in

«Ρατζού ο ελέφαντας που δάκρυσε»

raju-cover-_greek_jpg

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Κυκλοφόρησε  το νέο  παραμύθι της Αγγελικής Παπαδοπούλου σε εικονογράφηση  Mαρίας Φλωριάν.

«Ρατζού ο ελέφαντας που δάκρυσε»  ένα παραμύθι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του ελέφαντα Ρατζού που το καλοκαίρι του 2014 μας συγκίνησε με τα δάκρυα του την ώρα της απελευθέρωσης  του.

Το βιβλίο «Ρατζού ο ελέφαντας που δάκρυσε» είναι ένα παραμύθι που γράφτηκε για να  ευαισθητοποιήσει τα παιδιά απέναντι στο πρόβλημα της κακοποίησης των ζώων. Στο πρόσωπο του Ρατζού  η Αγγελική  είδε όλα τα ζώα του κόσμου που υποφέρουν.

« Έτσι  ξεκίνησα» μας λέει « Εκείνη την Δευτέρα 14 Ιουλίου  να γράψω αυτό  το παραμύθι, για να φωνάξω το δικό μου μήνυμα στα παιδιά. Το μήνυμα της ισότητας και του σεβασμού ανάμεσα στα είδη αυτού του πλανήτη. Σε αυτή τη ζωή έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα και μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι.  Ο Κόσμος πρέπει να αλλάξει.»

Ο Ρατζού αντιπροσωπεύει την ελευθερία και την δικαιοσύνη  για όλα τα ζώα, που δεν έχουν φωνή να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο με αξιοπρέπεια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Οι μέρες και οι νύχτες περνούν δύσκολα για τον ελέφαντα Ρατζού. Ένα γλυκύτατο πλάσμα που βρέθηκε να τριγυρίζει στους δρόμους, να δίνει παραστάσεις για να κερδίζουν χρήματα τα διάφορα αφεντικά του, κάνοντας όπως ακριβώς κάνουν οι άλλοι ελέφαντες και τα ζώα του τσίρκου.

Τα βράδια δεμένος με τις αλυσίδες, πίσω από μια αποθήκη, έξω, δίπλα από ένα μικρό δένδρο, χειμώνα καλοκαίρι, με βροχή, με αέρα, με ζέστη, χωρίς ένα σκέπαστρο, ταξιδεύει με τα μάτια της φαντασίας του.

Μόνο η Ριρή,  ένα όμορφο πουλί με μελωδική φωνή, του κάνει συντροφιά. Η Ριρή τα βράδια  φέρνει νερό από το ποτάμι, το κάνει  λάσπη,  πηχτό πολτό και τον αλείφει στα πληγωμένα του πόδια για να τα γιατρέψει.

Η Ριρή είναι η μοναδική παρέα του Ρατζού πολλά χρόνια τώρα, είναι το όνειρο, ο άνεμος, η ελπίδα του για την ελευθερία. Η Ριρή είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ποιος είπε πως τα ζώα δε νιώθουν, ποιος είπε πως τα ζώα δεν αισθάνονται, ποιος είπε πως τα ζώα μπορούμε να τα κακοποιούμε;

Ποιος έδωσε αυτό το δικαίωμα στους ανθρώπους;

Ποιος είναι αυτός που θα βοηθήσει τον  Ρατζού; Θα καταφέρει να ζήσει ελεύθερος; Τι θα γίνει όταν το αφεντικό του ανακαλύψει τα σχέδια απόδρασης; Θα ακολουθήσει αυτά που διάβασε;  «Δυστυχισμένος είναι αυτός που περιμένει κάποιον άλλον, να του δώσει την ευτυχία και πως αν δεν κάνει κάτι ο ίδιος, τίποτε δε θ’ αλλάξει».

Κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή πατήστε εδώ για να διαβάσετε αποσπάσματα του βιβλίου  και ηλεκτρονική μορφή (e-book) στην Ελληνική   γλώσσα.

Επίσης κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση στην Αγγλική γλώσσα.

Από 7-12 ετών.

Σελίδες: 46

ISBN:  978-960-9691-05-5 (Έντυπο)

Τιμή: 13,87 ευρώ έντυπο

Τιμή:  4,96 ευρώ e-book

 

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

«Το σχολείο φοβάται τον Νικόλα» από τις εκδόσεις Μίνωας

«Φραουλίτσα η Φραουλονεράιδα: Μια υπέροχη λιακάδα» από τις εκδόσεις Διάπλαση