in

Πάρκο Ηρώων: ένα “κρυμμένο” πάρκο στην καρδιά της Αθήνας… (Parko Iroon sthn kardia ths Athinas)

img_0262

Πήγαμε και περάσαμε καταπληκτικά…Υπάρχει πολύ πράσινο, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για μικρούς ποδηλάτες, παγκάκια για πικ-νικ, ασφαλής παιδική χαρά, καφετέρια ενώ το καλοκαίρι υπάρχει και θερινός κινηματογράφος για τα μεγαλύτερα παιδιά.

img_0233

img_0242
Και μάλλον δεν θα το γνωρίζετε, αφού είναι “κρυμμένο” στην Κωνσταντινουπόλεως, στη συνέχεια της Χαμοστέρνας “κάτω” από την Πειραιώς.

img_0235

Αξίζει να πάτε, ειδικά εάν μένετε στις γύρω περιοχές (Πετράλωνα, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρο, Νίκαια) αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Είναι μια πραγματική όαση, και είναι κρίμα που το απόγευμα που πήγαμε είχε καταπληκτικό καιρό αλλά πολύ λίγο κόσμο… Πιστεύουμε ότι τώρα όμως, θα σας δώσουμε το ερέθισμα να το επισκεφθείτε…

img_0248

[geo_mashup_map]

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

8 Comments

Leave a Reply
 1. Υπαρχει χωρος σταθμευσης ; Αν ερθει κανεις απο Χαμοστερνας και μπει κατω απο την Πειραιως, ο μονος τροπος να γυρισει πισω ειναι με παρανομη αναστροφη. Υπαρχει αλλος τροπος ;

 2. Υπάρχει χώρος στάθμευσης μέσα στο πάρκο, καθώς και στο “τελείωμα” του πάρκου, προς Χαμοστέρνας. Σχετικά τώρα με την αναστροφή, έχεις απόλυτο δίκαιο, είναι λίγο “μπερδεμένα” εκεί αλλά θα σου έλεγα ότι μπορείς να την αποφύγεις, εάν έρθεις από Κωνσταντινουπόλεως ή από Π.Ράλλη…

 3. ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ, ΕΧΕΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ. ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ.

 4. ΑΝΑΠΛΑΘΟΝΤΑΣ & ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ στο ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ των ΑΘΗΝΩΝ πάντα δε
  ταύτα
  ?ΑΝΑΛΩΜΑΣΙ της ΒΛΑΣΤΗΣΕΩΣ?.

  Σκόπιμα ή ΟΧΙ παρελήφθη ο ευκόλως εννοούμενος, πλήν όμως πάντα εννοούμενος όρος: Αναδάσωση – Αναδασωτέο. Εγινε κατάχρηση της ανυπαρξίας του όρου αυτού, κατά την άποψη μας και μαρμαροστρώθηκε – τσιμεντοστρώθηκε -σκυροδετήθηκε μεγάλο τμήμα της έκτασης, κατά παρέκλιση των απανταχού δηλωθέντων, με αποτέλεσμα την Συρρίκνωση της Δασοκαλύψεως.

  Πώς υπολογίσθηκαν τα 60 στρέμματα δηλαδή το ? της συρρικνούμενης δασικής εκτασης των 235 Στρεμ.; Από πραγματογνώμονα αρχιτέκτονα που δούλεψε επί πολλούς μήνες με τα τοπογραφικά σχέδια, και κυρίως με μακροχρόνια γνώση του αντικειμένου. Σε τέτοιας μορφής «Δημόσια εργα» χρειάζεται ειδικευμένους ανθρώπους η αντιπαράθεση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλων των βαθμών, την οποία ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής, που μελέτησε τις ενστάσεις μας ενεργοποιήθηκε περί των Αυθαιρέτων.
  Πολλοί εξέχοντες πολίτες και 25 Αθηναίοι δικηγόροι και καθηγητές πανεπιστημίων με πρώτο τον καθηγητή και πρώην υπουργό και δικηγόρο Γεώργιο- Αλέξανδρο Μαγκάκη, έχουν υπογράψει εδω και μήνες κείμενο διαμαρτυρίας και θα ακολουθήσουν κι άλλοι…….
  Προς το παρόν ασχολούμαστε με μετρήσεις και επιμετρήσεις για να αποδείξουμε το εύρος της περιβαλλοντικά εγκληματικής «Σφράγισης ? συμπίεσης γης & εδάφους» και ενταφιασμού Δομικών υλικών και κατασκευών ΜΠΕΤΟΝ 5-6,000 κυβ.μέτρων στην αιωνόβια αναγνωρισμένη κεντρική δασική έκταση του Μνημειακού – Ιστορικού – Κοινόχρηστου Πεδίου του Άρεως της πρωτεύουσας.

  http://kyameftopedioareos.blogspot.com
  http://expaganus.wordpress.com/2009/06/11/pedio-arews
  http://www.asda.gr/elxoroi Νομοθεσία Πεδίου του Αρεως.

  “Καί τούς πονηρούς μή ποτ’ αύξαν’ εν πόλει κακοί γάρ εμπλησθέντες ή νομίσματος, ή πόλεος εμπεσόντες είς αρχήν τινά, σκιρτώσιν αδόκητ’ ευτυχησάντων δόμων –

  ?Ευριπίδου Ερεχθεί”

  • Θα πρέπει να στρίψετε δεξιά στην Π.Ράλλη και μετά αμέσως δεξιά… Στο φανάρι στρίβετε πάλι δεξιά και συνεχίζετε παράλληλα με τις γραμμές του τρένου και ακολουθείτε πινακίδες προς Ρούφ… Το πάρκο θα το δείτε στα 500 μέτρα στο δεξί σας χέρι, όπου μπαίνετε μέσα και παρκάρετε…

   Καλή διασκέδαση,

Αφήστε μια απάντηση

Πασχαλινές κατασκευές (2+ ετών) για ψυχαγωγία στο σπίτι

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας (Alsos Neas Filadelfias)