in

Είδαμε τον ΠΙΝΟΚΙΟ στο Θέατρο Ιλίσια

Το διδακτικό παραμύθι «Πινόκιο» παρουσιάζουν στο Θέατρο Ιλίσια οι Μαγικές Σβούρες με την σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Αδάμη και το elamazi δεν θα μπορούσε να το χάσει!

Αναφερόμενη στην υπόθεση του έργου, εκπλαγήκαμε με το ζήλο του σκηνοθέτη να παρουσιάσει πολλές σκηνές, και μάλιστα καινούριες για το θεατή, ο οποίος σίγουρα δεν γνωρίζει την μεγάλη έκταση του πρωτότυπου μυθιστορήματος που φέρει το τίτλο «οι περιπέτειες του Πινόκιο» του Ιταλού συγγραφέα Κάρλο Κολόντι!

Αυτή η μαριονέτα, λοιπόν, μέσα από δοκιμασίες και πειρασμούς θα κληθεί να διαλέξει κάθε φορά το σωστό δρόμο, ώστε να κερδίσει αυτό που πραγματικά επιθυμεί, να γίνει ένα άξιο και αληθινό παιδί.

Το έργο βρίθει από συμβολισμούς και αλληγορίες. Οι χαρακτήρες, όπως αυτός της Αλεπούς και του Γάτου, και οι έννοιες της Ανοητούπολης και της Παιχνιδούπολης παραπέμπουν σε πειρασμούς, στέκονται ως εμπόδιο στην ορθή επιλογή του ήρωα, ενώ άλλοι χαρακτήρες, όπως η Γαλάζια Νεράιδα και ο Γρύλλος αντιπροσωπεύουν τη λογική και την ωριμότητα της σκέψης του ήρωα. Σαφώς, η Νεράιδα έχει το τελευταίο λόγο, αφού αυτή θα του χαρίσει τη πραγματική ζωή.

IMG_20160131_171630
Θα πρέπει να αναφέρουμε την υπέροχη μουσική που πλαισιώνει τη παράσταση. Μουσικές γνωστών δημιουργών, όπως του Verdi , του Paganini, του Bellini , του Pouccini, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από τη Νάπολη μέχρι και την Κάτω Ιταλία θα σας συντροφεύσουν σε όλη τη διάρκεια της χάρη στα επιδέξια χέρια της μουσικού Άννας Λάκη με το ακορντεόν της . Να τονίσω ότι τη μουσική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Δημήτρης Αδάμης.

Πέρα από τα προαναφερθέντα προτερήματα, αναμφισβήτητα υπάρχουν και άλλα ατού. Τα σκηνικά που επιμελήθηκε ο Νίκος Δεντάκης είναι λιτά και προσεγμένα. Η επιλογή στο μινιμαλισμό ταιριάζει στη παράσταση και σκόπιμα τονίζονται σημεία- κλειδιά του χώρου, όπως είναι τα δέντρα, το κουκλοθέατρο και το τζάκι του Γερο-Τσεπέτο…

IMG_20160131_171515
Οι πολυτάλαντες Μαγικές Σβούρες και πάλι μας άφησαν άφωνους με τις ερμηνείες τους! Έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό και σίγουρα σε κερδίζουν τόσο σε κίνηση όσο και σε ερμηνεία. Η σοφία της Νεράιδιας, η ανεμελιά και η αφέλεια του Πινόκιο, ο διδακτισμός του Γρύλλου, η κούραση και ο πόνος του Τσεπέτο δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερους εκφραστές!

Τέλος, τα επιμελημένα κοστούμια της Βέρας Αναστασάκου δημιουργήθηκαν με αφοσίωση στο μινιμαλισμό. Έτσι ,δεν επιλέχθηκαν πλουμιστά φορέματα και φανταχτερά κοστούμια, που δεν θα ταίριαζαν στην δύσκολη εποχή του Πινόκιο, μιας και οι ήρωες βιώνουν τη φτώχια.

IMG_20160131_171622

Όλα βρίσκονται εναρμονισμένα με τη πλοκή , τους χαρακτήρες και το μήνυμα που περνάει ο σκηνοθέτης στα μικρά και τα μεγάλα παιδιά!Οι μικροί θεατές, μέσα από τα καμώματα του Πινόκιο, γέλασαν, ένιωσαν την ανεμελιά, την αθωότητα και διδάχτηκαν τη σημασία του ψέματος, μέσα από τη γλυκιά μύτη του Πινόκιο, που όλο και μεγαλώνει με κάθε του ψέμα.

?

Από τις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε για αυτή τη σεζόν!

Λεπτομέρειες για την παράσταση

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ “ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ”

Υπέροχο “Το Καπλάνι της Βιτρίνας”