in

Εγκάρδια πρεμιέρα για την “ιστορία του Γάτου” στο Θέατρο Κάτω Από τη Γέφυρα

img_20161030_134526

Το ευαίσθητο και άκρως διδακτικό έργο του Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda (Λουίς Σεπούλβεδα) με τίτλο “Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει” παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα βάζοντας ένα μεγάλο στοίχημα στο να μεταφέρει την ουσία της πρωτότυπης ιστορίας.

img_20161030_131854

Σε καμία περίπτωση ο μακροσκελής τίτλος της παράστασης δε πρέπει να σας αποθαρρύνει! Απεναντίας, καταφέρνει να περάσει το βαθύτερο νόημα του έργου, όπως το εμπνεύστηκε ο συγγραφέας του!

Σχετικά με την ιστορία, ήταν μια φορά και έναν καιρό ένας γλάρος, θηλυκού γένους, που πέφτει θύμα θαλάσσιας ρύπανσης και λερώνει τα φτερά της σε μια πετρελαιοκηλίδα καταμεσής της θάλασσας. Μόλις μετά βίας καταφέρνει να φτάσει στο σπίτι όπου διαμένει ο πρωταγωνιστής μας, ο γάτος, ο οποίος δίνει το λόγο της «γατίσιας» του τιμής να προστατέψει το αυγό της Κενγκά – έτσι λένε τη γλαρίνα- ώσπου να μάθει να πετά ψηλά! Ο Ζορμπάς ο γάτος, μέσα από πολλές δυσκολίες, θα δείξει πίστη στο στόχο του, μιας και διαθέτει αγνή και καθάρια καρδιά! Θα τα καταφέρει;

img_20161030_134748

Το έργο βρίθει συμβολισμών, όπως η σφυρήλατη σχέση φιλίας και αγάπης μεταξύ ενός γάτου και ενός πουλιού, ο νεοσσός με το όνομα Ελπίδα, η συμβολή του ανθρώπου- ποιητή στη εξέλιξη της ιστορίας… Φυσικά ο σκηνοθέτης στάθηκε σε όλα και μας μετέφερε με καθαρό νόημα τις βαθιές ιδέες της ιστορίας. Βέβαια, δεδομένης της σύντομης διάρκειας της παράστασης, επέλεξε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία της σχέσης μεταξύ Ζορμπά και του νεοσσού και στη προσωπικότητά του.

img_20161030_121551

Μέσα από τη παράσταση διακρίνεται με σαφήνεια ο χαρακτήρας του Ζορμπά, υπόδειγμά ηθικής και σεβασμού, με ακέραιο ήθος, πιστός στο χρέος του να αναθρέψει ως σωστός κηδεμόνας το μωρό της Κενγκά. Ο λόγος του κρύβει σοφίες και διδάγματα που μετουσιώνονται στη φράση «πετάει μόνο αυτός που τολμάει να πετάξει».

Εξαιρετικοί και οι ηθοποιοί που παρίσταναν τους υπόλοιπους ήρωες, κυρίως τετράποδες γάτες και το γλαροπούλι. Μας έδωσαν τη κίνηση, τους μορφασμούς και τους ήχους των ζώων που υποδύονταν, ενώ βοήθησαν πολύ και οι μάσκες που φορούσαν.

img_20161030_131945

Η παράσταση πλαισιώνεται από ευχάριστα μελωδίες και τραγούδια που σφραγίζουν τα σημαντικότερα σημεία του έργου και δίνουν ζωντάνια στο έργο!

Μια υπέροχη παραγωγή που πρέπει να μπει στη λίστα σας!

Όσο αφορά στο χώρο, είναι τέτοια η διάταξη των θέσεων που έχεις ορατότητα από παντού και να τονίσω ότι ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις πρώτες τρεις σειρές που είναι αποκλειστικά θέσεις για παιδιά.

Μια ανάσα από το σταθμό Νέο Φάληρο του Ηλεκτρικού και το Σ.Ε.Φ. όπου συνεχίζεται για περίπατο μετά τη παράσταση…

Πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Σχόλια

Leave a Reply
  1. Το θέατρο κάτω από τη γέφυρα ανεβάζει πάντα ποιοτικές παραστάσεις και χαίρομαι που και φέτος μετά την εξαιρετική Σολομώντεια λύση που συνεχίζεται και φέτος και όσοι δεν την είδατε να πάτε, συνέχισε με μια εξίσου καλή παραγωγή. Θα την εντάξουμε στις φετινές μας παραστάσεις σίγουρα!Ευχαριστούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0