in

Εντυπώσεις απο την παράσταση “Ο μικρός πρίγκιπας” της Μαριάννας Τόλη

20161002_165758

Θεατρική πρεμιέρα για τη νέα σεζόν για εμάς, με το σπουδαίο έργο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ ο «Μικρός Πρίγκιπας» από την Μαριάννα Τόλη.

Μέσα από τους χαρακτήρες του έργου, γονείς και παιδιά, θα πάρουν μαθήματα αγάπης, θα ρίξουν μια μυστική ματιά στα μυστήρια της ζωής και θα δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός σοφού, ακαταμάχητου μικρού πρίγκιπα, που θα μας αναγκάσει με τις ερωτήσεις του να σκεφτούμε βαθιά και να αναρωτηθούμε σε τι δε δώσαμε την πρέπουσα σημασία και τι σημαντικό προσπεράσαμε χωρίς τα το τιμήσουμε με την προσοχή μας. Θα έρθουμε αντιμέτωποι με την στενοκεφαλιά, που εμείς οι «ώριμοι» πρέπει να την αφήσουμε στην άκρη για να καταλάβουμε πως η αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε στα μάτια ο ένας τον άλλον, αλλά να κοιτάζουμε και οι δύο προς την ίδια κατεύθυνση και κατά προτίμηση προς την κατεύθυνση, που μας δείχνει η καρδιά μας. Εκεί που με λεπτότητα κρύβεται ό,τι είναι ουσιαστικό. Αυτή η πραγματική ουσία της ζωής είναι δύσκολο να εντοπιστεί επειδή είναι αόρατη και χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή μας και ένα ανοιχτό πνεύμα για να την ανακαλύψουμε στο βαθύ σκοτάδι του μυαλού μας…εκεί που κρύβεται.

Φαντασμαγορική και πλήρως εντυπωσιακή η έναρξη, με ένα υπέροχο σκηνικό που κέρδισε αμέσως τους θεατές, όπως ταιριάζει σε ένα μιούσικαλ. Η επιλογή των ηθοποιών ήταν απόλυτα ταιριαστή με τους ρόλους, ειδικά ο μικρός πρίγκιπας Ορέστης Καρύδας! Το δε τριαντάφυλλο(Αντιγόνη Ψυχράμη) ήταν τόσο απολαυστικό και μας χάρισε άφθονο γέλιο! Δε μπορούμε να μην αναφερθούμε και στην Άντεια Ολυμπίου που πραγματικά κάνει τα πάντα και πολύ πετυχημένα!

Τα νοήματα πάρα πολλά, δοσμένα με απλό και κατανοητό τρόπο. Οι μουσικές επιλογές σε όλη την παράσταση ήταν πολύ καλές και όλα τα τραγούδια ήταν διασκευές πολύ γνωστών μας τραγουδιών. Τα σκηνικά καταπληκτικά και μαζί με τα κουστούμια μας μετέφεραν στο σωστό μέρος κάθε φορά. Μια χορταστική παράσταση 2 ωρών που τα είχε όλα. Ταλέντο, όρεξη, πάθος, νοήματα! Παράσταση για μικρούς και μεγάλους ιδιαίτερα προσεγμένη!

Και μη ξεχνάτε….Το ουσιαστικό είναι αόρατο στο μάτι!

Από xanpet

6 Comments

Leave a Reply
  1. Και εμείς περιμένουμε πώς και πώς να το δούμε!!!
    Βέβαια είχαμε τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Μικρό Πρίγκιπα που είχαμε δεί πριν δυό χρόνια σε σκηνοθεσία Δ. Αδάμη. Και η σύγκριση θα είναι αναπόφευκτη.

  2. Τόνια είχαμε δει και τον μικρό πρίγκιπα από τον Κύριο Αδάμη. Εντελώς άλλη προσέγγιση, είναι μιούζικαλ της Κυρίας Τόλη. Πάντως αν σας άρεσε του Κύριου Αδάμη θα σας αρέσει και αυτό πιστεύω!

Αφήστε μια απάντηση

Παιδική δανειστική βιβλιοθήκη Χαλανδρίου “Μίμης Βασιλόπουλος”. Ένα φωτεινό παράδειγμα!

«Καληνύχτα μέρα» για παιδιά ηλικίας από 1 έως 4 ετών