in

Εντυπωσιασμένοι από το “Μικρό Πρίγκιπα” της Μαριάννας Τόλη!

img_20161105_151414

Η ιστορία του πολυαγαπημένου μας Μικρού Πρίγκιπα παρουσιάζεται στο Νέο θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου με σκηνοθεσία και διασκευή της Μαριάννας Τόλη και μας εξέπληξε θετικά!

Το παραμύθι του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ έχει απασχολήσει θεατρικά πολλούς σκηνοθέτες με το καθένα τους να δίνει τη προσωπική του προσέγγιση πάνω στο θέμα.

Αυτή η παραγωγή αξίζει να τη δείτε και ξεχωρίζει για συγκεκριμένους λόγους!

Η εισαγωγική παρέμβαση της σκηνοθέτη, με κουβέντες γύρω από την ιστορία, στέκεται καταλυτική για την κατανόησή της από τους μικρούς θεατές, αλλά και οι προτροπές «μετά μουσικής» για αγάπη γίνονται νουθεσία και για τους μεγαλύτερους.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Μικρού Πρίγκιπα που υποδύεται ο Ορέστης Καρυδάς είναι εξαιρετικός σε ερμηνεία. Ο ηθοποιός απέδωσε ξεκάθαρα την αγνότητα και αθωότητα της ψυχής του ήρωα και μας ταξίδεψε στον μακρινό πλανήτη του, ο Αστεροειδής με το όνομα Β-612 . Μας μετέφερε τη άγνοια και την περιέργεια ενός μικρού παιδιού που θέλει να γνωρίσει τον κόσμο…

img_20161105_171250

Αξιαγάπητη και παραπονιάρα η «Τριανταφυλλένια», το μοναδικό τριαντάφυλλο του Πρίγκιπα, αποδόθηκε με χαρισματικό τρόπο από την Αντιγόνη Ψυχράμη. Ξεκαρδιστήκαμε με το νάζι και τις εγωιστικές απαιτήσεις της προς τον ήρωα!

Ο ρόλος της εξημερωμένης αλεπούς που βοήθησε τον πρίγκιπα να κατακτήσει της έννοια της φιλίας παρουσιάστηκε ιδιαίτερα από την Άννα Φιλιππάκη. Η ηθοποιός μετέδωσε με πολύ σαγηνευτικό τρόπο τα σοφά λόγια της αλεπούς που οδηγούν τον ήρωα στην συνειδητοποίηση της μοναδικότητας του δικού του τριαντάφυλλου.

Οι υπέροχες διασκευές των τραγουδιών που επιμελείται με μοναδικό τρόπο η Μαριάννα Τόλη ξεσηκώνουν το κοινό με γέλια και θυμίζουν στους μεγάλους πολύ γνωστά και λατρεμένα τραγούδια του ξένου ρεπερτορίου, ενώ αποκρυσταλλώνουν τα βαθιά νοήματα της παράστασης.

Η μεγάλη έκπληξη της παράστασης είναι η εμφάνιση της Μαριάννας Τόλη που υποδύεται τη δροσερή πηγή και ξεδιψά το μικρό πρίγκιπα και τον αφηγητή-πιλότο στην έρημο της Αφρικής.

img_20161105_171633

Τα κοστούμια του Μιχάλη Σδούγκου και τα σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια! Ακούστηκαν πολλά επιφωνήματα θαυμασμού την στιγμή της εμφάνισης του Τριαντάφυλλου με το εντυπωσιακότατο φόρεμα και της εικόνας του απέραντου ουρανού με τα αμέτρητα αστέρια.

Και μην ξεχνάτε ότι τα διδάγματα του Μικρού Πρίγκιπα απευθύνονται και στο ενήλικο κοινό, αφού με τους αδιάκοπους ρυθμούς και την αλλαγή αξιών στη ζωή όλοι έχουμε μετατραπεί σε «μηχανές» που υπολογίζουν νούμερα υψίστης σημασίας…

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

6 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση