in

Εντυπώσεις από την παράσταση “Γιαπενέζικοι κήποι” στο θέατρο “Ακαδήμεια” από την elenip

Παρακολουθήσαμε επιτέλους τους γιαπωνέζικους κήπους και εμείς παρόλο που στην αρχή όταν είχα δει ότι είναι μόνο 2 συντελεστές είχα τους ενδοιασμούς μου στο να πάμε ,διαβάζοντας όμως τα σχόλια που είχαν κάνει στο ελαμαζι όσοι πήγαν πηρά την μικρή μου και πηγαμε, περασαμε υπέροχα η κόρη μου που είναι 5,5 πέρασε παρά πολύ ωραία όπως και όλα τα παιδάκια που ήταν εκεί από ότι κατάλαβα και σε διαφορετικές ηλικίες !!

Μαζευτήκαμε όλοι γύρω από το μαγικό χαλί χωρίς παπουτσάκια και παρακολουθήσαμε την ιστορία ενός αγοριού και το ταξίδι του σ την Ιαπωνία πάνω σε ένα χαλί που μεταμορφώνονταν σε υπέροχους κήπους με τη βοηθοί α της τεχνολογίας χωρίς πολλά λόγια αλλά μέσα από τη μουσική και την κίνηση και με τη δημιουργική συμμέτοχη όλων των παιδιών σταδιακά στη διάρκεια της παραστασης.

Τελικα ήταν από τις καλύτερες παραστάσεις που είδαμε πολύ διαφορετική και θα μας μείνει αξέχαστη και τη συνιστώ σε όσους δεν έχουν πάει ακόμα !!!

Κραταει 1,5 ωρα περιπου και είναι στην Μαραθωνομάχων 8 Ακαδημία Πλάτωνος στο Ακαδημεια

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

8 Comments

Leave a Reply
  1. Πήγαμε και μεις στους γιαπωνέζικους κήπους, και μάλιστα 2 φορές. Στη μικρή άρεσε τόσο πολύ, που ευχαρίστως ξαναπήγαινε. Η παράσταση ήταν πάρα πολύ ωραία και η συμμετοχή των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκειά της, τους κέντριζε το ενδιαφέρον και τα κρατούσε στην παρέα γύρω απο τον γιαπωνέζο πρωταγωνιστή κσι την ευχάριστη κυρία αφηγήτρια.

  2. Η κόρη μου λόγω συστολής δεν συμμετέχει στα διαδραστικά κομμάτια των θεατρικών παραστάσεων. Σε αυτό εδώ όχι μόνο συμμετείχε αλλά δεν ήθελε να φύγουμε.Όταν πήγαμε εμείς η διάρκεια ήταν μία ώρα και όχι μιάμιση. Ίσως να ήμασταν λιγότερα άτομα και κράτησαν λιγότερο τα παιχνίδια.

    • Αγαπητή Afroditi, προσδοκώντας να σε ενθαρρύνω ακόμα πιο πολύ σχετικά με το θέμα της ντροπής των παιδιών μας , θα σου μεταφέρω τη γνώμη της παιδομουσειολόγου που κάνει μάθημα στην κόρη μου: « Τα παιδιά που έχουν έντονη εσωστρέφεια μπορεί να χάνουν κάποιες πρόσκαιρες εμπειρίες αλλά εστιάζουν περισσότερο και εντονότερα στις λεπτομέρειες των γεγονότων και κάνουν ουσιαστικότερη κριτική σε αυτά. Τα ντροπαλά παιδιά έχουν χρόνο και εμβαθύνουν αντίθετα από τα εξωστρεφή που παρασύρονται πολλές φορές από τον παρορμητισμό τους». Αυτή η θέση με έκανε να αναθεωρήσω την άποψή μου ότι η ντροπή είναι οπωσδήποτε ελάττωμα .

  3. Εμείς γυρίσαμε μόλις από την παράσταση. Ήταν τόσο όμορφα που μπήκα αμέσως στο site για να πω τις εντυπώσεις μας. Δεν θέλαμε να τελειώσει ούτε εγώ ούτε ο μικρός μου που είναι 4 και συμμετείχε τόσο ενεργά που δεν το πίστευα. Είναι η μοναδική απ’όλες όσες πήγαμε φέτος, που είναι αρκετούτσικες, που μου είπε να ξαναπάμε!!!Πόσο όμορφο μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό…Η αφηγήτρια εξαιρετική και ο πρωταγωνιστής μεταδοτικότατος….Την προτείνω ανεπιφύλακτα την παράσταση!!!

Αφήστε μια απάντηση

“Μου μοιάζεις και σου μοιάζω” !

Επίσκεψη στο μουσειο φυσικης ιστοριας Γουλανδρή από την elenip