in

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τον Ιανουάριο στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3 έως 12 χρόνων & τις οικογένειές τους τον Ιανουάριο στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Κάθε Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε εκθέματα του Παιδικού Μουσείου του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας με θεματική που συνδέεται είτε με τα εκθέματα είτε με την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

11:15 – 12:00   «chokola `j, cacahuat ή απλώς … σοκολάτα;» 

για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Από πού μας ήρθε η σοκολάτα; Ποια είναι η σχέση της σοκολάτας με τον πολιτισμό των Μάγια και των Αζτέκων; Παιδιά και γονείς ανακαλύπτουν το ταξίδι της σοκολάτας και φτιάχνουν ένα σοκολατένιο ρόφημα!

12:15 – 13:00  «Τσουλήθρες και τραμπάλες», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Κάνουμε τραμπάλα, κυλάμε στο πάτωμα σαν την μπάλα, ισορροπούμε σε σχοινί, κατασκευάζουμε τα δικά μας όργανα μιας φανταστικής παιδικής χαράς και προσεγγίζουμε βιωματικά έννοιες της φυσικής.

13:15 – 14:00  «Μουσική και … μουσικοί», για παιδιά 4 έως 6 χρόνων

Τετράγωνα, τρίγωνα και κύκλοι συνδυάζονται με ήχους και μουσικά όργανα. Γινόμαστε μουσικοί και μαέστροι, φτιάχνουμε μια ορχήστρα και  δημιουργούμε τις δικές μας μουσικές συνθέσεις.

14:15 – 15:00  «Μαγνήτισέ με!», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Ποια αντικείμενα μαγνητίζονται στο Παιδικό Μουσείο; Ποια όχι; Γιατί συμβαίνει αυτό; Γινόμαστε  ερευνητές, ανακαλύπτουμε τις ιδιότητες του μαγνήτη και φτιάχνουμε μια κατασκευή που … μαγνητίζει.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

11:15 – 12:00   «Μύρισε ψωμί στο μουσείο!», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Υλικά, εργαλεία κουζίνας & μια συνταγή συναντιούνται στο μουσείο μας. Ελάτε να παρατηρήσουμε, να ανακαλύψουμε με όλες μας τις αισθήσεις & φτιάχνοντας το δικό μας ψωμί να εξοικειωθούμε με μαθηματικές έννοιες.

12:15 – 13:00: «Μη με … γελούν τα μάτια μου;», για παιδιά 4-6 χρόνων

Μπορεί μια εικόνα να κινηθεί; Με ποιον τρόπο θα  καταφέρουμε να της αλλάξουμε θέση; Πειραματιζόμαστε με το σχέδιο και την κίνηση και δημιουργούμε το δικό μας θαυματοτρόπιο.

13:15 – 14:00 «Χρωματο… μπερδέματα», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Μπερδεύουμε τα βασικά χρώματα, για να δημιουργήσουμε νέα. Πειραματιζόμαστε με τις διαφορετικές αποχρώσεις των χρωμάτων, τα συνδυάζουμε μεταξύ τους και δημιουργούμε ένα δικό μας έργο!

14:15 – 15:00   «Από ποιον πλανήτη είσαι;», για οικογένειες με παιδιά 5-12 χρόνων

Γύρω – γύρω όλοι, γύρω από τον ήλιο. Τι θα συναντήσουμε στο ταξίδι μας; Θα γνωρίσουμε τους πλανήτες και θα δημιουργήσουμε έναν ακόμα πλανήτη για το ηλιακό μας σύστημα.

 

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

11:15 – 12:00  «Φτιάχνουμε γραμματογλυκίσματα!», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Ας συστηθούμε! Από ποιο γράμμα αρχίζει το όνομά μας; Τι μας θυμίζουν τα σχήματα των γραμμάτων; Πώς ακούγεται η… φωνή τους; Συνδέουμε το όνομά μας με τις συλλογές του μουσείου, γινόμαστε μάγειρες και μετατρέπουμε τα γράμματα σε μια γλυκιά γραμματοσειρά!

12:15 – 13:00  «Σβούρες», για παιδιά 4-6 χρόνων

Κινούμαστε, στροβιλιζόμαστε, ισορροπούμε ανακαλύπτοντας τη δύναμη της ώθησης, παίρνουμε … φόρα και κατασκευάζουμε τις δικές μας πρωτότυπες σβούρες.

13:15 – 14:00  «Χρωματο… μπερδέματα», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Μπερδεύουμε τα βασικά χρώματα, για να δημιουργήσουμε νέα. Πειραματιζόμαστε με τις διαφορετικές αποχρώσεις των χρωμάτων, τα συνδυάζουμε μεταξύ τους και δημιουργούμε ένα δικό μας έργο!

14:15 – 15:00  «Παιχνίδια με το γάντι», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Πώς μπορούν παλιά αντικείμενα να πάρουν ζωή; Κάλτσες, κουμπιά, μαλλί, υφάσματα, κορδέλες ενώνουν τις δυνάμεις τους, παίρνουν μορφή και πρωτότυπες  γαντόκουκλες … γεννιούνται.

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

11:15 – 12:00  «Επιστήμονες στην κουζίνα», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Ποια υλικά μαγειρικής διαλύονται στο νερό; Ποιους τρόπους χρησιμοποιεί ένας χημικός για να ανακαλύψει τις ιδιότητές τους; Γινόμαστε επιστήμονες και πειραματιζόμαστε με αλεύρι, σόδα, κόκκινο λάχανο και άλλα υλικά και γνωρίζουμε τις ιδιότητές τους.

12:15 – 13:00  «Σβούρες», για παιδιά 4-6 χρόνων

Κινούμαστε, στροβιλιζόμαστε, ισορροπούμε ανακαλύπτοντας τη δύναμη της ώθησης, παίρνουμε … φόρα και κατασκευάζουμε τις δικές μας πρωτότυπες σβούρες.

13.15 – 14.00  «Παιχνίδια με το φως», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Ένα χάρτινο κουτί γίνεται όχημα που μας ταξιδεύει μέσα από παιχνιδίσματα του φωτός, των χρωμάτων και των σχημάτων! Ποιος θα αντέξει να ρίξει μόνο μια ματιά στο μαγικό καλειδοσκόπιο;

14:15 – 15:00  «Όπου φυσάει ο άνεμος πάω….», για παιδιά 4-6 χρόνων

Προς τα πού φυσάει ο άνεμος; Τι εννοούμε όταν λέμε φυσάει νοτιάς ή βοριάς; Φτιάχνουμε τον δικό μας ανεμοδείκτη και ξεκινάμε να καταγράφουμε τις αλλαγές του καιρού. 

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

O αριθμός συμμετοχών σε κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

«Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»

Συνδιοργανωτές: «Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»,

Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα, (2103312995, e-mail: ,www.hcm.gr

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

6 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

“το κομμάτι” του Γιώργου Λεμπέση σε μουσική του Φίλιππου Πλιάτσικα από 14/1 στο Θέατρο Χώρα

«Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Πότε και πως χρειάζεται να μιλήσουμε στα παιδιά για το σεξ;» στο ΔΙ.Κ.Ε.Ψ.Υ