Στείλε σε φίλους

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στην Πανεπιστημιούπολη.

22 votes, average: 1,00 out of 1 (22 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στην Πανεπιστημιούπολη.

Την Κυριακή επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στην Πανεπιστημιούπολη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έτυχε να ξαναπάω και ενθουσιάστηκα. Φτάνοντας στον χώρο μας υποδέχθηκαν φοιτητές και εθελοντές για να μας κατατοπίσουν στους χώρους του μουσείου όπου γίνονταν τα εκπαιδευτικά διαδραστικά προγράμματα και οι ξεναγήσεις στις οποίες είχαμε δηλώσει συμμετοχή. Στην αρχή και για ένα 20 λεπτό η ξεναγός μας μιλούσε για τα πετρώματα και την χρησιμότητά τους στην καθημερινή μας ζωή και το επόμενο 20 λεπτό ακολουθούσε παιχνίδι, στο οποίο καλούσαν τους συμμετέχοντες να συσχετίσουν ένα πέτρωμα με την χρήση του σε καθημερινά αντικείμενα, το ίδιο έγινε και με τα ιχνοστοιχεία των πετρωμάτων που λαμβάνουμε στον οργανισμό μας από τα τρόφιμα. Επίσης έγινε μια ξενάγηση σε ιδιαίτερα πετρώματα που φιλοξενεί το Μουσείο από τον καθηγητή Κατερινόπουλο.

Στον προαύλιο χώρο οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει δύο μεγάλα τελάρα με άμμο και τα παιδιά με ένα κόσκινο προσπαθούσαν να βρουν πετρώματα (παράλληλα ρωτούσαν και μάθαιναν το όνομα του κάθε πετρώματος που έβρισκαν) και από αυτά μπορούσαν να πάρουν ένα μαζί τους. Όλα τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις θα επαναληφθούν και την ερχόμενη Κυριακή 10.12.2017 και πραγματικά αξίζει όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους.(Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα προγράμματα)

Θερμά συγχαρητήρια στο επιστημονικό επιτελείο του Μουσείου.

Στείλε σε φίλους

20 Σχόλια

 1. Τελεια

 2. Πολύ αξιόλογη και διαφορετική πρόταση. Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!!

 3. Τι όμορφη περιγραφή, ευχαριστούμε πολύ..

 4. Μήπως γνωρίζει κάποιος αν αυτό το πρόγραμμα θα επαναληφθεί μετά τις γιορτές ίσως;

  • Δεν το γνωρίζω αυτό, το μόνο που είδα στην ιστοσελίδα του τμήματος Γεωλογίας είναι ότι κάθε χρόνο την ίδια εποχή κάτι διοργανώνουν για μικρούς και μεγάλους.

 5. Πολύ ενδιαφέρον. Για ποιες ηλικίες είναι?

  • Θα έλεγα είναι από 5 ετών και άνω

 6. Εχει εισητηριο ;

 7. Ευχαριστούμε για την πρωτότυπη αυτή πρόταση.

 8. Ωραία εναλλακτική! !!!
  Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Θα

 9. Το έχουμε εδώ και καιρό στα υπόψη, επίσης αξίζει πολύ να επισκεφτεί κανείς και το Μουσείο Ζωολογίας στην Πανεπιστημιούπολη αφού θα φτάσει μέχρι εκεί, είναι πολύ αξιόλογο.

 10. Το πρόγραμμαα αυτό το παρακολουθήσαμε πέρσι και πρόπερσι και είχαμε κι εμε[ς ενθουσιαστεί μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα και αξίζει να το επισκεφτείτε

 11. Θα πάμε αυτήν την Κυριακή….
  Σ’ ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

 12. Πολυ ενδιαφερον φαινεται! ευχαριστουμε!

 13. ωραία πρόταση!

 14. Το έχουμε παρακολουθήσει κι εμείς πέρυσι και πρόπερσι και ο μικρός είχε κατενθουσιαστεί. Το Μουσείο Ζωολογίας καθώς και το Μουσείο Παλαιοντολογίας, που είναι δίπλα, είναι επίσης εξαιρετικά, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν ανοίγουν σαββατοκύριακα, πλην εξαιρέσεων. Καλά θα είναι για όποιον επιλέξει αυτή τη βόλτα να τηλεφωνήσει πριν πάει.

 15. Τέλειο, ευχαριστούμε πολύ!

 16. Εξαιρετικό μουσείο!

Στείλε το σχόλιο σου