in

Η λίμνη το’σκασε για ένα μήνα στο Περιστέρι

Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα παρουσιάζει τη παράσταση Η ΛΙΜΝΗ ΤΟ’ΣΚΑΣΕ στον χώρο τέχνης Δελφών 13 στο Περιστέρι κάθε Κυριακή απόγευμα στις 17.00.

Το elamazi ήταν εκεί και την παρακολούθησε!

Και αν δεν γνωρίζετε το θίασο, θα σας πούμε λίγα λόγια εμείς.

η λιμνη το εσκασε

Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το 1996 στο Ρόδο και αποτελείται από πέντε μέλη. Έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στο Εθνικό Θέατρο της πόλης σε σχολεία της Ρόδου. Το τελευταία 10 χρόνια δραστηριοποιείται στην Αθήνα με παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές, μουσεία, σχολεία και ιδρύματα.

Αυτό το μήνα φιλοξενείται στο χώρο τέχνης Δελφών 13 και έχει τη διάθεση να χαρίσει στα παιδιά το γέλιο και την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος. Η συγκεκριμένη παράσταση, Η ΛΙΜΝΗ ΤΟ’ΣΚΑΣΕ ξεκινάει κάπως έτσι… εδώ και μέρες στα Λιανοχορταρούδια το νερό της λίμνης λιγοστεύει . Ο πρώτος που το αντελήφθη είναι ο Βάτραχος και έτσι συγκαλεί συνέλευση των ζώων για να τους ανακοινώσει τα δυσάρεστα νέα! Τα ζώα ψάχνουν να βρουν τη λύση που ζητούν, αλλά στο δρόμο τους φαίνεται η μοναδική λύση και έτσι εμπιστεύονται το Γάτο με υποσχέσεις . Τα πράγματα όμως χειροτερεύουν και τη λύση καλούνται να δώσουν τα παιδιά, οι θεατές δηλαδή! Για να δούμε… θα τα καταφέρουν?

h limnh to eskase 008

Το παραμύθι είναι διαδραστικό και διασκεδαστικό. Η επιδέξια χρήση χειροποίητων κούκλων κλέβει τη παράσταση. Από μπροστά σας θα περάσουν αρκετά ζωάκια, όπως η χελώνα, ο κάβουρας, το μυρμήγκι , ο σκαντζόχοιρος, η αλεπού, ο γάτος, ο παπαγάλος και άλλα. Το ατού της νομίζω ότι είναι η μουσική ένδυση, καθώς θα ακούσετε πολλά παραδοσιακά τραγούδια ,προσαρμοσμένα στην υπόθεση.

Όσο για το μήνυμα του έργου, η αγάπη για το περιβάλλον και η αποτελεσματικότητα της ομαδικής δουλειάς.

Το σχήμα πλαισιώνουν η Φαίη Ρειζίδου, η Αγγελική Βλασοπούλου και η Χριστίνα Στουραίτη στη κίνηση των κούκλων, η Λαμπρινή Αρβανιτίδου και ο Γιώργος Καψάλης στη μουσική. Ενημερωτικά ,η παράσταση διαρκεί μία ώρα περίπου και στο τέλος αυτής θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να ακουμπήσουν τις κούκλες.

ΔΕΛΦΩΝ 13
Διεύθυνση : Δελφών 13
Τηλέφωνο : 210 8828696

Κάθε Κυριακή στις 17.00
Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ
Την προτείνω σε μικρά παιδιά από 3 ετών μέχρι τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Πληροφορίες για την ομάδα στην σελίδα τους :http://karabolapuppettheatre.blogspot.gr/
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6979500615

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Αφήστε μια απάντηση

Εντυπώσεις από θεατρικές παραστάσεις από EYGENIA

“Ο γιατρός φοβάται τον Νικόλα” από τις εκδόσεις Μίνωας