in

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΌ ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ «ΒΙΚΤΩΡ-ΒΙΚΤΩΡΙΑ»

Ήμασταν τυχεροί και εξαργυρώσαμε πόντους και έτσι κερδίσαμε προσκλήσεις για το μιούζικαλ «ΒΙΚΤΩΡ-ΒΙΚΤΩΡΙΑ» στο Πάνθεον.
Η υπόθεση έχει ως εξής: Η Βικτώρια, ως σοπράνο δεν μπορεί να βρει δουλειά και έτσι μεταμφιέζεται σε άντρα, τον Βίκτωρα, που μιμείται γυναίκες. Όλα βαίνουν καλώς έως ότου της κτυπήσει την πόρτα ο έρωτας.
Αρχικά, θα αναφερθώ στα θετικά. Είναι μια εξαιρετικά πλούσια παραγωγή που θυμίζει Broadway. Σκηνικά και κοστούμια ασύλληπτης μεγαλοπρέπειας και πολυτέλειας και ζωντανή μουσική από πολυπληθή ορχήστρα με μαέστρο την μοναδική Λία Βίσση. Από τους ερμηνευτές πολύ καλή η Εβελίνα Παπούλια που χόρευε, τραγουδούσε και έπαιζε με μεγάλη άνεση. Ο Γιάννης Ζουγανέλης, ορεξάτος και κεφάτος μας έκανε να γελάσουμε αρκετές φορές. Το κορυφαίο στοιχείο του έργου είναι το μπαλέτο με συγκλονιστικές χορογραφίες ( ειδικά η πρώτη jazz ) και άριστα γυμνασμένους και συγχρονισμένους καλλιτέχνες.

Το θέατρο Πάνθεον είναι ένα ωραιότατο, τεράστιο θέατρο με αριστοκρατικό αλλά πανάκριβο φουαγιέ.
Τώρα, στα αρνητικά συγκαταλέγω τη μέτρια ερμηνεία του Στάνκογλου, την πολύ κακή διασκευή στα ελληνικά του κειμένου και την ομοφοβική αντιμετώπιση του θέματος σε ορισμένα σημεία των διαλόγων ( που ίσως να οφείλεται στην πρόχειρη μετάφραση ).
Σε όσους αρέσουν να μιούζικαλ και το δουν, δεν θα απογοητευτούν, παρόλο το τσουχτερό εισιτήριο ( από 15 έως 45 ευρώ ). Αν αποφασίσετε να πάτε καλύτερα να πληρώσετε κάτι παραπάνω για καλές θέσεις, γιατί σε αυτές των 15 ευρώ δεν βλέπεις τίποτα. Η cosmote δίνει ένα συν ένα εισιτήριο δώρο.
Ευχαριστούμε από καρδιάς το ΕΛΑΜΑΖΙ για τη διπλή πρόσκληση γιατί παρ όλες τις μικροενστάσεις μου, απολαύσαμε ένα υψηλού επιπέδου μιούζικαλ.

11 Comments

Leave a Reply
    • Το Badminton είναι αμφιθεατρικό. Βλέπεις από παντού απλά είσαι πολύ μακρυά από τη σκηνή. Στο Πάνθεον υπάρχουν δύο εξώστες που μόνο στο κεντρικό τους μέρος μπορείς να δεις τη σκηνή. Στα πλαϊνά βλέπεις μόνο ένα μέρος της σκηνής. Δεν αξίζει να πληρώσει κάποιος για αυτές τις θέσεις.

      • Συμφωνώ για τους εξώστες, δεν είναι ότι βλέπεις μόνο ένα μέρος της σκηνής, είναι και ότι έχει πλέξιγκλας με ένα μεταλλικό στήριγμα για να κατεβαίνουν στο κάτω μέρος του εξώστη που σου κόβει εντελώς την οπτική στη σκηνή. Δυστυχώς όταν πήγαμε καθίσαμε σε τέτοιες θέσεις και είδα όλη την παράσταση όρθια. Παρόλο που είχε κενές θέσεις η ταξιθέτρια αρνήθηκε να μας αφήσει να μετακινηθούμε, ενώ την έβαλα να καθίσει και να μου πει ειλικρινά αν αυτή έβλεπε και παραδέχτηκε ότι είχα δίκιο!

  1. Θα συμφωνήσω για την ακαταλληλότητα των πλαϊνών θέσεων, που δεν έβλεπες σχεδόν το 1/3 της σκηνής! Όχι μόνο δεν αξίζουν 15 ευρώ αλλά και δωρεάν να τις έδιναν οι θέσεις είναι άκρως ακατάλληλες για παρακολούθηση θεάτρου…στα πολύ αρνητικά για το χώρο!

  2. Σαφώς και γίνεται λόγος για την παράσταση, αλλά καλό είναι που αναφέρουμε και τις θέσεις του θεάτρου, διότι αν καθίσεις κάπου, όπως πχ στον εξώστη που λένε, και δεν βλέπεις τίποτα, αξίζει τελικά?

  3. Εγώ ήθελα να σχολιάσω την τιμή του εισητηρίου. Σε πρώτη φάση όντως φαίνεται ακριβό, αλλά αν σκεφτεί κανείς πόσοι άνθρωποι εργάζονται για αυτό το αποτέλεσμα, που είναι εντυπωσιακότατο, πραγματικά δεν ξέρω αν βγάζει τα έξοδά του. Ήταν τουλάχιστον 50 άτομα (επί σκηνής, ορχήστρα, ταξιθέτριες, κλπ.) να εργάζονται για μια παράσταση, χωρίς να υπολογίσουμε αυτούς που δεν φαίνονται.

  4. Ήθελα και γω να προσθέσω ότι πρόκειται για υπερπαραγωγή, οπότε είναι δικαιολογημένο και το κάπως πιο ακριβό εισιτήριο…τώρα για όσους τους έδωσαν θέσεις ακατάλληλες και χωρίς καλή οπτική, καλό είναι να το κάνουν θέμα στους υπευθύνους του θεάτρου, ώστε να υπάρξει και στο ζήτημα αυτό μια βελτίωση…Σε σχέση με το badminton, μου άρεσε περισσότερο από όλες τις απόψεις…εμείς ήμασταν τυχεροί, γιατί αν και πήγαμε με πρόσκληση, μας έδωσαν πολύ καλές θέσεις…στον εξώστη ακριβώς απέναντι από τη σκηνή!

Αφήστε μια απάντηση

«Κόκκινη κλωστή ονειρεμένη» από τις εκδόσεις Λυκόφως

VICTOR VICTORIA