in

Καταπληκτικό το “Παιδί και το Κουδουνάκι” στις Μορφές Έκφρασης. Μην το χάσετε.

to-paidi-kai-to-koudounaki-1-custom

Το θέατρο το αγαπάμε. Και ειδικά το καλό παιδικό θέατρο. Διότι σίγουρα το να διαλέγεις παραστάσεις κουβαλά και μια ευθύνη, ειδικά όταν πρέπει να επιλέξεις μέσα απο πληθώρα καλών και κακών παραστάσεων. Στο συγκεκριμένο έργο τα παιδιά γίνονται ένα με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν σε όλη σχεδόν την παράσταση, είτε χορεύοντας είτε τραγουδώντας, είτε παίζοντας με το κουδουνάκι (που έχει μοιραστεί σε όλα τα παιδιά). Το τσεκούρι, η φωτιά, το νερό, το βόδι, ο ποντικός και ο γάτος, όλοι με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν το αγόρι να πάρει το κουδουνάκι του απο το δέντρο, περνώντας ξεκάθαρα το μήνυμα της αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης. Κάποιες φορές ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά τελικά το παιδί με τη βοήθεια των μικρών θεατών τα καταφέρνει και αποκτά πάλι το κουδουνάκι του. Η Άννα Σεβαστή Τζίμα με την εξαιρετική της ερμηνεία (χωρίς βέβαια να υστερούν και οι υπόλοιποι) σκορπίζει γέλιο και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.
Η μικρή ενθουσιάστηκε και ζήτησε να τη δούμε άλλη μία φορά. Ίσως τα καταφέρουμε!

Να σημειωθεί πως οι “Μορφές Έκφρασης” δημιουργήθηκαν το 1993 απο τον εξαιρετικό ηθοποιό κ. Θωμά Κινδύνη και εκτός των θεατρικών έργων προσφέρουν μαθήματα θεάτρου σε εφήβους και παιδιά, εργαστήρια μουσικής και κίνησης, καθώς και εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στηρίζουμε τις προσπάθειες αυτών των φωτεινών ανθρώπων. Μπράβο σε όλους!

Διάρκεια έργου: 1 ώρα
Θέατρο “Μορφές Έκφρασης”
Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα (Πειραιώς, Ύψος Μουσείου Μπενάκη),
τηλ. 210-3464903, 210-3464002
www.morfesekfrasis.gr

Σχόλια

Leave a Reply
 1. Βρισκόμαστε δίπλα στις Μορφές Έκφρασης σχεδόν από το ξεκίνημα του elamazi και θα συνεχίζουμε να τους υποστηρίζουμε αφού πρόκειται πραγματικά για μια Καλλιτεχνική Ομάδα με το “Κ” κεφαλαίο!

  Συνεχίστε την καλή δουλειά!

 2. Είναι από τις καλλιτεχνικές ομάδες που δυστηχώς δεν γνωρίζει ο κόσμος αφού τα περισσότερα ΜΜΕ διαφημίζουν μεγάλες παραγωγές πχ Πήτερ Παν στο BADMINTON, “Λίμνη των Κύκνων”, κλπ και δεν εστιάζουν σε τέτοιες ομάδες!

  Συγκεκριμένα, δεν θα ξεχάχω ποτέ τα Χριστούγεννα που είχα κερδίσει μια πρόσκληση για την ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ και διπλα που ήταν μια μαμά που μάλωνε το 3χρονο κοριτσάκι της επειδή δεν καθόταν ήσυχο!!! Και φανταστείτε ότι ήταν μια παράσταση μπαλέτου οπου δεν μιλούσε κανείς και μετά από 30 λεπτά τα παιδιά δυσκολεύονταν να παρακολουθήσουν ενώ και ο χώρος δεν βοηθούσε αφού είμασταν πολύ μακριά από την σκηνή!

  Και τρέχουνε σαν τα “πρόβατα” οι γονείς να πληρώνουν 25άρια και 30άρια και 50άρια για να πάνε κάπου που το παιδί δεν θα καταλάβει τίποτα, μόνο και μόνο για να πούνε στις άλλες μαμάδες ότι πήγανε πχ στο BADMINTON!

  Αλλά για αυτό είμαστε με το elamazi όλοι οι γονείς για να ξεχωρίζουμε και να διαδίδουμε αυτούς που πραγματικά το αξίζουν!

  ΥΓ:Και για να μην παρεξηγηθώ, το BADMINTON είναι εξαιρετικός χώρος αλλά όχι για παραστάσεις που απευθύνεται σε τρυφερές ηλικίες πχ 3-6ετών

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0