in

“Εντυπωσιακή και πρωτότυπη η παράσταση” λέει η νηπιαγωγός για “Το μαγικό καζάνι”

Μόλις πρόσφατα είδαμε “Το μαγικό καζάνι” και μας άρεσε γιατί μαγευτήκαμε και εμείς μαζί με τον ΄Κρεμανταλά! Εκτός από την ιστορία εντυπωσιακή και η ζωντανή μουσική!!! 

Αλλά ας τα πούμε και άλλοι που είδαν την παράσταση και το μοιράζονται mazi μας!

 

“Εντυπωσιακή και πρωτότυπη η αφήγηση της Τζωρτζίνας Κωστόπουλου στον 3ο Παιδικό Σταθμό Δυτικής Αθήνας στις 17 Δεκεμβρίου 2013. Η αφηγήτρια με την συνοδεία του μουσικού Γιάννη Ψειμάδα, μας ταξίδεψε στον μαγευτικό κόσμο του παραμυθιού «Το μαγικό καζάνι» και τις περιπέτειες του Κρεμανταλά. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν , τραγούδησαν, συμμετείχαν στο θεατρικό παιχνίδι και στο τέλος ζωγράφισαν.

Ευχαριστούμε πολύ την Θεατρική Εταιρία «ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ» και όλους τους συντελεστές για τις όμορφες στιγμές που μας προσέφεραν.

Με εκτίμηση
Η δασκάλα, Γιώτα Θεοφάνη”

————————————————————————————————————

Λίγα λόγια την παράσταση:

“ΤΟ    ΜΑΓΙΚΟ  ΚΑΖΑΝΙ”

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ – ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση δίδεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα!

Η ΙΔΕΑ 

Μία παιδαγωγός Καλλιτεχνικών και ένας μουσικός ειδικευμένος στην συνοδεία αφηγήσεων, ξετυλίγουν μπροστά στα παιδιά το παραμύθι “ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΖΑΝΙ”.

Η αφήγηση γίνεται διαδραστικά με στάσεις στα σημεία αιχμής, ενώ η μουσική είναι εκεί για να δίνει χρώμα στις λέξεις της αφηγήτριας και ήχο στην κίνηση των παιδιών, που συμμετέχουν με την τεχνική του θεατρικού παιχνιδιού.

Μετά τη διαδραστική αφήγηση τα παιδιά ζωγραφίζουν από ένα σημείο αιχμής που επιλέγουν και του δίνουν αποτύπωση διαρκείας. Έτσι, μέσα από την ίδια τους τη ζωγραφική, που γίνεται, αν θέλετε, έκθεση στην τάξη, τα παιδιά αναπλάθουν για καιρό τα μηνύματα του παραμυθιού και μπορούν να τα μεταφέρουν και στο σπίτι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ : 

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επώνυμη ζωγράφος με εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για πολλά χρόνια καθηγήτρια εικαστικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με μεγάλη δράση και βραβεία σε σχολικές θεατρικές παραγωγές. Εμψυχώτρια Θεατρικού παιχνιδιού σε Κεντρικά Θέατρα της Αθήνας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΕΙΜΑΔΑΣ: Συνθέτης θεατρικών παραγωγών (όπως “Κούλα Κατσικούλα”) καθώς και μουσικός συνοδός αφήγησης παραμυθιού τις Κυριακές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στον Εθνικό Κήπο και σε πολλά Φεστιβάλ Αφήγησης. Χρησιμοποιεί όργανα από όλο τον κόσμο.

Το παραμύθι είναι επιλεγμένο έτσι ώστε να αναδεικνύει μαγικά σημεία για θεατρικό παιχνίδι ή για ζωγραφική

 ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 Ο Κρεμανταλάς, ένας θεόρατος νεαρός που είναι ο πλακατζής του χωριού, πάει στο δάσος να αρπάξει από τη μάγισσα το μαγικό της καζάνι. Εκείνη τον καταριέται να κολλήσει το καζάνι στο κεφάλι του και από εκείνη τη στιγμή ο Κρεμανταλάς ζει κωμικές περιπέτειες που μας δίνουν αιχμές για δράση: Λόγου χάρη, το καζάνι γεμίζει με λουλούδια ή με πουλιά… Στο τέλος απαλλάσσεται από το καζάνι, αφού μας έχει χαρίσει μια φανταστική δημιουργική διαδρομή μαζί του, γεμάτη γέλιο και ανθρωπιστικά μηνύματα.

