in

ΕΙΔΑΜΕ την «ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ» του Αρκά στο Θέατρο Αποθήκη

της Δήμητρας Τσιαούση

 

Οι λάτρες των σκίτσων του Αρκά σίγουρα έχουν ξετρυπώσει την παράσταση «ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ» στο Θέατρο Αποθήκη, η οποία θα παρουσιάζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αγοράς κατόρθωσε χωρίς υπερβολές να μεταφέρει επί σκηνής αποσπάσματα από τα βιβλία του μεγάλου καλλιτέχνη Αρκά και αποδεικνύει ότι ο σαρκασμός και η κοινωνική κριτική βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

Η παράσταση είναι βασισμένη στα τέσσερα διάσημα κόμικς του, «Ζωή Μετά», «Ισοβίτης», «Χαμηλές Πτήσεις», «Καστράτο» και «Μαλλί με Μαλλί», όπου επιλέχθηκαν αποσπάσματα πλούσια σε ατάκες και κοφτερά αστεία από τα βιβλία του.

Γραφικές μορφές, όπως ο καταθλιπτικός ισοβίτης που βρίσκει παρηγοριά σε ένα φιλοχρήματο ποντικό, τον Μόντε Χρήστο… επί χρήμασι, ο Μπαμπάς Σπουργίτης όντας σε διαρκή κόντρα με το πειραχτήρι γιο του, η γάτα Λουκρητία που ζητά απεγνωσμένα σεξ, οι γυναίκες στο κομμωτήριο που αρέσκονται στις κουτσομπολίστικες συζητήσεις, τον αρχάγγελο στον παράδεισο που παρομοιάζεται άψογα με δημόσιο υπάλληλο και πολλές ακόμα σκηνές.

Η επιλογή των λιτών σκηνικών των Δημήτρη Αγορά και Μαρίας Κακάρογλου δικαιώνει το αποτέλεσμα, αφού ο θεατής επικεντρώνεται πιο ουσιαστικά στο κείμενο και τις ερμηνείες των ηθοποιών. Ένα γκριζωπό τείχος στο κέντρο της σκηνής και λίγα βοηθητικά έπιπλα αποτελούν το σκηνικό, ενώ αναφορικά με τα κοστούμια που επιμελήθηκε η Κωνσταντινιά Βαφειάδου, υπερτερεί η ίδια λιτότητα που υποδειγματικά ακολουθεί την στιλιστική γραμμή των ηρώων του Αρκά. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μάνου Αντωνιάδη δίνει τον παλμό στην παράσταση και πλαισιώνει τις διαφορετικές σκηνές με χάρη και ζωντάνια.

Όλοι οι ηθοποιοί εξαιρετικοί στην απόδοση των χαρακτήρων, μα επιτρέψτε μου να δώσω τα εύσημα στον Αλέξη Βιδαλάκη που υποδύεται το μικρό Σπουργίτι. Αυτός εκτοξεύει με άνεση τα βέλη του προς τα μπαμπά του, ενώ με τεράστια μεταδοτικοτητα γίνεται ο αγγελιοφόρος από την κόλαση που ζητά μια μεταθεσούλα!

Η παράσταση ενδείκνυται και σε κάθε θεατή, ακόμα και όσους δεν έχουν επαφή με τα βιβλία του Αρκά, προσφέρει άφθονο γέλιο σε μικρούς ( άνω των 10 ετών) και μεγάλους θεατές και στέλνει τα δικά του κοινωνικά μηνύματα με σαρκασμό και πολύ, πολύ χιούμορ.

πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ.

 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

«Διπλή ταρίφα» στο θέατρο «ΑΘΗΝΑ»

Είδαμε την παράσταση “ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ”