in

Η εφηβική παράσταση της ομάδας Μυθωδία, “4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα” στο θέατρο Θησείον

Το θέατρο θησείον – Ένα Θέατρο για τις Τέχνες παρουσιάζει τη παράσταση για νέους άνω των 11 ετών, “4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα” του Τζέιμς Φριτς σε σκηνοθεσία των: Νικορέστη Χανιωτάκη & Γεράσιμου Σκαφίδα

Πως ένα βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών και δώδεκα δευτερολέπτων μπορεί να αλλάξει την ζωή δύο οικογενειών; Η μεγάλη επιτυχία του Λονδίνου “4 minutes 12 seconds”, που απέσπασε το 2ο βραβείο “Verity Bargate” στο διαγωνισμό για το καλύτερο νέο αγγλικό έργο.

Σ’ έναν κόσμο όπου οι κάμερες, το youtube και τα smartphone είναι πανταχού παρόντα, ο συγγραφέας εστιάζει σε ένα προκλητικό και επίκαιρο θέμα ρίχνοντας φως στις ύπουλες ευκαιρίες που προσφέρει η νέα τεχνολογία: τίποτα δεν πεθαίνει σε απευθείας σύνδεση, εκτός από την αξιοπρέπεια!

Δύο έμπειροι ηθοποιοί μαζί με δύο ηθοποιούς της νέας γενιάς δημιουργούν μπροστά στους θεατές μία παράσταση με γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και πολλές ανατροπές!

Η παράσταση:

Τα παιδιά γνωρίζουν με παραστατικό τρόπο τα πλεονεκτήματα αλλά και τους κινδύνους των Smartphone και του Youtube, που αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Σ’ έναν κόσμο που οι κάμερες είναι πανταχού παρούσες, ο συγγραφέας εστιάζει σε ένα προκλητικό και επίκαιρο θέμα ρίχνοντας φως στις ύπουλες ευκαιρίες που προσφέρει η νέα τεχνολογία: τίποτα δεν πεθαίνει σε απευθείας σύνδεση, εκτός από την αξιοπρέπεια! Μία παράσταση με γρήγορους ρυθμούς, αγωνία, χιούμορ και πολλές ανατροπές!

Υπόθεση:

Η Νταϊάνα και ο Ντέβιντ έχουν αφιερώσει την ζωή τους για να δώσουν στον έφηβο γιο τους, Τζακ, την ευκαιρία να διαπρέψει ως μαθητής. Αλλά ένα αναπάντεχο γεγονός στο σχολείο απειλεί να καταστρέψει τα πάντα, καθώς ο γιος τους βρίσκεται χτυπημένος από τον αδερφό της κοπέλας του. Οι γονείς αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τους φίλους του Τζακ, για τον γιο τους και τέλος για τους ίδιους, μέχρι που μαθαίνουν ότι έχει ανέβει στο youtube ένα ερασιτεχνικό βίντεο του Τζακ διάρκειας 4 λεπτών και 12 δευτερολέπτων που θέτει σε κίνδυνο την συμμετοχή του στις εξετάσεις. Ποιον μπορούν να εμπιστευτούν; Πρέπει να καλέσουν την αστυνομία ή να το χειριστούν μόνοι τους; Το βίντεο έχει ήδη 500.000 views!

ΕΚΗΒΟΛΟΣ: Σελίδα 329

Συντελεστές:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νίκος Ορέστης Χανιωτάκης – Γεράσιμος Σκαφίδας, Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου. Παίζουν: Δανάη Επιθυμιάδη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Νικόλας Φουρτζής

Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή, 5.00 μ.μ. & καθημερινά πρωί για ομάδες και σχολεία. Η παράσταση μπορεί να παιχτεί και στα σχολεία, όπως επίσης στο θέατρο του Μουσείου Μπενάκη και να συνδυαστεί με ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Έναρξη: 23 Οκτωβρίου 2016.

Κάθε Κυριακή στις 17.00

Πρωινές παραστάσεις για γυμνάσια – λύκεια

Εισιτήριο: γενική είσοδος 10€, μειωμένο: 8€

Εισιτήρια για ομάδες μαθητών: 6 ευρώ

Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή)

Τηλέφωνο ταμείου: 210-3255444

Πληροφορίες: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-17:00

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972983228, 2106993647 – (Νίκος Χανιωτάκης) – 6976131407 (Γεράσιμος Σκαφίδας), 6983682869 (Μαργαρίτα Κυριακού)

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

1 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

CSI@CTY στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (26, 27 /11)

Υπέροχος ο ”Σκεπαστής του φεγγαριού”