in

«Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών» από την παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη & τη θεατρική εταιρία «Μέθεξις» σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις», παρουσιάζουν το ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών».

Η μικρή Αλίκη ξεκινάει για διακοπές. Το καράβι που τη μεταφέρει βυθίζεται και η ίδια σώζεται από ένα δελφίνι. Μέχρι να συναντήσει και πάλι τους γονείς της θα πρέπει να φιλοξενηθεί για λίγο στο βυθό της θάλασσας. Ξαφνικά χάνει την εμπιστοσύνη των ψαριών και βρίσκεται να είναι αιχμάλωτή τους. Με τη βοήθεια του δελφινιού θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των καινούριων φίλων της. Η ίδια για να το καταφέρει αυτό γίνεται δασκάλα στο βυθό και αναλαμβάνει να διδάξει στα ψάρια πως ζούνε οι άνθρωποι. Τα ψάρια μαθαίνοντας να μιμούνται τους ανθρώπους, θα αποκτήσουν όλα τα άσχημα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, θα γίνουν εγωκεντρικά, φιλοχρήματα, πολεμοχαρή, θα αρχίσουν να μετρούν την αξία τους με βάση την αξία που έχουν στις ανθρώπινες αγορές. Η Αλίκη καταλαβαίνει πως τα μαθήματα που τους έκανε
δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε καλό. Mέσα σε όλα αυτά η Αλίκη και όσοι ζουν στο Βυθό έρχονται αντιμέτωποι με την φοβερή και τρομερή Πετραιολοκηλίδα. Θα καταφέρει η Αλίκη να διορθώσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί; Θα καταφέρει να κάνει τα ψάρια και πάλι ψάρια και να τους μάθει πως το χρήμα δεν είναι η μεγαλύτερη αξία της ανθρώπινης φύσης; Θα καταφέρει να τους μάθει την αξία της αγάπης, της φιλίας, της ελπίδας και της συγνώμης;

Μια διαδραστική και επίκαιρη παράσταση που με πολύ μουσική, φαντασία και χιούμορ σχολιάζει την εποχή μας, αποκαλύπτει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της ανιδιοτέλειας, της υπευθυνότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το έργο να εκτιμούν τις δυνατότητές τους, να κρίνουν καλά πριν εμπιστευτούν κάποιον, να φροντίζουν για την διατήρηση και ισορροπία του οικοσυστήματος και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης
Ενδυματολόγος: Ματίνα Μέγκλα
Σκηνικά: Θανάσης Κόκκας
Μουσική: Μιχάλης Τριπόδης
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Θωμά (Δίδυμα φεγγάρια), Τζούλι Τσόλκα (Μπρούσκο), Βασίλης Γιακουμάρος (Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα, Μαύρα Μεσάνυχτα), Χρήστος Τριπόδης (Κόκκινο Δωμάτιο, 10η εντολή), Δημήτρης Ζωγραφάκης (Μαρία η Άσχημη), Φαίη Ψωμαδάκη, Χριστίνα Χρήστου.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 21 Μαΐου 2017 στο Θέατρο “Ριάλτο” -“Αλέκος Αλεξανδράκης” στις 12 το πρωί.
Η παράστασή θα ταξιδέψει το καλοκαίρι σε μια μεγάλη περιοδεία σε ολόκληρη τη χώρα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
Σάββατο 20 Μαΐου- Καλαμάτα
Κυριακή 21 Μαΐου- Θέατρο Ριάλτο “Αλέκος Αλεξανδράκης”
Κυριακή 28/5/2017 Κιν/θέατρο Cinemax 3 Κηφισιά στις 12:00 και στις 18:30.
Πέμπτη 8 Ιουνίου- Βεάκειο Θέατρο
Σάββατο 10 Ιουνίου- Χαλκίδα
Τετάρτη 14 Ιουνίου- Βύρωνας
Κυριακή 18 Ιουνίου- Γαλάτσι
Τετάρτη 28 Ιουνίου- Γέρακας
Τρίτη 4 Ιουλίου- Τρίπολη
Δευτέρα 10 Ιουλίου- Πτολεμαΐδα
Τρίτη 11 Ιουλίου- Βέροια
Τετάρτη 12 Ιουλίου- Λάρισα
Πέμπτη 13 Ιουλίου- Κατερίνη
Παρασκευή 14 Ιουλίου- Βόλος
Δευτέρα 17 Ιουλίου- Ρέθυμνο
Τρίτη 18 Ιουλίου- Σητεία
Τετάρτη 19 Ιουλίου- Άγιος Νικόλαος
Πέμπτη 20 Ιουλίου- Ιεράπετρα
Πέμπτη 21 Ιουλίου- Μοίρες
Σάββατο 23 Ιουλίου- Ηράκλειο
Κυριακή 24 Ιουλίου- Χανιά
Τετάρτη 26 Ιουλίου- Ακράτα
Πέμπτη 27 Ιουλίου- Πρέβεζα
Παρασκευή 28 Ιουλίου Άρτα
Σάββατο 29 Ιουλίου- Αίγιο
Κυριακή 30 Ιουλίου- Κιάτο
Δευτέρα 31 Ιουλίου- Ολυμπία
Τρίτη 1 Αυγούστου- Νέα Μάκρη
Τετάρτη 2 Αυγούστου- Κάλαμος
Παρασκευή 4 Αυγούστου- Σαρωνίδα
Τετάρτη 16 Αυγούστου Αλιβέρι
Δευτέρα 28 Αυγούστου- Ρεματιά
Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου Ηλιούπολη
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου- Νίκαια
Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου- Παπάγου
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου- Αθήνα “Ελληνίς”

Παραγωγή: Μέθεξις
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2107622034 & 6943290294

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

5 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Breakin’ Mozart, η εκρηκτική συνάντηση του κλασικού με το Breakdance για δύο μόνο παραστάσεις!

Δημοτικό κολυμβητήριο Ραφήνας – Aqua Park