in

Εντυπώσεις για την παράσταση “Μη σκοτώνεις τη μαμά” στο OLVIO

Πήγαμε κι εμείς χθες 9/12 στην ανεπανάληπτη παράσταση “Μη σκοτώνεις τη Μαμά” στο θέατρο OLVIO που βρίσκεται στο Βοτανικό, σε ένα στενό παράλληλα με τη Σπύρου Πάτση στο ύψος της Ιεράς οδού και συγκεκριμένα στην οδό Φαλαισίου 7.

Αρχικά απολαύσαμε το ποτάκι μας στο ατμοσφαιρικό φουαγιέ του θεάτρου με το σύζυγό μου κι ετοιμαστήκαμε ψυχολογικά για την παράσταση που δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε μετά από 100 λεπτά καθηλωμένοι να βιώνουμε ο καθένας μας και δικά του κομμάτια ζωής.

Οι τέσσερις ηθοποιοί επί σκηνής Γλυκοφρύδη Αντ, Σταθακοπούλου Π., Δωροπούλου Ισ., και Γιαννάκη Ελ. μας κράτησαν με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία στιγμή και με απορίες που θα συζητάμε για πολύ καιρό. Το θέμα πολύ επίκαιρο πάντα. Όλα τα κορίτσια θέλουν να σκοτώσουν τη μαμά τους και λένε “εγώ δε θα κάνω παιδιά όταν μεγαλώσω”. Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δε γίνεται πραγματικότητα τελικά. Υπάρχουν φιλόδοξες γυναίκες που αφήνουν τα παιδιά τους να τα μεγαλώνουν οι γιαγιάδες, μυστικά που ενδέχεται να μη μάθουμε ποτέ από τη μαμά μας ή να τα μάθουμε κάπως τυχαία, καθημερινά τηλέφωνα με την οικογένεια και ταλέντα που αποκτήσαμε από μέλη της. Λάθη που επαναλαμβάνονται από γενιά σε γενιά αλλά συνεχίζουμε να τα κάνουμε και πολλά άλλα είναι αυτά που θα απασχολήσουν τις σκέψεις σας την επόμενη στιγμή που θα φύγετε από την παράσταση.

Οι ερμηνείες είναι μοναδικές και όλοι μας θα πρέπει να δούμε αυτήν την παράσταση και να βγάλουμε τα δικά τους συμπεράσματα για τη ζωή και τον έρωτα.

3 Comments

Leave a Reply
  1. Περιμενα να διαβασω σχολια για αυτην την παρασταση.
    Σε παρακαλω συμφωνα με την δική σου γνώμη ενα κορίτσι 9 1/2 χρονων θα μπορουσε να το παρακολουθήσει ?????
    Η τα μηνυματα απευθυνονται σε ενηλικες?
    Σε ευχαριστω

    • Είναι πολύ βαρύ κατά τη γνώμη μου για οποιονδήποτε πρό εφηβείας. Αναφέρεται σε μια κοπέλα που έκανε έρωτα με ένα αγόρι κι έμεινε έγκυος κι αυτός την παράτησε. Εκείνε κράτησε το παιδί και το έδωσε στη μαμά της να το μεγαλώσει. Η μικρούλα μεγάλωσε με τη γιαγιά της, αλλά με ψέμα όλα αυτά τα χρόνια οτι ήταν μητέρα της και η κανονική της μητέρα αδερφή της.Η αλήθεια αποκαλύφτηκε με το χειρότερο τρόπο στο κοριτσάκι πριν τα 16 της χρόνια. Νομίζω οτι αρχικά “το ψέμα” είναι λάθος για την ανάπτυξη του παιδιού. Ολοι πρέπει να διαχειριζόμαστε τις αλήθειες με κάθε κόστος. Και γενικά δείχνει μικρομυστικά σε όλη τη διάρκεια. Καλύτερα να δείτε την παράσταση μόνο ενήλικες. Πολλά ενδιαφέροντα νοήματα και τροφή για σκέψεις για ενήλικες. Για προέφηβους θα ήταν βαθύς προβληματισμός. Η απόφαση είναι δική σας

  2. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. με βοηθησες πολυ.
    Ισως να μην μπορεσει να διακρινει το νοημα του εργου και στο τελοσ να εχει ανεπιθυμητο αποτελεσμα.
    Καλεσ γιορτεσ να εχουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Εντυπώσεις από την παράσταση “Αισώπου…φίλοι”

Εντυπώσεις από την έκθεση “The Champion”