in

Είναι (άραγε) μία η ονειρεμένη Φρουτοπία….????

Δυστυχώς η Φρουτοπία κατέστρεψε το όνειρο και μαζί, την Κυριακή των παιδιών μας. Άθλια οργάνωση, σκέτη ταλαιπωρία. Η ταλαιπωρία ξεκινά στην ουρά του ταμείου, όπου περιμένεις περίπου μία ώρα για να μπεις μέσα. Όταν τα παιδιά σου έχουν εξαντληθεί, αφηνιάσει, πεινάσει κτλ, κτλ, επιτέλους μπαίνεις μέσα, όπου περιμένεις λίγο ακόμα. Μετά, ένα τσούρμο από γονείς και παιδιά μετακινούνται από το ένα σκηνικό στο άλλο. Σε κάθε σκηνικό, οι “ηθοποιοί” λένε μερικά λόγια ή ένα τραγούδι. Ο ήχος είναι κακός, δεν μπορείς να καταλάβεις τι λένε. Τις περισσότερες φορές τα παιδιά σου είναι τόσο πίσω ώστε δεν βλέπουν τίποτα. Εάν επιχειρήσεις να τα στείλεις μπροστά ώστε τουλάχιστον να βλέπουν, σε 2-3 λεπτά που είναι ώρα να φύγετε για το επόμενο σκηνικό, τα ψάχνεις μέσα στο πλήθος και στο σκοτάδι και δεν τα βρίσκεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τίποτα, απλά ταλαιπωρούνται. Απαράδεκτη παραγωγή, εξωφρενικό το εισιτήριο των 7 ευρώ σε σχέση με το θέαμα που προσφέρεται. Εκτός και εάν έχετε τη δυνατότητα να πάτε ένα πρωί καθημερινής.
Θα προτιμούσα να είχαμε πάει σε μία παιδική θεατρική παράσταση….απογοήτευση!!

Από fotis1974

26 Comments

Leave a Reply
  1. Κάπως έτσι ήταν και πέρυσι στον ίδιο χώρο το εργοστάσιο σοκολάτας. Ατελείωτες ουρές τα Σαββατοκύριακα και την περίοδο των γιορτών και πολύ φτωχό το θέαμα. Εμείς είχαμε πάει τις τελευταίες μέρες του γύρω στον Φλεβάρη.

  2. Την επισκεφθήκαμε το Σάββατο 26.11.2017 κατά τις 15.00 με τα παιδιά μου, 10, 7 και 4 ετών. Δεν περιμέναμε καθόλου. Λιγότερο από 5 λεπτά προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα μικρό γκρουπάκι επισκεπτών. Τους άρεσε πάρα πολύ και θέλουν να ξαναπάνε οπωσδήποτε. Συμμετείχαν ενεργά ώστε να νικηθεί η μάγισσα Φρικαντέλα (που σαν κόσμος τους άρεσε πιο πολύ), ξετρελάθηκαν με την πλατεία της Φρουτοπίας και το πείραμα μετατροπής του μανάβη σε βίδα και γενικά σαν λάτρεις των βιβλίων του κ. Τριβιζά καταλάβαιναν τις μικρές ιστορίες που οι συνοδοί διηγούντο κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Γενικά πολύ ωραίο και νομίζω πολύ καλά οργανωμένο (τουλάχιστον) κρίνοντας από τη δική μας εμπειρία. Στα μείον είναι η εμπορευματοποίηση της όλης κατάστασης (κυλικείο, μαλλί της γριάς, φωτό με φόντο από τα παραμύθια κλπ.), κάτι βέβαια που είναι απολύτως αντιληπτό γιατί πρόκειται πάνω από όλα για εμπορική επιχείρηση. Επίσης, στα αρνητικά βάζω και τον περιορισμένο χρόνο που κρατούσε η ξενάγηση από τον ένα κόσμο στον άλλο. Κάποιοι που ήθελαν να κάτσουν περισσότερο σε ένα κόσμο δεν μπορούσαν να το κάνουν καθώς η ξενάγηση προχωρούσε πολύ γρήγορα.

  3. Χθες το μεσημέρι πέρασα από έξω πηγαίνοντας επιστρέφοντας από μια βόλτα και πράγματι η ουρά από έξω ήταν απελπιστική. Όταν είχαμε πάει εμείς αρχές Νοέμβρη Σάββατο μπήκαμε κατευθείαν.

  4. Κρίμα που είχατε τέτοια εμπειρία, εμείς πήγαμε Παρασκευή την πρώτη μέρα που άνοιξε και όλα δούλευαν ρολόι. Δεν είχε πολύ κόσμο και όλοι κατενθουσιαστήκανε….μικροί και μεγάλοι!

  5. Ποτέ μα ποτέ δεν επιλέγω να πάω τα παιδιά σε τέτοιες εκδηλώσεις λογω του ότι θα δώσω πολλά χρήματα και θα ταλαιπωρηθούμε. Το ίδιο ισχύει και με τις Χριστουγεννιάτικες υπερπαραγωγές!!

  6. Ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις που σίγουρα μας γλιτώνουν από ταλαιπωρία και ενδεχόμενη απογοήτευση.. Πάντως κάθε δημιουργία που απευθύνεται σε παιδιά α μη τι άλλο δε θα πρέπει να είναι άρπα κόλλα, γιατί τα παιδιά θέλουν το χρόνο τους. Κρίμα γιατί θα είχε κάτι διαφορετικό σαν διαδραστική θεατρική εμπειρία…

Αφήστε μια απάντηση

Είδαμε κι εμείς τις εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο!!!!

Το χρυσό (στην κυριολεξία) αρισμαρί!!