in ,

Εξόρμηση στην Παύλιανη- εκεί που τα “ξωτικά του χωριού” κάναν θαύματα!

Ο καιρός ανοίγει κι οι εκδρομές στη φύση μας προσκαλούν περισσότερο από ποτέ! Το 3ημερο της 28ης Οκτωβρίου, αν και πέσαμε σε μέρες βροχερές,επισκεφθήκαμε την Παύλιανη και πραγματικά ανυπομονούμε να ξαναπάμε και να τη δούμε αυτή τη φορά ανοιξιάτικη!

Η Παύλιανη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.040 μέτρων στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Οίτης μέσα στο ελατόδασος και απέχει από την Αθήνα περίπου 2 ώρες (μέσω εθν. οδού από τον κόμβο των Θερμοπυλών).

Το χωριό είναι όμορφο με κρυμμένες εκπλήξεις! Κάδοι σκουπιδιών, γωνιές τοίχων, τηλεφωνικοί θάλαμοι κλπ. είναι έξυπνα ζωγραφισμένοι από νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον τόπο τους και δίνουν μια άλλη χαρούμενη νότα στο χωριό. Οι ταβέρνες με ωραίο φαγητό και “χαρακτήρα”!

Εκείνο όμως που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο αν την επισκεφθείτε είναι το φυσικό Πάρκο στις πηγές του Ασωπού! Στην είσοδο του «Αισθητικού Δάσους», θα περάσετε τη μουσική γέφυρα (τα ξύλα σαν πλήκτρα πιάνου κι όταν την περνάς παίζει μουσική)! Στη συνέχεια υπάρχουν παραδοσιακοί νερόμυλοι, νεροτριβή αργαλειοί!

Μη σταματήσετε εκεί! Tο πάρκο κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις σε κάθε βήμα! Αιώρες και κούνιες πάνω από το ποτάμι, πέρασμα με τροχαλία πάνω από τον ποταμό, ξύλινο ποδοσφαιράκι που ο ξύλινος παίχτης είσαι εσύ (φοβερή εμπειρία), «πισίνες» με ξαπλώστρες και όλα τα κομφόρ, τραμπολίνο, δεντρόσπιτα κι ένα σωρό άλλες υπέροχες, πρωτότυπες και έξυπνες παρεμβάσεις που εγγυημένα θα ξετρελάνουν όλη την οικογένεια!

Ταμπέλες γραμμένες με χιούμορ και φαντασία σας οδηγούν και σας θυμίζουν κανόνες ασφαλείας και σεβασμού στο χώρο. Μπορείτε άνετα να κάνετε πικ νικ στο δάσος-θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε- και να το απολαύσετε πραγματικά για ώρες!

Εννοείται πολύ προσοχή στα παιδιά καθώς όλα αυτά γίνονται κατά μήκος ή κοντά στο ποτάμι!

Οι κάτοικοι της Παύλιανης, σαν ξωτικά του δάσους, έκαναν πράγματι εξαιρετική δουλειά με σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον.

Πραγματικά ανυπομονούμε να ξαναπάμε!

Εξάλλου δεν έχουμε ακολουθήσει όλα τα μονοπάτια του και σίγουρα μας περιμένουν πολλές ακόμα εκπλήξεις!

25 Comments

Leave a Reply
  1. είναι όντως υπέροχο μερος! ειδικα το δάσος!
    να διορθωσω μόνο το εξης είναι περίπου 2 1/2 ώρες ίσως και λίγο παραπάνω….(από λάθος έγραψα 2), οπότε αν καταφερετε να μείνετε και κάπου κοντα (πχ εμας μας φιλοξενουσαν Καμμενα Βούρλα) θα το ευχαριστηθείτε ακομα περισσότερο

  2. είναι στα άμεσα σχέδιά μας να πάμε!Εχουν πάει πολλοί φίλοι μας (με παιδιά) και έχουν περάσει υπέροχα. Η περιοχη διαθέτει πολύ καλή υποδομή σε καταλύμματα κι από ότι γνωρίζω υπάρχουν ξενώνες μεσα , όπου τα παιδιά ξυπνούν μέσα στη φύση, ταϊζουν κοτούλες , ερχονται σε επαφή με ζώα της φάρμας κλπ

  3. Γνωρίζω το χωριό, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό της πεθεράς μου, αλλά έχω πολλά χρόνια να το επισκεφθώ και παρόλο που έχω ξανακούσει για αυτά τα όμορφα που έχουν γίνει εκεί, δεν έχουμε καταφέρει να πάμε. Εάν βρεθούμε στα πέριξ φέτος το Πάσχα και καιρού επιτρέποντος, θα το επισκεφθούμε οπωσδήποτε!!

  4. Είναι πραγματικά υπέροχος προορισμός. Εγώ τυχαίνει να έχω καταγωγή από εκεί κοντά και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια! Αξίζει για εξόρμηση!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Πήγαμε στο ΟΤΙ…ΤΙ!!!

Mαγική Αλίκη