in

Εντυπώσεις από την παράσταση “Χένσελ και Γκρέτελ”

Την περασμένη Κυριακή παρακολουθήσαμε με προσκλήσεις από το elamazi.gr, παρέα με αγαπημένους φίλους και τα παιδιά τους , την θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Χένσελ και Γκρέτελ» στο θέατρο Κιβωτός (Πειραιώς 115, Αθήνα).

Περιττό να αναφέρω τις εντυπώσεις μου, αυτές έχουν χιλιοειπωθεί εδώ στο παρελθόν και με καλύπτουν 100%.

Εκεί που θα ήθελα να σταθώ, γιατί ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησα παράσταση της κυρίας Ρουγγέρη, είναι στις επεμβάσεις που γίνονται στην ιστορία.

Οι λόγοι για τους οποίους γίνονται οι διασκευές, είναι απολύτως σεβαστοί και κατανοητοί και μας γλυκαίνουν τα παραμύθια, αλλά υπάρχουν και παιδιά που γνωρίζουν την κανονική ιστορία, σαν το δικό μου παιδί, τα οποία «μπερδεύονται». Άλλα γνώριζε και περίμενε να δει η μικρή μου και άλλα προέκυπταν! Ωστόσο, οφείλω να ομολογήσω πως οι όποιες αλλαγές έγιναν, ήταν πολύ όμορφες, έξυπνες και εύπεπτες.

Εννοείται πως περάσαμε τέλεια και εννοείται πως θα πάμε να ξαναδούμε παραμύθια δια χειρός Κάρμεν Ρουγγέρη!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεραΐδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ.
Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και την μητέρα τους, την καλή αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Κάποιες φορές δεν είχαν παρά σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους.
Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι.
-Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πως θα σας φτιάξω ρυζόγαλο; Είπε κλαίγοντας η μαμά. Ύστερα θυμωμένη φώναξε: ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, δεν θέλω να σας βλέπω.
Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες.
Εκεί θα συναντήσουν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους, και τέλος ένα νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ.
-Θα δείτε τι θα πάθετε! Απειλεί τότε εκείνος και εξαφανίζεται.
Εν τω μεταξύ η ώρα περνάει, το σκοτάδι πέφτει, τα παιδιά χάνουν τον δρόμο και δεν μπορούν πια να γυρίσουν στο σπίτι τους.
Τρεις καλές νεραΐδες αναλαμβάνουν να τα προστατέψουν μέχρι να έρθει το πρωί.
Όταν ξυπνήσουν θα δουν μπροστά τους ένα καραμελόσπιτο. Ο φράχτης του είναι φτιαγμένος από παιδάκια-μπισκότα και ο κήπος του είναι γεμάτος λιχουδιές. Τα παιδιά χαρούμενα κόβουν κομμάτια από το παράξενο αυτό σπίτι και αρχίζουν να τρώνε.
Τότε, ξαφνικά ….ακούγεται μία φωνή. «κρίτσι, κρίτσι, κρίτσι, ποιος τραγανάει το σπίτι;»
Ποια είναι αυτή η φωνή που ακούστηκε; Ποιος είναι μέσα στο σπίτι;
Αυτό και άλλα πολλά θα τα δούμε και θα τα μάθουμε στην σκηνή του Θεάτρου Κιβωτός σε μια παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς – τραγουδιστές, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια και όπως πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τους μικρούς μας θεατές σε ονειρεμένους κόσμους.

https://www.karmenrouggeri.gr/el/events/xenselkaigretel

παραστάσεις έως και 29/4

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από di_raf

Σχόλια

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0