in ,

Επισκεφθήκαμε το καταπληκτικό Σπήλαιο Διρού

PicsArt_07-19-12.05.01

Στα μέσα Ιουλίου και συγκεκριμένα την ημέρα της ονομαστικής γιορτής του Μαρίνου μας επισκεφθήκαμε το Σπήλαιο Διρού μιας και είμασταν στην περιοχή! Το Σπήλαιο βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Ορμο του Διρού, Δήμος Οιτύλου για να ξέρετε που θα το βρείτε.

Όπως μάθαμε πρόκειται για το μεγαλύτερο λημναίο σπήλαιο στον κόσμο και αυτό από μόνο του το κάνει μοναδικό. Η αναμονή ήταν περίπου 30 λεπτά γιατί όπως καταλαβαίνεται δεν είχαμε μόνο εμείς αυτή την ιδέα, αλλά σε κάθε περίπτωση τον κόπο. Το κόστος των ειστηρίων είναι 13€ ενήλικες και 8€ παιδιά, δεν το λες λίγο… αλλά για τις εγκαταστάσεις και τις παροχές ήταν αυτό που έπρεπε.

IMG_20160717_142956

Μετά από λίγα παιχνίδια στα ξύλινα τρεπεζάκια αναμονής έφτασε η σειρά μας… τα παιδιά δεν κρατιόντουσταν άλλο και η ανυπομονησία είχε χτυπήσει κόκκινο!

Βάλαμε τα σωσιβιάκια μας και έτοιμοι για να επιβιβαστούμε στο βαρκάκι μας (χωράει 8 άτομα κάθε βάρκα) γιατί το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι στο νερό. Έτοιμοι και ο Μαρίνος στην πρώτη θέση, είπαμε ήταν και η γιορτή του! Ο βαρκάρης μας οδηγούσε σε κάθε αίθουσα του σπηλαίου, μας έλεγε την ονομασία της και την ιστορία της. Ήταν όλα πολύ προσεγμένα και η ξενάγηση απίστευτη.

Για όσους θέλουν να το επισκευθούν:

  • Καλό είναι τα παιδιά σας να είναι τουλάχιστον 5+ αρχικά για να το θυμούνται αλλά και να μην φοβηθούν… άλλωστε 250 μέτρα κάτω από τη γη είμασταν!
  • Έχει αρκετή δροσιά μέσα στο σπήλαιο, ότι πρέπει για το καλοκαίρι (δε χρειάζεστε ζακέτες)

Μετά από το σπήλαιο πήγαμε μια υπέροχη βόλτα μέχρι το χωριό “Βάθεια” που είναι εκεί για να το φωτογραφήσεις

IMG_20160717_150250 IMG_20160717_142956

και για μπανάκι στο Μαρμάκι… εκείνη την ημέρα είχε πολλλαααααααααααα κύματα!

marmari

Σίγουρα ήταν από τις πιο εντυπωσικές μας εκδρομές αφού τα μέρη που επισκεφθήκαμε ήταν απλά φανταστικά και φυσικά είχαμε πολύ καλή παρέα!

Η Μάνη (Λακωνική αυτή τη φορά) κάθε φορά μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις, από τα μέρη που αξίζει να φτάσει κανείς!

Γιώργος – Ελευθερία

[av_google_map height=’400px’ zoom=’6′ saturation=” hue=” zoom_control=’aviaTBzoom_control’]
[av_gmap_location address=’Σπυλαιο Δηρού’ city=” country=” long=’22.38067079999996′ lat=’36.63827879999999′ marker=” imagesize=’40’][/av_gmap_location]

[/av_google_map]

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

11 Comments

Leave a Reply
  1. Έχουμε πάει και εμείς όταν κάναμε διακοπές στη Μονεμβάσια. Είναι μοναδικής ομορφιάς.Ακόμη το θυμάται η κόρη μου και μας ζητάει να ξαναπάμε αλλά είναι μακρυά από την Αθήνα και ο δρόμος από το Γύθειο και μετά έχει πολλές στροφές.

  2. Είναι από τα σπήλαια που σίγουρα θέλεις να ξαναδείς. Εμείς έχουμε πάει ήδη τρεις φορές μέχρι σήμερα και την επόμενη που θα βρεθούμε εκεί γύρω θα ξαναπάμε. Είναι απλά εκπληκτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Επίσκεψη στο Σπήλαιο Καταφύκι στην Δρυοπίδα της Κύθνου!

Πήγαμε στο Λαογραφικό Μουσείο της Κύθνου!