Στείλε σε φίλους

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

«Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο»: μια πολύ προσεγμένη παράσταση για εφήβους!

15 votes, average: 1,00 out of 1 (15 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

«Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο»: μια πολύ προσεγμένη παράσταση για εφήβους!

Η γεμάτη νεαρούς και ταλαντούχους ηθοποιούς αυτή παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Δημήτρη Σπύρου. Την παρακολούθησα μαζί με την δεκατετράχρονη ανιψιά μου.
Η ιστορία αναφέρεται σε ένα διάστημα από την εξορία του σπουδαίου μας Μίκη Θεοδωράκη σε ένα ορεινό χωριό της Πελοποννήσου και την ζωή του εκεί μέσα από τα μάτια των νεαρών κατοίκων του. Ο συνδυασμός των αληθινών γεγονότων μαζί με στοιχεία μυθοπλασίας του έργου μας κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος.
Παρατήρησα ότι στο θέατρο υπήρχαν και μικρά παιδιά που παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον. Τα νοήματα του έργου πιστεύω όμως ότι είναι δύσκολο να τα κατανοήσουν.
Στην σκηνή υπάρχει ζωντανή μουσική και τραγούδια του Θεοδωράκη από τις υπέροχες συνθέσεις του. Στην ανιψιά μου άρεσαν πολύ και οι κεφάτες χορογραφίες.
«Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο» μας έκανε να νιώσουμε τον σεβασμό για τα πρόσωπα και τα γεγονότα που παρουσιάζει και την αγάπη όλων των συντελεστών της για αυτό που κάνουν.
Συγχαρητήρια!

Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες
Διεύθυνση: Τουρναβίτου 7, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0325 5444

Στείλε σε φίλους

12 Σχόλια

 1. Τι ωραία πρόταση για τα μεγαλύτερα παιδιά!!

 2. Ωραία επιλογή για τα μεγαλύτερα παιδιά.

 3. Ωραία επιλογή για τους εφήβους.

 4. υπέροχη παράσταση

 5. Δυστυχώς πολλοί από τους σημερινούς εφήβους δεν ξέρουν καν ποιος είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και δεν έχουν ιδέα φυσικά για τον μεταπολεμικό εμφύλιο. Σκοτάδι μαύρο…

 6. Ψάχνω κι εγώ για παραστάσεις που απευθύνονται σε εφήβους, ευχαριστώ για την πρόταση!!!

 7. Εξαιρετική δουλειά ,την απολαύσαμε και εμείς.

 8. πολύ ωραία πρόταση!

 9. ωραία

 10. Είναι μια ευκαιρία για τους σημερινούς εφήβους να πληροφορηθούν για τη ζωή στη επαρχία του ’60 αλλά και να ξανακούσουν για τη περίοδο της δικτατορίας. Επίσης ο πετροπόλεμος που παίζαμε με τις ώρες στις αλάνες όταν είμασταν μικροί, είναι ένα άγνωστο παιχνίδι για τα σημερινά παιδιά των διαμερισμάτων. Σχετικά με την παράσταση, το γεγονός ότι έχει και ζωντανή μουσική με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη την κάνει πιο ενδιαφέρουσα. θα αρέσει πολύ στη κόρη μου!

 11. Πολύ καλή λύση για μεγαλύτερα παιδιά!

 12. ωραία πρόταση

Στείλε το σχόλιο σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Ζωολογικό Μουσείο” και “Μουσείο Παλαιοντολογίας & Γεωλογίας”: Δύο ανεξερεύνητα μουσεία!

Επιτέλους! Καταφέραμε να επισκεφθούμε το  Ζωολογικό Μουσείο και το Μουσείο Παλαιοντολογίας & Γεωλογίας που βρίσκονται μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου...

Close