Ενδεικτικά σημεία για τη συμμετοχή των παιδιών: 

1. Μουσικοκινητικά: Ο τρόπος και ο ρυθμός που περπατάει ο Κρεμανταλάς με το καζάνι στο κεφάλι. Οι ήχοι που παράγονται.

2. Εικαστικά: Ο Κρεμανταλάς ζωγραφίζει κρυφά σ` όλα τα ψωμιά του φούρναρη ένα χαμόγελο. Θέμα για ζωγραφική των παιδιών. Και πολλά άλλα…

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 50 ΛΕΠΤΑ

Παραστάσεις στο χώρο σας κατόπιν ραντεβού.

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ :  ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΦΑΡΜΑΣΩΝΗΣ

ΑΦΗΓΗΣΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ :  ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ  ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΗΧΟΙ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ :  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΨΕΙΜΑΔΑΣ

 

Πληροφορίες:

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ»

Φρύνης 46, 11633 Αθήνα
Τηλ. & Fax 210 7510171, Κιν.6936887881
e-mail :

 

Περισσότερες προτάσεις από τους Σκαραβαίους:

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

28 Comments

Leave a Reply
  1. Μπράβο για την πρωτοποριακή ιδέα σας να συνδυάσετε αφήγηση, εικαστικά, μουσική και κίνηση. Το κύριο Ψειμάδα τον έχουμε συναντήσει πολλές φορές στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Πλαισιώνει υπέροχα τις αφηγήσεις.

  2. Είδαμε την παράσταση στη Μαγεμένη Πυξίδα κι ήταν πραγματικά πολύ καλή! Η συνοδεία ήχων και μουσικής, αλλά και η αφήγηση ήταν εξαιρετική! Τα παιδιά θυμούνται ακόμα και τραγουδούν 1+1 πρόβλημα κανέναν, 2+2 το καζάνι το τρελό…..κλπ

  3. Απάντηση σε twinsonboard: Συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς, που χαρίζουν δημιουργική χαρά στα παιδιά μας. Εμείς, οι ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ, που ταξιδεύουμε στα σχολεία, νοιώθουμε τον αέρα της δημιουργίας τους κάθε φορά που περνάμε το κατώφλι. Και είμαστε υπερήφανοι, όταν τους δώσουμε νέα ερεθίσματα για το τόσο σοβαρό έργο τους!

  4. στο δικο μας νηπιαγωγειο δεν πανε πουθενα γιατι πλεον κανεις δεν δινει 10 και 12 ευρω για το εισιτηριο ( 8 εισιτηριο και 4 για το πουλμαν ) και ετσι ακυρωνονται ολα..αποτελεσμα ειναι Μαρτιος και δεν εχουν παει πουθενα…

  5. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους του elamazi για τα καλά τους λόγια. Απάντηση των ΣΚΑΡΑΒΑΙΩΝ στην κα marougka:
    Οι δικές μας παραστάσεις(Το μαγικό Καζάνι, Η άσπρη κότα, καθώς και Ο Δράκος που ντρεπότανε), έγιναν για να αντιμετωπισθεί αυτό το πρόβλημα, γιατί πάνε μέσα στα Νηπιαγωγεία κλπ. και κοστίζουν από 5 Ε και κάτω. Δείτε στο elamazi το κεφάλαιο “Οικονομικές προτάσεις” ή τηλεφωνείστε στο 210-7510171, για να ενημερωθείτε για τις προσφορές του elamazi για τις τρεις αυτές παραστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

“Ρεντ” της Αγγελικής Στρουμπούλη και του Σωτήρη Ηλιάδη

Δύο ξεχωριστές παραστάσεις από τον Ηλία Καρελλά, τη Σάσα Βούλγαρη και την Κωνσταντίνα