in

Εντυπώσεις από “ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ!!” από την Δήμητρα

Αν και στο τέλος του καλοκαιριού, επιχειρήσαμε να πάμε στα βουνό των Καλαβρύτων για εξόρμηση στη φύση και γιατί όχι …και για σκι!!

IMG_20140323_110353

Προτού πάμε ,είχαμε ενημερωθεί για τα πάντα!! Η αλήθεια είναι ότι προτιμήσαμε το πούλμαν για τις μετακινήσεις μας, τα λεγόμενα snow bus , αφού το κόστος είναι μεγαλύτερο με το αυτοκίνητο. Για να καταλάβετε, τα πρακτορεία τουρισμού χρεώνουν το άτομο 15 ευρώ για τους ενήλικες και 10 ευρώ τα παιδιά . Σε παραλαμβάνουν από συγκεκριμένα σημεία μέσα στην αττική. Εμείς επιλέξαμε το Παλατάκι, Χαϊδαρίου που έχει ασφαλές παρκινγκ, ακριβώς έξω από τον Βασιλόπουλο!

Σχετικά με την απόσταση, κάναμε περίπου 3 ώρες να πάμε …αρκετά γρήγορα δηλαδή!Μόλις φτάσαμε, αντικρίσαμε το χιονισμένο τοπίο του βουνού και τα παιδιά δεν κρατιόντουσαν! Διαθέτει 11 πίστες ,ανάλογα με τις ικανότητες των επισκεπτών! Για να πας στις πίστες χρειάζεσαι τους ανελκυστήρες. Η αίσθηση του να ανεβαίνεις με τους μικρούς ανελκυστήρες( τριθέσιους) είναι μαγευτική!

IMG_20140323_110631

Τα βασικά σας έξοδα εκεί είναι ο εξοπλισμός σκι που υπάρχει οικογενειακό πακέτο 50 ευρώ για όλα, ακόμα και για τα έλκηθρα ! Θεωρώ καλή την τιμή ,αν αναλογιστείς ότι κατά άτομο μεμονωμένα το κόστος φτάνει τα 20 ευρώ μόνο για τα πέδιλα! Επίσης, θα χρειαστείτε και ένα εισιτήριο για τα lift που κοστίζει 5 ευρώ το άτομο για μια διαδρομή και ισχύει για άτομα άνω των 5 ετών. Δηλαδή αν έχετε παιδί κάτω των 5, όλα δωρεάν! Σε αυτό ήμασταν τυχεροί!
Διανείμαμε έτσι το χρόνο μας, ώστε στην αρχή να απασχοληθούμε με το ΄ δύσκολο κομμάτι ΄ για τα παιδιά που είναι η προσπάθεια να κάνουν σκι και αργότερα ακολουθήσαμε το παιχνίδι με το χιόνι που είναι διασκεδαστικό και δεν θέλει κάποια προεργασία. Για όσους δεν γνωρίζουν σκι, τότε θα ήταν απαραίτητο ένα μαθηματάκι στην τιμή των 30 ευρώ για τη μια ώρα( οικογενειακό πακέτο) και έπειτα αναλαμβάνετε μόνοι δράση!! Να σας πω ότι η ενοικίαση έλκηθρου κοστίζει 10 ευρώ και δεν έχει χρονικό όριο, οπότε… τσουλήστε ελεύθερα!! Στο τέλος της ημέρας, κατά τις 2.30 – 3.00 καθίσαμε στο σαλέ του χιονοδρομικού ,όπου έχει αρκετές πρίζες για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας!
Οι υπεύθυνοι εκεί είναι πολύ εξυπηρετικοί και πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε σας απορία.

Ως γενική εκτίμηση, θα έλεγα ότι είχα τους ενδοιασμούς μου για το κατά πόσο τα παιδιά θα το χαρούν ή θα τα κουραστούν στο μέσο της μέρας, αλλά ευτυχώς πέρασαν τέλεια !! όταν φτάσαμε σπίτι ,τους ρώτησα σχετικά με την εκδρομή μας και χάρηκα όταν μου απάντησαν ότι ήταν η καλύτερη εκδρομή που έχουμε πάει!

Σας συμβουλεύω προτού πάτε να ενημερωθείτε τηλεφωνικώς ή διαδικτυακά.
Επιχειρήστε το χωρίς φόβο ! τα παιδιά θα το αντέξουν!! Άλλωστε παιχνίδι είναι ,οπότε είναι τέλειο!!

Τηλ επικοικωνιας – χιονοδρομικο κεντρο Καλαβρυτων 26920 24451, 26920 24452,26920 24453 , 6981117058
Η ιστοσελιδα του χιονοδρομικου www.kalavrita-ski.gr
Στοιχεία γραφείου τουρισμού (πούλμαν) Λ.συγγρου 7,Τηλ 210 3470 190, 210 3479 619

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Εντυπώσεις από “Αισώπου κόμιξ” από ireneangel

Εντυπώσεις από παράσταση “Τρωικός Πόλεμος” από την Δήμητρα