in

Εργαστήρια Απριλίου στο ΑΕΙ ΦΕΡΕΙΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΕΙ ΦΕΡΕΙΝ

1. Τετάρτη, 19:00-20:00 «Αυτός είμαι Εγώ!» Αυτοεκτίμηση-Αυτοαντίληψη, εργαστήρι ανάπτυξης εαυτού και δεξιοτήτων ζωής. Μέσα από το διάλογο, τη συζήτηση, το βίωμα, τα παιδιά αναπτύσσουν τις πολλές πλευρές του εαυτού, αλλά και να ανακαλύψουν κρυφές ικανότητες.

2. Παρασκευή, 19:15-20:30 «ΑγκαλιάΖω με…Μένα!», βιωματικό Εργαστήρι Συναισθηματικής Μάθησης. Εργαστήρι ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης που διαπερνά όλες τις ενότητες της βιωματικής αγωγής, με στόχο την απόκτηση και ενδυνάμωση των δεξιοτήτων ζωής, μέσα από το παιχνίδι, τις τεχνικές του θεάτρου και τις εικαστικές δημιουργίες.

3. Παρασκευή 19:30-20:30, Σάββατο 11:00-12:00 «Γνώση, Έκφραση, Χαρά… Μέσα από τις Μελωδίες!», βιωματικό εργαστήρι Μουσικοκινητικής αγωγής. Μέσω της μουσικοκινητικής του Orff, αλλά και άλλων μεθοδολογιών, το παιδί ζει έντονα συναισθήματα. Μέσα από το ρυθμό, την κίνηση, τη σωματική έκφραση, γίνεται ένας εσωτερικός διάλογος, ανάμεσα στο νου και το γνήσιο συναίσθημα του παιδιού.

4. Σάββατο 11:00-12:15 «Παιχνίδι-Φαντασία, η Δική μου Ιστορία!», εργαστήρι Δραματοθεραπείας. Εξειδικευμένο εργαστήρι, όπου μέσα από τις τεχνικές του θεάτρου, τη βιωματική αφήγηση, αλλά και την ενσυναίσθηση, το παιδί «θεραπεύει» πτυχές του εαυτού του που χρειάζονται προσοχή και φροντίδα.

5. Σάββατο 10:00-11:00 «Παραμύθια και Ιστορίες!», εργαστήρι αφήγησης και εμψύχωσης παραμυθιών. Πλούσιες αφηγήσεις, βιωματικές αναπαραστάσεις ιστοριών και ήχο-ιστοριών αποτελούν το κεντρικό μέσο αυτού του εργαστηρίου. Μέσα από τις αλλότριες ιστορίες, το παιδί «μπαίνει στη θέση» του ήρωα και των συμπρωταγωνιστών, αναπτύσσεται η ενσυναίσθηση και η επαφή με το γνήσιο, πηγαίο συναίσθημα.

6. Σάββατο 11:00-12:00 «Αγγίζω – Αισθάνομαι – Ανακαλύπτω!», εργαστήρι αισθητηριακού παιχνιδιού – messy play. Το messy play – αισθητηριακό παιχνίδι, είναι ειδικά διαμορφωμένο είδος παιδαγωγικού παιχνιδιού για τις τρυφερές ηλικίες. Το παιδί μέσα από τις αισθήσεις, το παιχνίδι με πλούσια και ειδικά εγκεκριμένα υλικά, αναπτύσσει τις λεπτές κινητικές του δεξιότητες, την
αντίληψη και τη φαντασία.

7. ΠαίΖΟΥΜΕ Όλοι Μαζί!, βιωματικό εργαστήρι εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το εργαστήρι αυτό απευθύνεται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και έχει ως στόχο την ένταξη των παιδιών με αναπηρία. Πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό της ομάδας και διατρέχει μέσα από συγκεκριμένες ενότητες της συναισθηματικής αγωγής.

8. AEI FEREIN Christmas Camp, Δεκέμβριος – Ιανουάριος: βιωματικό – δημιουργικό camp με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων. Επαφή με τη χαρά, το γνήσιο συναίσθημα για τη γέννηση του Θεανθρώπου. Εορταστικές εικαστικές δημιουργίες και πολλά παιχνίδια!

9. AEIFEREIN Easter Camp, Μ. Τρίτη – Παρασκευή του Πάσχα: βιωματικό – δημιουργικό camp με αφορμή το Πάσχα – Ανάσταση – Πάθη. Ανάπτυξη αρετών και αξιών, σε σχέση με την αλληλεγγύη, την έννοια της θυσίας, της πίστης, της δύναμης της θέλησης. Δημιουργίες, παιχνίδια, εκπλήξεις!

10. AEIFEREIN Summer Camp, Ιούνιος – Αύγουστος/ Σεπτέμβριος: βιωματικό – δημιουργικό camp τριών μηνών, με πλούσιο πρόγραμμα και εκπαιδευτικές επισκέψεις. Ένα καλοκαίρι γεμάτο εκπλήξεις, χαρά και πολύ παιχνίδι! Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους έντονου πολιτισμικού – πολιτιστικού ενδιαφέροντος, πολλές καλλιτεχνικές δημιουργίες, προβολές, θεατρικά δρώμενα και πολλά άλλα!

11. «Τα παιδιά γιορτάζουν! Μια αλλιώτικη γιορτή!», διοργάνωση – υλοποίηση παιδικών πάρτι με πλούσιες δραστηριότητες και περιεχόμενο, γύρω από θεματικές της συναισθηματικής αγωγής. Προσφέρονται πολλά δώρα, πραγματοποιούνται πολλά παιχνίδια. Ζούμε έντονα συναισθήματα και φυσικά… πολλές και ξεχωριστές εκπλήξεις!

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Σχόλια

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0