωραίος προορισμός

 3. και του χρόνου

 4. Τι όμορφη περιγραφή…Να στε καλά και του χρόνου με υγεία.

 5. Και του χρόνου με υγεία!

 6. Όμορφη εμπειρία,και του χρόνου.

 7. Κατάνυξη!

 8. Και του χρόνου με υγεία!

 9. Ένας προορισμός που δυστυχώς δεν έχουμε επισκεφθεί ποτέ! Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση! Μπαίνει και αυτό στην ατζέντα μας!

 10. Όμορφη πρόταση.

 11. ωραία πρόταση για μια πραγματικα κατανυκτικη αποκαθηλωση!!!.. Αν είμαστε καλά και μείνουμε Αθηνα το πάσχα θα πάμε οπωσδήποτε!!

 12. Και του χρόνου.Να είστε καλά.

 13. Είναι πραγματικά η πιο ωραία αποκαθήλωση και του χρόνου με υγεία

 14. Δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει αυτή η ιδιαίτερη αποκαθήλωση εκεί. Να είστε καλά, και του χρόνου!

 15. Και του χρόνου.

Στείλε το σχόλιο σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
The Ranch στο Σοφικό Κορινθίας

Χρόνια πολλά σε όλους! Δευτέρα του Πάσχα και αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το The Ranch στο Σοφικό (Σοφικό Κορινθίας, Τηλ: 2741093800,...

Close