in

ΕΙΔΑΜΕ την παράσταση «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» στο Θέατρο Άβατον

 

Η Νάντια Δαλκυριάδου αναλαμβάνει το ρόλο της σκηνοθέτιδος στην απολαυστική παράσταση «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» για παιδιά απο 18 μηνών έως 6 ετών που παρουσιάζεται στο Θέατρο Άβατον και εμείς σας παρουσιάζουμε την κριτική μας!

Για το παραμύθι

Η Μαρίνα Πλεμένου είναι η συγγραφέας του παραμυθιού που ενέπνευσε την Νάντια Δαλκυριάδου να το ζωντανέψει στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Άβατον. Η ιστορία ξεκινά με ένα αυγό, που έχασε τη ζεστασιά της μαμάς του. Το ορφανό αυγό είναι ένα περιστέρι, ο Λευτέρης, ο οποίος βρίσκει στέγη και ασφάλεια στη φωλιά άλλων πουλιών. Έτσι, με την αγάπη της «θείας» του, γίνεται δυνατό και προσπαθεί να πετάξει μακριά.  Με πείσμα και επιμονή, όταν το ένστικτό του το οδηγεί, γίνεται ακόμα πιο αγωνιστής και στο τέλος τα καταφέρνει!

 

Για τους συντελεστές

Αυτή η συγκινητική ιστορία είναι η έμπνευση για την Νάντια Δαλκυριάδου ώστε να δημιουργήσει την συνέχεια της βρεφικής παράστασης «Θα βγω απ’ το Αυγό» για βρέφη, που σημειωτέον παρουσιάζεται για τέταρτη χρονιά στο ίδιο Θέατρο με μεγάλη επιτυχία. Ως σκηνοθέτης της παράστασης, κρατά σταθερή γραμμή στην επιλογή των λιτών σκηνικών, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο σωματικό θέατρο, το κουκλοθέατρο και το τραγούδι. Τέσσερα απλωμένα σεντόνια είναι το βασικό σκηνικό της παράστασης και δίνουν μια απαλή νότα στην ιστορία.

Για την μεταφορά του παραμυθιού στο θέατρο και την καλύτερη κατανόηση από τα παιδάκια, σημαντικός είναι ο ρόλος του αφηγητή επί σκηνής τον οποίο έχει ο Δημήτρης Τσιγκριμάνης . Άλλωστε, να σημειώσουμε ότι το κείμενο της παράστασης είναι αυτούσιο με αυτό του παραμυθιού, όπου υπάρχει αφηγητής.

Η  μουσική της παράστασης που επιμελήθηκε η Δάφνη Φαραζή, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Έδεσε αρμονικά με το κείμενο, ακουγόταν ευχάριστα και μελωδικά.

Για την διανομή

Οι πέντε ηθοποιοί είναι εξαιρετικά απολαυστικοί! Οι ρόλοι εναλλάσσονται γρήγορα, όπου το απαιτεί το σενάριο, ενώ τον Λευτέρη υποδύεται ο Δημήτρης Φουρλής. Μια ζωντανή, κεφάτη ομάδα ηθοποιών που δεν σε κάνει με τίποτα να κοιτάξεις το ρολόι σου!

 

Για το δίδαγμα

Μέσω του μικρού ήρωα Λευτέρη, η Νάντια μεταφέρει το μήνυμα της αγνής αγάπης, της ασφάλειας που μας δίνει ο κόσμος – ακόμα κι αν φαίνεται στην αρχή δύσκολη η ζωή – και της προσπάθειας να αγωνιζόμαστε μέχρι να βρούμε την ευτυχία και την αγάπη, ειδικά όταν το «λέει» το ένστικτό μας. Κι αν σας γεννώνται απορίες, ως προς το αν τα νοήματα περνάν στα πολύ μικρά παιδιά, η σκηνοθέτις μας απαντά ότι «πρόκειται για ένα παιχνίδι. Η παράσταση θέλουμε να γίνει έμπνευση για τη μαμά και τον μπαμπά, μια έμπνευση που θα οδηγήσει είτε σε παιχνίδι μαζί τα παιδάκια, είτε σε κουβεντούλα».

 

Εμάς μας κέρδισε από τα πρώτα λεπτά και θα την ξαναβλέπαμε άνετα!

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ.

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Παιδικη Παράσταση στο Μεγαρο Μουσικής “….και εμείς καλύτερα”

Στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης ξεκινά η παράσταση “EROICA” του Κοσμά Πολίτη (για ενήλικες-εφήβους)