in

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ: Η πρώτη γνωριμία με τη παράσταση γεννά πολλές προσδοκίες!

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ

Τη Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στο χώρο του θεάτρου Πάνθεον έγινε η πρώτη γνωριμία του δημοσιογραφικού κόσμου και των μικρών φίλων με τη παράσταση Ηρακλής – οι 12 άθλοι, την πρώτη δουλειά που γεννήθηκε στο Πάνθεον.

Ήμασταν και εμείς εκεί για να γευτούμε λίγο από τη μαγεία της παράστασης και να σας παρουσιάσουμε όσα θα διαδραματίζονται από τις 12 του Δεκέμβρη που ανοίγει της πύλες του στο ευρύ κοινό.

 

Η υπόθεση του έργου σίγουρα θα σας είναι γνωστοί, αφού ο πιο αγαπητός μύθος της παράδοσής μας συντροφεύει από τα παιδικά μας χρόνια. Ο Ηρακλής, ο μεγαλύτερος ήρωας της Ελληνικής Μυθολογίας στην προσπάθειά του να εξιλεωθεί αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει 12 άθλους .

Όλοι οι συντελεστές της παράστασης ανέβηκαν στη σκηνή και φωτογραφήθηκαν για τις ανάγκες της προβολής χαρίζοντας πλούσια χαμόγελα!

Τη γνωριμία προλόγισε ο καλλιτεχνικός σύμβουλος της παράστασης Δημήτρης Λιγνάδης μιλώντας με συγκίνηση για την πρώτη πολλά υποσχόμενη προσπάθεια του θεάτρου να συνθέσει μια παράσταση που θα απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Έγινε αναφορά για ένα υπερθέαμα με όλη τη σημασία της λέξης , για μία πολυπρόσωπη παραγωγή που ξεκίνησε από το μηδέν και σκοπό έχει να γίνει πρωτιά στα θεατρικά δρώμενα!

Έπειτα, αυτοπαρουσιάστηκε ο άνθρωπος που συνέλαβε την ιδέα , σκηνοθέτησε, ανέλαβε τα σκηνικά και τα κοστούμια, ο Απόλλων Παπαθεοχάρης  εκφράζοντας  το θαυμασμό του για τους μεγάλους πρωταγωνιστές που συμμετέχουν στην παράσταση.

Κατόπιν, ακολούθησαν ο συνθέτης των τραγουδιών Γιώργος Θεοφάνους και η στιχουργός των τραγουδιών Νίκη Θεοχάρη. Η δεύτερη υποστήριξε ότι τα τραγούδια είναι η έκπληξη του έργου, αφού ξεφεύγουν από το μύθο ,ενώ ο πρώτος ,όπως είπε με σεμνότητα ,νιώθει περήφανος που αυτή τη παραγωγή βρίσκεται στην Ελλάδα!

Τη διασκευή και τη δραματουργική επεξεργασία ανέλαβε ο Γιάννης Λιγνάδης , ενώ το αρχικό κείμενο είναι του μεγάλου ποιητή Στρατή Πασχάλη. Ο κύριος Λιγνάδης μίλησε για ένα κείμενο που θυμίζει  σατυρικό δράμα, αγγίζοντας το κωμικό χωρίς κατάφορο τρόπο και περικλείοντας στοιχεία πάθους.

Στη συνέχεια, ο θίασος αυτοπαρουσιάστηκε με πρωταγωνιστή το Σάκη Ρουβά που έχει μεγάλη εμπειρία σε συνεντεύξεις . Ο ίδιος φανερά ευτυχής αφιέρωσε τη παράσταση στους μικρούς φίλους και μίλησε για τις δύο μεγάλες αγάπες του , το τραγούδι και το θέατρο, που η συγκυρία τα ένωσε αρμονικά. Οι ηθοποιοί Ρούλα Πατεράκη και η Ναταλία Δραγούμη εξέφρασαν την άποψη ότι είναι μια παραγωγή με ήθος που αφυπνίζει, όχι ένα εύκολο θέαμα που απλά διασκεδάζει. Σχεδόν όλα τα μέλη του θιάσου, Αγορίτσα Οικονόμου, Ελένη Ρουσσινού, Αντώνης Πριμηκύρης, Γιάννης Αναστασάκης, Φαίδων Κεφαλέας, Ερρικα Μπίγιου , Chaly Jennings  με αγωνία ,προσμονή και απέραντη χαρά ευελπιστούν στην αγάπη της από το ευρύ κοινό.

