in

ΕΙΔΑΜΕ το “Commedia d’ amore” με την Μαριάννα Πολυχρονίδη στο Θέατρο Άλμα

ΕΙΔΑΜΕ το “Commedia d’ amore” με την Μαριάννα Πολυχρονίδη στο Θέατρο Άλμα

Στο πλαίσιο του «The Art Project», δημιουργήθηκε ένας κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνει η 5η Εποχή Τέχνης και φιλοξενείται στο Θέατρο ΆΛΜΑ. Για να μπούμε πιο ζεστά στο κλίμα των εκδηλώσεων, παρακολουθήσαμε την Μαριάννα Πολυχρονίδη στο μιούζικαλ δωματίου “Commedia d’ amore” και τα σχόλιά μας είναι πολύ ενθαρρυντικά για το κόνσεπτ της όλης ιδέας.

Πρόκειται για την ωδή στην Αγάπη μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

 «αγάπη και πόνος δεν νοούνται χώρια»
“Του έρωτα χλευάζει το μαρτύριο οποίος δεν το γνώρισε ποτέ.”

Το είδος του μιούζικαλ απαιτεί έναν ηθοποιό που χειρίζεται άριστα τον λόγο, τη φωνή και την κίνηση. Στην συγκεκριμένη παράσταση η ερμηνεύτρια – ηθοποιός «ρούφηξε» τον χαρακτήρα της γυναίκας αυτής, σαν να πρόκειται για την ίδια. Οι βαθιές εξομολογήσεις που είτε αφηγείται είτε τραγουδά δονούν το κοινό, προκαλούν το γέλιο και το κλάμα και αφήνουν τον πλούτο των συναισθημάτων να ρέει.

Η εξαιρετικά επεισοδιακή είσοδος της ηθοποιού στη σκηνή δίνει ένα έξυπνο ατού στην σκηνοθεσία που αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον του θεατή και ίσως είναι ένα «σημάδι» ότι δύναται να ταυτιστεί με οποιαδήποτε γυναίκα, να λάβει καθολική διάσταση.

Το σκηνικό συνθέτουν χάρτινα κουτιά στοιβαγμένα  το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας έναν τοίχο στο πίσω μέρος της σκηνής και υποδηλώνει τον εσωτερικό κόσμο της ηρωίδας, τις μνήμες, τον πόνο, το ανικανοποίητο κομμάτι της καρδιά της που κάνεις δεν άγγιξε ακόμα…

Το ζωηρό κείμενο του Θέμη Μουμουλίδη αναλύει βαθιά τον γυναικείο ψυχισμό και αναζητά τις όποιες δυνάμεις έχουν δράσει καταλυτικά στην διαμόρφωσή του. Παλιές ιστορίες και γράμματα της γιαγιάς ξεχασμένα στα σεντούκια, παιδικοί πλατωνικοί έρωτες στο σχολείο, που έρχονται στην επιφάνεια από τα αθώα γράμματα ενός κοριτσιού, η πρώτη ομολογία της αγάπης, η επίδραση του φεγγαριού που άλλοτε δείχνει σημάδι ερωτικό και άλλοτε μοναξιάς. Ο θεατής ταξιδεύει στα κύματα του έρωτα που χτυπούν την ηρωίδα και την γονατίζουν μέχρι να ανακτησει τις δυνάμεις της και πάλι.

Η μουσική των Γιάννη Τσόλκα στο πιάνο και Δημήτρη Σινογιάννη στην ηλεκτρική κιθάρα συνοδεύει απαλά, δίνοντας προβάδισμα στην ερμηνεία της Μαριάννας και ο χαμηλός φωτισμός δημιουργεί μια μυσταγωγία.

Στις καθηλωτικές σκηνές καταχωρώ τον χορό της κρητικιάς καθώς απαγγέλλει Ερωτόκριτο με έντονο πάθος και την ανάγνωση του γράμματος με λόγια αγάπης και με τις γλυκύτερες κλητικές προσφωνήσεις.

Πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ.

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

6 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Εσύ τι πιστεύεις;

Eίδαμε την παράσταση “ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ ΚΑΙ ΗΧΩ και αλλες μεταμορφωσεις”