Στείλε σε φίλους

ΠΗΓΑΜΕ

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

16 votes, average: 1,00 out of 1 (16 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Κυριακή πρωί, Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου και…Μέγας Αλέξανδρος! Ευχαριστούμε πολύ το elamazi για την πρόσκληση!

Είδαμε την παράσταση “Μέγας Αλέξανδρος”, που τόσα είχαμε ακούσει και τόσο πολύ θέλαμε να την παρακολουθήσουμε. Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη και παρουσιάζει τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου με αναφορές στις χρονολογίες των μαχών, αρκετή δράση και ιστορική λεπτομέρεια.

Στο ρόλο του μεγάλου στρατηλάτη ο Μέμος Μπεγνής και κοντά του πολύ καλοί ηθοποιοί σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Η παράσταση συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του Καζαντζάκη και το υπουργείο Πολιτισμού έχει κηρύξει και επίσημα τη χρονιά ως «Έτος Νίκου Καζαντζάκη».

Ήταν μια πολύ ωραία παράσταση με εντυπωσιακές σκηνές που παράλληλα εξιστορούσε με πολύ ωραίο τρόπο τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν θα την πρότεινα για τις πολύ μικρές ηλικίες, παρότι μέσα στην αίθουσα είδα και παιδιά προσχολικής ηλικίας, γιατί θεωρώ ότι έχει νοήματα για μεγαλύτερες ηλικίες και λόγω των ιστορικών αναφορών δεν είναι τόσο βατή για μικρότερα παιδιά.

Τη συστήνω ανεπιφύλακτα στα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού, μια παράσταση που συνδυάζει επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και παρουσιάζει το μύθο αλλά και την ιστορική αλήθεια.

Στείλε σε φίλους

3 Σχόλια

  1. Την είδαμε και εμείς την παράσταση και μας άρεσε!

  2. Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται!

  3. παρόλο που δεν ενθουσιάστηκα με τις ερμηνείες και ιδιαίτερα του Μπεγνή είναι μία προσεγμένη παράσταση που αξίζει να δουν τα παιδιά μας

Στείλε το σχόλιο σου