 

Αυτό που σφράγισε το τέλος της συνέντευξης ήταν η ερώτηση ενός μικρού θεατή για το ποιος ήταν ο Ηρακλής και η αστεία απάντηση του Σάκη Ρουβά <<εγώ!!>>. Βεβαίως , ακολούθησε ολόκληρη συζήτηση για τον μυθικό ήρωα που μέσα από τους άθλους του προσπάθησε να εξαγνιστεί, να κατανοήσει τον εαυτό του βαθύτερα και να φτάσει στη θέωση! Η  δήλωση του καλλιτέχνη  ότι ο καθένας είναι δυνάμει Ηρακλής και η ελπίδα του Δημήτρη Λιγνάδη να σχολιάσει το κοινό μετά την παρακολούθηση της παράστασης  <<Ευτυχώς που ήμουν και εγώ εκει!!>> μιλάει από μόνη της.

Το δική μας προαίσθημα είναι ότι πρόκειται για μια παράσταση που θα κλέψει την προσοχή του κόσμου με το ήθος, την αγάπη, την αγώνα και την ειλικρίνεια όλων των συντελεστών.

Πολύ καλή μας θέαση, λοιπόν!

Η ταυτότητα της παράστασης

Σύλληψη-σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια: Aπόλλων Παπαθεοχάρης

Αρχικό κείμενο: Στρατής Πασχάλης

Διασκευή-δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Λιγνάδης

Σύνθεση τραγουδιών: Γιώργος Θεοφάνους

Στίχοι τραγουδιών: Nίκη Παπαθεοχάρη

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & ηχητικός σχεδιασμός: Γιώργος Πούλιος

Επιμέλεια κίνησης: Aγγελική Στελλάτου

Χορογραφίες: Chali Jennings

Συνεργάτης σκηνογράφος: Mαίρη Τσαγκάρη

Συνεργάτης σκηνοθέτης: Σύλβια Λιούλιου

Φωνητική διδασκαλία: Λία Βίσση

Animation-video art: Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας

Οπλομαχητικές: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Διεύθυνση σκηνής: Aναστασία Διαμαντοπούλου

Καλλιτεχνικός σύμβουλος της παράστασης, ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Παίζουν:

Ηρακλής: Σάκης Ρουβάς

Ευρυσθέας: Ρούλα Πατεράκη

Αθηνά: Ναταλία Δραγούμη

Ήρα: Αγορίτσα Οικονόμου

Αρετή: Ελένη Ρουσσινού

Ιόλαος: Αντώνης Πριμηκύρης

Μόλορχος – Αυγείας: Γιάννης Αναστασάκης

Φυλέας: Φαίδων Κεφαλέας

Ιππολύτη: Έρρικα Μπίγιου

Κακία: Φανή Αποστολίδου

Aκόμα παίρνουν μέρος οι:

Chali Jennings, Νικόλας Μακρής, Evgenios Βuli, Σταυριάνα Γκαρνάβου, Τατιάνα Δημητριάδου, Andi Kocaj, Ardi Kocaj, Εντυ Λάμμε, Τadeu Liesenfeld, Ολγα Πιλάκη, Victoria Taylor, Αλέξης Φουσέκης και τρεις ακόμα μουσικοί επί σκηνής.

Πρώτη παράσταση: 12 Δεκεμβρίου 2014

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή & Σάββατο στις 20.00΄

Κυριακή στις 15.00΄ & 19.00΄

(Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 10.00΄: παραστάσεις για σχολεία)

Τιμές:

Διακεκριμένη ζώνη: 38 ευρώ, Α: 35 ευρώ, Β: 30 ευρώ, Γ: 25 ευρώ,

Δ: 20 ευρώ, Ε: 15 ευρώ, Φοιτητικό & ανέργων 15 ευρώ

Κάθε Κυριακή στις 15.00΄ 25 έως 12 ευρώ

 

Προπώληση εισιτηρίων:

στα ταμεία του θεάτρου Πάνθεον, Πειραιώς 166 τηλ. 210.3471111,

στο www.pantheontheater.gr ,στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και σε καταστήματα της Vodafone

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

3 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

“Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του Κου Μόρρις Λέσμορ” από τις εκδόσεις Πατάκη

“Τα Πιτσιρίκια” επιστρέφουν στο Spiti Cocktail Bar, σε μία γιορτή χριστουγεννιάτικη !!!