Εκδρομή στο Ναύπλιο με θέα το πανέμορφο Μπούρτζι!!!

Είχαμε κλείσει δωμάτιο σε ένα παλιό ανακαινισμένο αρχοντικό το Polyxenia- ακριβώς στην αρχή του πεζόδρομου. Κάθε δωμάτιο είχε όνομα – το δικό μας ονομαζόταν Ονειροθηρεία. Ήμασταν δίπλα σε όλα και το ευχαριστηθήκαμε.

Η κόρη μας ξετρελάθηκε με το επιθαλάσσιο φρούριο, που έμεινε γνωστό με την τουρκική ονομασία Mπούρτζι, δηλαδή πύργος και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης του Nαυπλίου.

Αυτό που όμως κατενθουσίασε τη μικρή ήταν το Παλαμήδι. Ο λόφος πάνω στον οποίο βρίσκεται έχει ύψος 216 μέτρα και η ανάβαση στο Παλαμήδι γίνεται είτε μέσω αμαξωτής οδού είτε μέσω μιας σκάλας με πολλά σκαλοπάτια (αναφέρονται ως 999 σκαλοπάτια). Εννοείται ότι ο μόνος τρόπος να πάμε ήταν από τα σκαλοπάτια και δεν ήθελε ούτε να ξεκουραστεί μέχρι να φτάσουμε πάνω. Μας έλεγε ότι το να ανέβει με τα πόδια ήταν το όνειρό της και σύμφωνα με το όνομα του δωματίου μας έπρεπε να κυνηγήσει το όνειρό της και να το εκπληρώσει.

Πολλοί τουρίστες και πολύ ζωή στην πόλη του Ναυπλίου μέσα στο Πάσχα. Σε όλες τις ταβέρνες υπήρχαν και νηστίσιμα για όσους νήστευαν. Το Πάσχα μας φέτος συνέπιπτε με των Καθολικών και απολάμβαναν τους θρησκευτικούς μας ύμνους.

Περάσαμε απίστευτα και η κόρη μας θέλει να το ξαναεπαναλάβουμε κάποια στιγμή…

21 σχόλια
  1. Ioannazourou@yahoo.gr
    [email protected] says:

    Όμορφο όλες τις εποχές!

Στείλε το σχόλιο σου

Θες να συμμετέχεις στην συζήτηση;
Στείλε ελεύθερα την γνώμη σου

Αφήστε μια απάντηση