Στείλε σε φίλους

ΠΗΓΑΜΕ

Κατάνυξη στην Παναγία Κανάλα!

0 votes, average: 0,00 out of 1 (0 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Κατάνυξη στην Παναγία Κανάλα!

Η Εκκλησία της Παναγίας Κανάλας είναι χτισμένη σε μια από τις ωραιότερες , πευκόφυτες ακρογιαλές της Κύθνου.
Ο αρχικός ναός ήταν χωματοσκεπής και μικρός. Ο σημερινός ναός οικοδομήθηκε το 1869 μετά από κατεδάφιση του αρχικού. Η θαυματουργός εικόνα είναι μεγάλων διαστάσεων ( 1,00 × 0,80 μ) και είναι έργο του Εμμανουήλ Σκορδίλη (1575) .
Η Εκκλησία της Παναγίας της Κανάλας είναι από τους σημαντικότερους χώρους προσκυνήματος στις Κυκλάδες καθώς φυλάσσει τη θαυματουργή εικόνα. Όπως λέει η παράδοση η εικόνα βρέθηκε από τους ψαράδες στο στενό κανάλι ανάμεσα στην Κύθνο και στη Σέριφο.
Το επίσημο πανηγύρι γίνεται τον δεκαπενταύγουστο. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει και το πολεμικό ναυτικό με μια φρεγάτα και άγημα ναυτών, καθώς και η μπάντα του ναυτικού. Κατά την περιφορά της εικόνας γίνεται αναπαράσταση της ευρέσεως της. Λέγεται ότι η Παναγιά η Κανάλα έχει κάνει πάρα πολλά θαύματα σε πιστούς που έχουν ζητήσει Την βοήθειά Της.
Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να είμαστε στο πανηγύρι αφού οι διακοπές μας θα έχουν τελειώσει, αλλά ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα κατορθώσουμε να παρευρεθούμε.

Στείλε σε φίλους

4 Σχόλια

  1. Πανέμορφος ναός σε εξαιρετικό σημείο του νησιού.Αν βρεθείτε στην Κύθνο μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την περιοχή.Αξίζει!

  2. Εντυπωσιακός ναός- αξίζει να τον επισκεφτεί όποιος βρεθεί στο νησί!

  3. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ

  4. …κι εμείς πρέπει να ξαναπάμε!!!

Στείλε το σχόλιο σου