Στείλε σε φίλους

ΠΗΓΑΜΕ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

20 votes, average: 1,00 out of 1 (20 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Την περασμένη ηλιόλουστη Κυριακή αποφασίσαμε να επισκεφτούμε οικογενειακώς το Μουσείο της Ακρόπολης κυρίως για να δούμε τις αντιδράσεις των δύο πεντάχρονων παιδιών μας!

Η εμπειρία ήταν άκρως απολαυστική με δεδομένο ότι τα παιδιά το χάρηκαν πολύ περισσότερο από όσο περιμέναμε…είναι σαφές ότι δεν περιμένεις από ένα πεντάχρονο παιδί να αντιληφθεί τη διάκριση των εκθεμάτων του μουσείου σε ιστορικές χρονολογικές περιόδους ή την αξία και σημασία διατήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων κατά το πέρασμα χιλιετιών…αλλά η μουσειακή παιδεία είναι βέβαιο ότι διαμορφώνεται από την παιδική αυτή ηλικία…και αυτό είναι βέβαιο ότι το πετύχαμε εξηγώντας στα παιδιά ότι τα εκθέματα είναι σημαντικά γιατί μας δείχνουν τη ζωή των ανθρώπων και τις συνήθειές τους πριν από πάρα πάρα πολλά χρόνια, επάνω τους μάλιστα υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες για το τι ακριβώς μας δείχνουν, ότι τα αγάλματα αυτά τα βρήκαμε μετά από ανασκαφή που πραγματοποίησαν άνθρωποι που λέγονται αρχαιολόγοι και ότι η Ακρόπολη είναι ένα σημαντικό μνημείο όχι μόνο για εμάς στην Ελλάδα αλλά για όλο τον κόσμο και αυτός είναι ο λόγος που τον επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο!

Το Μουσείο πέραν όλων των άλλων είναι εκπληκτικό και σαν σύγχρονο αρχιτεκτονικό δημιούργημα, οπότε πραγματικά αξίζει μία επίσκεψη!

Αμέσως μετά είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα στην Πλάκα, να πιούμε καφεδάκι και να φάμε παγωτό… χαζεύοντας την Ακρόπολη από μακριά!

Στείλε σε φίλους

6 Σχόλια

  1. είναι πολύ ωραία βόλτα!

  2. Υπάρχουν και καταπληκτικές ξεναγήσεις για παιδιά στα διάφορα μουσεία από εξειδικευμένες παιδαγωγούς που το κάνουν με παιγνιώδη τρόπο. Μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο “Κυριακάτικες βόλτες στην πόλη”.

  3. Είναι μια ξεχωριστή μουσειακή μάθηση και εμπειρία για τα παιδιά μας.

  4. Θέλουμε κι εμείς να πάμε με τα παιδιά σε αυτό το μουσείο και να πάρουμε το βαλιτσάκι με το εκπαιδευτικό παιχνίδι.

  5. τέλεια βόλτα

  6. εξαιρετικο

Στείλε το σχόλιο σου