in

Ενθουσιαστήκαμε από την επίσημη πρεμιέρα του “Μέγα Αλέξανδρου”!!

Έχοντας παρακολουθήσει από τις πιο εκπληκτικές παραστάσεις στην αίθουσα “Αντιγόνη” στον Ελληνικό Κόσμο – όπως “Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ” και η “Νίκη” – ήμασταν σίγουροι ότι και αυτή η παράσταση αυτή θα ήταν απίστευτη.

Πήγαμε στο θέατρο του Ελληνικού Κόσμου μισή ώρα πριν αρχίσει η παράσταση με σκοπό να αγοράσουμε κι άλλα εισιτήρια. Προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι δεν υπήρχαν κενές θέσεις, αφού αυτή την Κυριακή ήταν η επίσημη πρεμιέρα του έργου.

Οι θέσεις μας ήταν πάνω στο θεωρείο όπου ομολογουμένως δεν είχε τύχει να ξαναπάμε. Ήμασταν στη δεύτερη σειρά, αλλά η ορατότητα για τη μικρή περιορισμένη λόγω των κάγκελων που υπήρχαν. Στις 11:30 άρχιζε η παράσταση, αλλά έπρεπε να περιμένουμε ως τις 12:10 για να ξεκινήσει η παράσταση. Προφανώς η αιτία της τόσο μεγάλης καθυστέρησης ήταν η αργοπορημένη προσέλευση των διασήμων επισήμων – έφταναν όλοι μετά τις 12 και κάθονταν στις μπροστινές θέσεις.

Πέντε λεπτά πριν αρχίσει το έργο πήραν κάποια άτομα να τα πάνε στις μπροστινές θέσεις κοντά στη σκηνή. Ευτυχώς ήμασταν και εμείς σε αυτά και καθίσαμε στην πέμπτη σειρά. Βλέπαμε τέλεια και η μικρή το καταευχαριστήθηκε!!!

Επειδή η κόρη μας δεν έχει κάνει ακόμη στην ιστορία για τον Μέγα Αλέξανδρο, της είχαμε πει την ιστορία της ζωής του αναλυτικά χωρίς λεπτομέρειες για τις περιοχές και τις χρονολογίες. Εντυπωσιασμένη από τη ζωή του βασιλιά της Μακεδονίας έβλεπε την ιστορία του να εξελίσσεται επί της σκηνής.

Οι ηθοποιοί ήταν εντυπωσιακοί στην ενσάρκωση των ρόλων τους. Είχαν τέλεια σκηνική παρουσία με τα ρούχα της εποχής τους. Η έλλειψη σκηνικών καλυπτόταν επάξια με τις βιντεοπροβολές.

Μια τέλεια παράσταση που άνετα μπορούν να την παρακολουθήσουν και παιδιά που δεν έχουν διδαχθεί την αντίστοιχη ιστορία, αφού η παράσταση δεν βαραίνει με πληροφορίες δύσκολα κατανοητές.

Ευχαριστούμε το elamazi για τη φανταστική παράσταση που μας έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε!!!

Report

Από costasp

Έχω μια κορούλα οχτώ χρονών και τρελαίνεται με το θέατρο. Της αρέσει το κολύμπι, το ποδήλατο και το τρέξιμο. Πηγαίνει taekwondo και έχει κόκκινη ζώνη.

Σχόλια

Leave a Reply
  1. πολύ καλή παράσταση κι εντυπωσιακή. Τα παιδιά της παρέας μας ήταν από 7-10 και το ευχαριστήθηκαν πολύ (όλα όμως είχαν διαβάσει την ιστορία του Μ.Αλέξανδρου). Νομίζω ότι χρειάζεται να ξέρουν τα παιδιά κάποια πράγματα γιατί αναπόφευκτα αναφέρονται αρκετά ονόματα είτε προσώπων είτε τοποθεσιών.

    • Μπορούμε να αναφέρουμε εμείς στα παιδιά μας την ιστορία σε γενικές γραμμές αν δεν την έχουν διδαχθεί. Δε νομίζω ότι παιδιά που δεν γνωρίζουν την ξστορία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα κατανόησης αρκεί να πηγαίνουν τουλάχιστον δημοτικό.

  2. Θα συμφωνήσω στο ότι κάποιες φορές πρέπει να προετοιμάζουμε τα παιδιά. Εμείς είδαμε την παράσταση αλλά οι ενναλαγές στα ονόματα και τις τοποθεσίες λίγο μας δυσκόλεψαν, σε μια κατά τα άλλα υπέροχη παράσταση.

  3. όταν το παιδί είναι ώριμο (ηλικιακά) να δει μια τέτοια παράσταση, πραγματικά την απολαμβάνει. Στην παρέα μας ήταν δύο αγόρια (10 ετών), τα οποία στο διάλειμμα της παράστασης άρχισαν να συζητούν μεταξύ τους με σχόλια “τώρα κατάλαβα πόσο μακριά πήγε ο Μ.Αλέξανδρος”, ή “πού γεννήθηκε, ποιος ήταν ο δάσκαλός του” κλπ. Ήταν πραγματική απόλαυση να τα ακούς! Υπάρχουν τόσες θεατρικές σκηνές με έργα ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού.

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Comments

0 comments