in

Είδαμε ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ στο Θέατρο Άβατον

γράφει η Δήμητρα Τσιαούση

“Το Κορίτσι Που Επιμένει” είναι ένα διαφορετικό παραμύθι που μιλά για την επιμονή ενός κοριτσιού να πετύχει το σκοπό της για χάρη της αγάπης.

Ξεκινά, όπως όλα τα κλασικά παραμύθια, με ένα κορίτσι και ένα αγόρι που συναντιούνται μέχρι να «δεθούν» για πάντα μαζί! Στο δρόμο τους συναντούν πολλά προβλήματα που είναι σε θέση να τα υπερπηδήσουν δεδομένης την μεγάλης αγάπης μεταξύ τους.

Μέσα στην ιστορία πλέκονται και οι θεοί του Ολύμπου, όπως ο Απόλλωνας με την υπέροχη φωνή του και η Αφροδίτη με τον ερωτισμό της…

Η μοίρα, όμως, παίζει άδικα παιχνίδια με το Κορίτσι που γίνεται ο πόθος του βασιλεία του Κάτω Κόσμου, του Πλούτωνα. Ο αδίστακτος θεός, για να σπάσει τα «δεσμά» των νέων, παίρνει το Αγόρι στο Κάτω Κόσμο και ο Αγώνας του Κοριτσιού να ξανακερδίσει το Αγόρι κοντά της αρχίζει.

Με έντονες επιρροές προς την ελληνική μυθολογία, «Το Κορίτσι Που Επιμένει» ξεπερνά το μύθο και κάνει ένα βήμα παραπέρα, ανατρέποντας τα δεδομένα! Τα κείμενα, οι στίχοι και η σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα έχουν μεγάλη δυναμική και ανανεώνουν το μύθο δίνοντας τη προσωπική του σφραγίδα.

Ο θίασος, που αποτελείται από τέσσερις καλλίφωνους, ταλαντούχους, νέους ηθοποιούς – τη Μαρία Δελετζέ, το Θοδωρή Ζωγόπουλο, τη Πάολα Καλλιγά και το Μάριο Κρητικόπουλο- , είναι εκπληκτικός, αφού ανταποκρίνεται με άνεση στις καταιγιστικές εναλλαγές ρόλων με παραστατικότητα.

Τα δυνατά σημεία της παράστασης είναι πολλά. Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και τραγούδια που σκοπό έχουν να διδάξουν ,αλλά και να ξεκουράσουν το θεατή. Θα ακούσετε πρωτότυπα και διασκευασμένα τραγούδια που κερδίζουν το θεατή άλλοτε χάρη στην ξεσηκωτική μουσική και άλλοτε στο βαθύτερο νόημα.

Επίσης, εκτός του σωματικού θεάτρου, γίνεται χρήση τεχνικών κουκλοθεάτρου με ειδικά κατασκευασμένες κούκλες, που παριστάνουν τους ήρωες της ιστορίας.

Η παράσταση γίνεται εύκολα αρεστή και από τον ενήλικα θεατή με τα καυστικά και επίκαιρα σχόλια που χαρίζουν άφθονο γέλιο.

Η προσφορά της παράστασης, πέραν του έντονου διδακτισμού περί σταθερής και αδιάκοπης επιμονής στο στόχο μας, είναι μεγάλη και στην επαφή με την ελληνική μυθολογία.

Τα παιδιά την ευχαριστήθηκαν, το ίδιο και εμείς. Ο θίασος απέδειξε ότι ακόμα και χωρίς τρανταχτά ονόματα ηθοποιών, το ταλέντο είναι παντού, αρκεί να το ανακαλύψετε!

Στις αγαπημένες μας σκηνές συγκαταλέγουμε την αναπαράσταση της Αφροδίτης, του Πλούτωνα και τη σκηνή με την εκδήλωση αγάπης μεταξύ του Αγοριού και του Κοριτσιού.

Πληροφορίες για τη παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ.

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

3 Comments

Leave a Reply
  1. Η πρωταγωνίστρια είναι πραγματικά εξαιρετική μουσικά και ερμηνευτικά. Δε θα έλεγα όμως το ίδιο και για τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Επίσης, σε κάποια σημεία, η ιστορία “κάνει κοιλιά”.

Αφήστε μια απάντηση

ICE AGE, στην εποχή των παγετώνων. Όταν η διαδραστικότητα συναντά την γνώση

ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